Øynet rekorden
(16.06.22) Vaulen var i ferd med å ta den gamle seiersrekorden 14-0 mot Åmøy i 1969, men måtte nøye seg med 11-0 mot Kvitsøy.
Det var enveisfotball hele kampen, men det stod faktisk bare 1-0 frem til kampens 37. minutt i det som var det første seriemøtet mot Kvitsøy siden 1978. Offisiell kampfakta her!
110
KVITSØY
Vetle Birkedal
9 min

Amar Kotlica (Birkedal)
37 min
Vetle Birkedal (Kotlica)
39 min
Vegard Natland (Kotlica)
41 min
Amar Kotlica
46 min
Vetle Birkedal (Helland)
53 min
Even Kvame
59 min
Jørgen Helland (Kotlica)
64 min
Vegard Natland
67 min
Bendik Aarstad (Kotlica)
74 min
80 min
16. juni – Vaulenbanen Tilsk: 50 – Serie – Dommer: J Sahmanovic (Vidar)

6. Martin Wathne <– 60 minutter

11. Sondre Brokka <– 57 minutter (–> 81 min)

18. Daniel Nicol

Vaulen har etablert seg i det øvre sjiktet av tabellen, men har gått på noen bananskall. Skal man rykke opp har man ikke råd til flere blemmer da MIL virker suverene med full pott så langt.
Sommerpausen betyr som regel en del endringer på spillersiden, så også for Vaulen. Vi forstår at Eirik Reiestad drar på utveksling til Australia i et halvt år fra midten av juli. Morten Nygård skal høyst trolig studere i Trondheim til høsten. Casper Tjøstheim har tatt pause og skal prøve opptak til krigsskolen. Sørlendingen Jonas Syvertsen er ferdig med studiene i Stavanger og flytter hjem. JP Beto Aartun har også dratt hjem for sommeren for å jobbe.
Daniel Nicol var listet opp som innbytter her sammen med Edvin Roussenov, men ingen av dem var tilstede.
Sander Oaland og Anders Emilsen Schreuder er skadde her. Morten Nygård vil prøve seg på B-lagets trening torsdag kveld for å teste foten.
Lars Berge synes å ha gitt seg. Henrik Haug Laursen har heller ikke vært med på en stund. Harun Bashir Ali er muligens på gang igjen? Edvardas Kupsys og Hogne Heggheim har ikke vært med siden i vinter.
Laget er ennå i beit for en keeper og har brukt B-lagets Jack Aguera de tre siste kampene.
Ryktene sier at en signering kan være nært forestående.
Vaulen (3–1–42): Jack Aguera – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Sondre Isene – Martin Wathne Sondre Brokka, Amar Kotlica, Even Kvame, Vegard Natland – Vetle Birkedal, Jørgen Helland.
Vaulen gikk inn i kampen som favoritter etter seire i fire av de fem siste kampene. Kvitsøy var det laget i serien med flest baklengs, men lå på en godkjent 8. plass med tanke på at dem etter forrige sesong kun tok ett poeng og hadde ønsker om å spille i 6. divisjon.
Dommeren med en voldsom lang prat og man kom ikke i gang før 19:03. Kaptein Vegard Natland tapte igjen myntkastet slik at man spilte motsols.
Vaulen i noe som lignet på 3-1-4-2 og med mange offensive spillere gikk man rett i strupen på Kvitsøy. Før minuttet ville man ha straffespark etter at Sondre Brokkas innlegg gikk i en hånd.
Vegard Natland slo så inn fra venstre og det en trippelsjanse oppstod med skudd fra Birkedal, Kotlica og til slutt Wathne før man måtte nøye seg med en corner etter 5 minutter.
Amar Kotlica fikk tilbake sin lave corner på hjørnet av boksen og curlet inn på andre, men Aleksander Idland headet over.
Det var mye Vaulen som rullet opp angrep på angrep, men det var mye nesten for de oransje. Nærmest kom man da Vegard Natland fant Vetle Birkedal i kanalen, kaos oppstod i boksen og Kvitsøy var nær ved å score selvmål.

Så etter 9 minutter tok man ledelsen da Vetle Birkedal ble spilt fri. Han skjøt inn via stolpen fra 16 meter. Lagets toppscorer feiret i stil, først noen high fives med tilskuere før en back-flip foran fotografen.

Vegard Natland slo så inn fra siden etter 13 minutter, men Amar Kotlicas skudd fra kloss hold ble reddet av en beinparade.
Amar Kotlica hadde så et dårlig mottak da Jørgen Helland fant han i boks, men han ga ikke opp ballen og kriget den til seg før han skjøt over.
Vaulen omringet nærmest Kvitsøy med sitt høye press og en ny sjanse oppstod etter 19 minutter. Jørgen Helland fikk presset ned et volleyskudd og ny beinparade fra keeper. En frispilling til Amar Kotlica fulgte og han skjøt i tverrligger og ut.
Så et par oransje cornere før Vetle Birkedal fikk underkjent en scoring for offside etter 25 minutter. Formann Ørjan Fiskaa stod på linja og mente det var en feil avgjørelse.
Kvitsøy kom noe bedre med og fikk etablert eget spill, men det var utrolig at Vaulen ikke ledet mer enn 1-0.

