–> 85 minutter

8. Harun Bashir Ali

19. Mathias Strunck Gundersen

20. Henning Rimereit

Dette var den siste kampen før ferien og muligens også den siste kampen for noen av spillerne som nå drar videre.
Lite spissdilemma her da man var uten Birkedal, Helland og Mirauskas. Man har derfor hentet opp Alexander Nilsen Surdal fra B-laget. Også ferievikaren Idar Røed Randeberg tok plass på benken.
Roussenov, Reiestad og Økland Retallack var også blant dem som ferierte.
MIL er en klubb man har kjempet mot tidligere i toppen av tabellen. I 2016 tok dem gullet fra oss på bedre målforskjell! Til denne kampen var dem uten kapteinen Adrian Kallesten.

Vaulen (3–412): Jack Aguera – Bendik Aarstad, Aleksander Idland, Sondre Isene Ørjan Bergum, Martin Wathne, Aleksander Gundersen, Vegard Natland John Petter Gilje Sondre Brokka, Amar Kotlica.
Forutsetningene før kampen var ganske så klare i denne toppkampen.
Vaulen trengte å vinne og hadde da statistikken på sin side, MIL hadde man nemlig ikke tapt for siden 1993. Det var også 33 år siden forrige hjemmetap for Tau-klubben.

Aleksander Idland mønstret opp rimelig offensivt i 3-4-1-2 mot MILs 4-3-3.
Flott ramme rundt kampen med 25 grader og omlag 100 tilskuere på Vaulenbanen.
Beachboys tok kommandoen fra start og Bendik Aarstad var nær å få fluktet inn da Aleksander Idland fikk stusset i boks på John Petter Giljes frispark.
Vertene kunne ha tatt ledelsen etter seks minutter etter en flott opprulling. Vegard Natland la 45 til Sondre Brokka, men fra 12 meter skjøt han utenfor.
Ivar Øidvin rundet keeper Jack Aguera på en overgang, men fikk skrå vinkel. Han slo derfor over til Samuel Jøssang Spørkel som heldigvis for Vaulen blåste over etter syv minutter. Meget stor sjanse også det.
Kampen bølget frem og tilbake med tilløp begge veier. Etter 17 minutter kom MIL nær igjen, men Aleksander Gundersen reddet på strek etter en corner.
Vegard Natland skaffet Vaulen et par cornere før en drikkepause midtveis. Etter 23 minutter slo John Petter Gilje inn til Bendik Aarstad som headet via ryggen til en medspiller og utenfor.
MIL var et brukbart lag med en god miks av tekniske spillere og kraftplugger. En frisk Brage Woie satte fart sentralt etter 26 minutter og slapp i kanalen til Øidvin som fikk skutt fra skrå vinkel. Keeper Jack Aguera ga en liten retur før han fikk kontroll.
Etter at MIL hadde hatt mest ball i en fem minutters periode var Vaulen frempå igjen etter 33 minutter, men en våken keeper skar av foran Amar Kotlica på ballen fra Gilje etter 33 minutter.
MIL var frempå etter 36 minutter da et flatt legg fra venstre gikk like foran målstreken før Sondre Isene fikk ryddet opp på andre stolpe.
Bra spill av Vaulen etter 37 minutter. Amar Kotlica slapp flott til Sondre Brokka midt i boksen, med kun keeper foran seg gikk han for kraft isteden for å plassere, slik at ballen føyk over. Brokka kunne ha blitt helten der og tok seg foran ansiktet i frustrasjon.
Samuel Mekonnen dro så innover på høyde med 16 meteren før han vridde et skudd som gikk utenfor lengste kryss etter 39 minutter.

Så etter 43 minutter tok Vaulen ledelsen. Vegard Natland slo 45. Amar Kotlica mottok ballen og kranglet seg frem før han nærmest liggende fikk skutt forbi keeperen og inn i målet! Mye vilje bak den viktige scoringen og det ble jublet behørig!
Vaulen hadde trykket i overtiden med et par dødballer, mens MIL ikke var ufarlig på en kontring som endte i en corner. Igjen var Sondre Isene på plass på andre stolpe og ryddet unna.
Dommeren blåste av omgangen etter fem minutters tilleggstid.
Et uendret Vaulen tok avspark i andre omgang og angrep ned mot stranden.
Mye vilje i Vaulen og Ørjan Bergum viste klasse da han brøt på midten og satte fart mot boksen før MIL fikk ut til corner. Vaulen bet seg fast og på den andre corneren var man nærmest Bendik Aarstad nær headet inn en corner etter 48 minutter.
Vaulen hadde stått godt defensivt før en brøler etter trilling bak ga Øidvin en gratismulighet, men heldigvis fikk han ikke rom til å skyte i etter 56 minutter.
Ørjan Bergum tråkket til igjen på en 50-50-ball, men denne gangen ga kneet etter og han gikk ned i smerter. Det ble fort klart at han ikke kunne fortsette. Spissen Alexander Nilsen Surdal erstattet han etter timen slik at Sondre Brokka gikk ut som høyre vingback.

