Perfekt uke
(19.05.22) Vaulen har gitt svar på tiltale. Etter fadesen mot Mastra har man denne uken slått tilbake med to seire over antatte topplag.
Mot Buøy var man elektriske det første kvarteret og ledet fortjent etter Vegard Natlands mål. I andre omgang virket man slitne og det ble et bikkjeslagsmål. Så på overtid doblet man ved Gabriel Økland Retallack!
20
BUØY
Vegard Natland (Gilje)
13 min

Gabriel Økland Retallack
94 min
19. mai – Vaulenbanen Tilsk: 35 – Serie – Dommer: K Karrouch (FGI)

23. Mathias Strunck Gundersen

Buøy vant i fjor Rogalandscupen og har et bra toppnivå inne. Før denne kampen hadde de vunnet tre av fire.
Sander Oaland gikk av med en kneskade sist og haltet rundt i sivil. Med var ei Jørgen Helland, Jonas Syvertsen, Lars Berge, Sondre Isene og Amar Kotlica.
To rutinerte B-lagsspillere i John Petter Gilje og Bendik Aarstad kommer inn fra start. Samtidig får venstrebacken Edvin Roussenov sin debut etter overgangen fra Tjensvoll. Ellers legger vi merke til at Ørjan Bergum var friskmeldt selv om han holdt seg til baksiden av låret da han ble byttet av sist.
Eirik Reiestad, Audrius Mirauskas, Martin Wathne, JP Aartun og Mathias Strunck Gundersen var også tilbake i troppen.
Henning Rimereit, Edvardas Kupsys, Hogne Heggheim, Henrik Haug Laursen, Harun Bashir Ali, Anders Schreuder og Daniel Nicol er ikke involvert denne gangen heller.

Vaulen (3–4–12): Phillip Malcolm – Casper Tjøstheim, Aleksander Idland, Edvin Roussenov Ørjan Bergum, Even Kvame, Bendik Aarstad, Vegard Natland John Petter Gilje Sondre Brokka, Vetle Birkedal.
Vaulen fortsatte i sin nye formasjon 3-4-1-2, denne gangen med Gilje i 10-eren, mens Sondre Brokka var spiss. Man gjorde tre endringer siden sist med Edvin Roussenov, John Petter Gilje og Bendik Aarstad inn for Jonas Syvertsen, Morten Nygård og Jørgen Helland. Snittalderen denne gangen krøp opp i 25,9 år.
Buøy var uten viktige Andre Talge og Daniel Berntsen.

Ingen plagsom kveldssol denne gangen da himmelen var grå. Vaulen spilte i første omgang ned mot stranda og tok avspark ved Vetle Birkedal.
Vaulen satte tonen fra start. Vegard Natland fant Vetle Birkedal som dro av, men skuddet fra 16 meter gikk i nettveggen etter to minutters spill.
Fem minutter nå og ny stor sjanse da Birkedal mottok ballen i boks, men skuddet gikk via en blå og like utenfor. Vaulen pakket i femmeteren på corneren som keeper fikk fistet over, den påfølgende serven ved Vetle Birkedal fra venstre gikk over Bendik Aarstad og ut.
To nye kjappe cornere signert Birkedal fulgte etter syv minutter, noe som gjenspeiler overtaket man hadde. Vaulen var flinke i etterpresset og bevarte et stort initiativ.
Begge Vaulens vingbacker, Bergum og Natland, haltet noe rundt her. Det var tydelig at mange slet etter forrige kamp.

Vaulen tok en velfortjent ledelse etter 13 minutter. Sondre Brokka ble felt ute på venstre. John Petter Gilje løftet frisparket bak forsvarsleddet hvor Vegard Natland stormet inn og dundret inn på hel volley! For en presisjon!
Vetle Birkedal kom seg så fri i boks til høyre. Skuddet ble reddet av keeper før en forsvarer fikk kastet seg rundt og klarert foran Even Kvame på to meter.
Etter den forrykende starten av Vaulen kom Buøy lengre opp i banen i perioden som fulgte.
Vetle Birkedal ble så felt på venstre. Man gikk for en kopi ved John Petter Gilje, men denne gangen fikk Buøy headet unna.
Vaulens keeper Phillip Malcolm klarerte så i en motspiller inne i boks etter 28 minutter. Ballen var løs og en Buøy-spiller overtok før han deiset i bakken i en duell med en utespiller. Buøy ropte på straffe her uten at dommeren var enig.