Steffen Helgeland hadde så en av ballen hevnaksjon på Aleksander Gundersen etter 62 minutter. Dommer Preben Løvdahl Hellvik var godt nede i baklommen etter det røde kortet, men etter å ha fått en god forklaring fra MIL-stopperen ombestemte han seg. Det ble gitt gult kort til MILs stopperbauta og gult til Aleksander Gundersen for reaksjonen. Aleksanders andre gule kort og med et gult fra tiden i Hinna er han nå i faresonen for karantene.
Begge lag med hver sin avslutning. Først utenfor fra Woie etter 63 minutter før Kotlica stanget utenfor på Wathnes frispark da Brokka hadde blitt felt på 21 meter.
Vaulen kjempet godt her og var også kyniske. Vegard Natland ble slå sendt på løp, men ble taklet stygt på hjørnet av boks. Dessverre ble John Petter Giljes frispark bokset unna av keeper.

Amar Kotlica spilte så fri spisskollega Alexander Nilsen Surdal. På 15 meter sentralt fintet han av Helgeland og deiset i bakken. Alli er ikke den som filmer og hadde nok en sak der. Han så på dommeren og slo oppgitt ut med armene. Ay-ay, det spørs om vi ikke ble snytt for et straffespark som kunne ha punktert kampen der?
Kvarteret før slutt satt mann inn sommervikar Idar Røed Randeberg for Sondre Isene som venstre stopper.
Stor sjanse til Amar Kotlica på Røed Randebergs fremspill etter 76 minutter. Han snappet opp ballen før en utrusende keeper og skjøt forbi han i steget, men en utespiller rakk frem til linja og fikk unna!

Vaulen slapp så med skrekken da MIL slo flatt på tverrs av mål etter 77 minutter.
MIL utlignet så etter 78 minutter. Vaulen var i angrep og Aleksander Gundersen ble sklitaklet, for oss lignet det på et frispark. Dommeren hadde lagt lista veldig høyt og lot spillet fortsette. MIL vridde fra høyre mot venstre. Bendik Aarstad syntes å få klarert på 20 meter, men misset slik at Øidvin fikk slått kort til Brage Woie som plasserte lekkert i lengste fra inne i boksen.
Store protester fra Vaulen i etterkant da de mente man skulle hatt frispark i foranledningen.
Nå tok kampen fyr for alvor med enorme sjanser begge veier. Først var Alexander Nilsen Surdal nær å få rundet keeper. Ballen ble halvklarert til Amar Kotlica og stopper Helgeland fikk ryddet unna på strek. Motsatt ble Asgeir Austigard spilt fri, men Jack Aguera reddet flott. Så lobbet Aleksander Gundersen ballen inn i målet, men dommeren hadde blåst for offside etter 82 minutter.
Vaulen var nok slitne nå og hadde startet å slå mer sprekker bakover. Man gikk for friske bein inn da Even Kvame kom inn for Martin Wathne etter 83 minutter.
John Petter Gilje gikk så inn i en duell så det sang, men slapp kort fra dommeren.
Kampen bølget frem og tilbake før Daniel Nicol kom inn for Sondre Brokka på høyre.

MIL pådro seg et gult kort etter 86 minutter da Sigurd Kleven reiv i trøya til Amar Kotlica på en overgang.
Et lite stopp i spillet da Vegard Natland lå nede i smerter før man kom i gang igjen.
Jarand Veland fikk så gult kort for MIL etter at han noe uvitende sparket Kotlica med bakfoten da han falt fremover.
En meget irritert Kotlica måtte roes ned av dommeren.
John Petter Gilje fant så Alexander Nilsen Surdal på andre stolpe på et frispark etter 89 minutter, men han slet med å få avsluttet og det ble et lårklask inn til keeper som stod og ventet foran han.
En herlig finte av Daniel Nicol sendte han forbi midtbaneleddet. Han slo videre ut til Amar Kotlica på høyre. Den spillende assistenttreneren stormet frem og tok seg inn langs linja. Fra død vinkel gikk han for et skudd som gikk i nettveggen. Her var det to-tre oransje foran kassen som ville ha ballen etter 91 minutter.
To minutter på overtid fikk MILs Samuel Spørkel frispark ute på venstre ved hjørneflagget. Arild Eie slo presist inn i boks til Brage Woie som headet ballen via bakken og inn i målet. Utrolig bittert med 1-2 der.
Nå var Vaulen meget desperate og man stresset det nok litt for mye opp da det gikk litt i hytt og pine. Man stod kun igjen med Idland og Kvame og trykket på, men det endte stort sett i en rekke innkast. Etter 96 minutter slo Aleksander Idland opp på Nilsen Surdal som fikk lagt igjen til John Petter Gilje, men skuddet ble blokkert.
Vegard Natland hadde vår siste sjanse, men også hans skudd etter 97 minutter ble blokkert.
Dermed endte det med 2-1 tap slik at man nå ligger elleve poeng bak MIL. Det var nok trolig opprykkstoget som gikk der.
Vaulen skal dog ha ros for å ha spilt en av siste beste kamper for sesongen og man hadde fortjent noe mer her etter god innsats.