Ørjan Bergum vendte så spillet til Sondre Brokka som fyrte halvmeteren over med strak vrist. Energiske Brokka hadde vært et friskt pust i sin nye rolle.
Gabriel Økland Retallack erstattet Ørjan Bergum som høyre vingback etter 34 minutter. Bergum pådro seg jo en smell sist og hadde dratt på foten en stund her.
Det siste Ørjan Bergum gjorde på banen var å blokkere en heading på corner.
Kampen hadde nå jevnet seg ut og Buøy hadde blant annet et frispark dem stusset utenfor. Henrik Idsø prøvde seg også på et frispark fra 27 meter, men forsøket etter 37 minutter gikk rett inn til keeper.
To lette og tekniske spisser i Birkedal og Brokka og det var et poeng at dem ofte gikk på de samme løpa, men Birkedal instruerte nå Brokka til å være den som møtte.
Et par ufarlige skuddforsøk fulgte. Først fra Buøys Sondre Hovda som gikk inn til keeper, deretter knallet Bendik Aarstad over fra 30 meter etter 44 minutter.
Drøye minuttet ble lagt til. Det var fortjent at man ledet spesielt med tanke på det første kvarteret, men Buøy kom bedre med og følte seg nok snytt for straffespark.
Vegard Natland gikk ikke inn i garderoben i pausen da han var livredd for å stivne til skaden. Han holdt det dermed gående med løping på tverrs av banen.
Vaulen var uendret etter hvilen og Buøy tok avspark.
John Petter Gilje og Vetle Birkedal stod så og tisket og hvisket før et frispark på venstre. Det endte med at Gilje slo kort til Birkedal som førte fremover før han fyrte av, keeper måtte gi en liten retur, så ikke ufarlig der etter 51 minutter.
Mer Birkedal noen minutter senere. Han dro igjen innover i banen før et skudd mot korthjørnet som keeper ga en farlig retur på.
John Petter Gilje førte så innover fra det venstre hjørnet av boksen. En herlig utsidepasning ble curlet rundt til Birkedal som ikke fikk tverrvendt og skutt på syv meter.
Vaulen lå godt å forsvarte seg, men var ikke like energiske på midten lenger.
Bendik Aarstad hadde en god defensiv involvering etter 59 minutter da han fikk headet unna til corner.
Vetle Birkedal ble felt etter 61 minutter og tok selv frisparket fra 28 meter sentralt. Ikke et ueffent forsøk som keeper måtte punche over. Corneren fra venstre havnet til slutt hos Sondre Brokka som skjøt tverrligger ut!
Like etter erstattet Morten Nygård Brokka på topp.
Morten Nygård rev seg i håret da han satte over fra kloss hold. Det var et godt løp som John Petter Gilje våkent så på sitt legg fra venstre etter 68 minutter.
Spissen Audrius Mirauskas kom inn for Even Kvame etter 69 minutter slik at Nygårds tid som spiss var over.
De siste tjue minuttene jaget Buøy en utligning og Vaulen hadde lite spill. Preben Aksdal Gjellestad var nær å heade inn en corner etter 70 minutter.
Mer Buøy da en volley gikk via Vegard Natland og til corner.
Så en "sjelden" sjanse til Vaulen på en overgang hvor Vetle Birkedal vridde vel over etter 74 minutter.
Slutten av kampen ble mer en krig enn penfotball. Det var mange slitne spillere og man byttet på å ha ballen etter pasningsfeil.
Sondre Hovda fikk gult kort etter 78 minutter hos gjestene.
Like etter måtte dommeren rett og slett roe ned gemyttene og blant dem han snakket med var Vaulens kaptein Vegard Natland.
Vaulen kom litt lengre opp i banen etter 83 minutter, men Amar Kotlica på sidelinja var bekymret over at man skulle tømme midtbanen.
Et corner etter 86 minutter signert Morten Nygård hadde retning Audrius Mirauskas, men keeper kom ut og tok både ball og Audi. Fra returrommet så Bendik Aarstad keeper langt ute, men det løse forsøket gled over.

Buøy burde vel ha vært redusert til ti mann da Sondre Hovda, som hadde gult kort fra før, løp inn i Vetle Birkedal på vei utover linja før han skjøv unna med to strake armer i overkroppen på Vetle og sa noen velvalgte gloser.
Dommeren måtte roe ned dem begge.
Buøy var litt "gropsne" og Morten Kristensen fikk gult kort etter 89 minutter da han felte Vetle Birkedal.
Det påfølgende frisparket fra 17 meter skjøt Aleksander Idland halvmeteren over.
Vegard Natland fikk gult kort i sin andre kamp på rad da han var uforsiktig etter 91 minutter.

Så fire minutter på overtid skulle Vaulen sikre seieren. Audrius Mirauskas dro seg ned på venstre og løftet inn. Legget var for langt, men Gabriel Økland Retallack løp opp ballen ute på høyre. Det som var ment som et innlegg, ble isteden en frekk lobb som dalte inn i mål via venstre stolpe!
Mye glede og litt latter for det var nok ikke meningen, men virkelig kjekt for Gabe som ikke er kjent for å score mål. Det var faktisk hans første seniormål, forrige gang han nettet var for snart fem år siden i 2017!