32 minutter nå og Vaulen med flere dødballer rundt deres 16-meter. Vetle Birkedal kom nærmest med et skudd som igjen keeperen valgte å redde med beina.
Vetle Birkedal vartet opp med et flott raid på venstre etter 37 minutter. Han skar inn og slo inn mot første stolpe hvor Amar Kotlica fikk pirket ballen over streken til 2-0.
Nå løsnet det endelig for Vaulen. Vetle Birkedal ble spilt fri sentralt av Amar Kotlica og satte lavt inn 3-0 kun to minutter senere.
4-0 var etter boka. Vetle Birkedal slo inn fra venstre. Amar Kotlica stod på krittmerket og la uselvisk tilbake til Vegard Natland som plasserte inn borte ved stolpen fra 15 meter.
Halvminuttet ble lagt til. Effektiviteten på tampen av omgangen ga et fair bilde på overtaket som hadde vært gjennom hele omgangen.
Et tallrikt publikum hadde ikke drukket opp kaffien fra pausen før det stod 5-0 tretti sekunder ute i andre omgang. Et heller svakt skudd av Amar Kotlica fra 20 meter ble fomlet inn av keeper som nok kunne skylde på sola. En brydd Kotlica feiret knapt for den goalen.
Amar Kotlica fikk dårlig treff på en corner etter 48 minutter, men ballen spratt faktisk på baksiden av tverrligger.
Den gamle storspilleren, Glenn Ivan Pedersen, stod for Kvitsøys første skudd på mål da vi hadde kommet til 50 minutter. Keeper JAck Aguera fikk kontroll etter først å ha slått skuddet opp i lufta.
Så 6-0 etter 53 minutter. Jørgen Helland skviset ned et skudd via bakken og opp mot krysset. Keeper slet med den uvanlige spretten, men fikk slått ballen ut igjen til Vetle Birkedal som fightet inn fra en meter. Her var (og er) det full forvirring om hvem som hadde ballen over streken først. Dommeren visste ikke heller og spurte begge de to involverte spillerne, det hørtes ut som om Helland tok æren og han stod da også oppført som målscorer på fotball.no etter kampslutt. Etter en anke fra Birkedal gir vi målet til han i ettertid.*
Amar Kotlica vant en corner til Vaulen etter 56 minutter. Vetle Birkedals corner gikk i andre stolpe og ut i spill!
Så et dobbelbytte av Vaulen etter 57 minutter. Bendik Aarstad og Gabriel Økland Retallack erstattet Ørjan Bergum og Sondre Brokka.
Even Kvame klasket så til fra 22 meter. Keeper leverte en god redning oppe mot krysset. Vaulen bevarte trøkket og etter et kast ble det slått kort til Even Kvame i boks, denne gangen dundret han inn fra kloss hold. Dermed 7-0 etter 59 minutter.
Her skjedde det mye på en gang. Etter timen oppdaget vi at John Petter Gilje var på banen for Martin Wathne, uten at vi så når selve byttet skjedde.

Mer Vaulen og en svær sjanse på en corner før man ville ha hands på streken.
Så var det 8-0. Jørgen Helland ble stukket fri av Amar Kotlica til venstre i boks før han skjøt kontrollert inn etter 64 minutter. Jørgen Helland gikk plutselig bananas og reiv av seg drakten som han sveiet over hodet til både jubel, humring og spydige kommentarer fra medspillere.
Så gult kort til Jørgen Helland som vi antar skal på ferie til neste kamp..?
Vetle Birkedal var nær igjen da en kross gikk i tverrligger.
Audrius Mirauskas kom inn for Jørgen Helland etter 66 minutter.
Vegard Natland la på til 9-0 etter 67 minutter. Han mottok en kort ball på midten. Førte frem et par meter før han klemte inn til høyre i målet.
Kvitsøy ga store rom her og slet med å komme oppi. På dette tidspunktet spøkte det virkelig for seiersrekorden 14-0 fra 1969.
Kvitsøys viktigste spiller, Glenn Ivan Pedersen, gikk så ned med store smerter i kneet. Han nektet først å gå av, men ble siden byttet av.
Vetle Birkedal la så inn på femmeteren, men Audrius Mirauskas headet luft etter 72 minutter.
Et skudd fra Amar Kotlica ble så gitt til corner. Samme mann tok corneren, men den ble slått for langt. Vetle Birkedal løp opp motsatt og la inn i feltet. Først et skudd fra Kotlica, før Bendik Aarstad som ennå stod oppe fikk tappet over streken til 10-0 etter 74 minutter.
Nå hadde ryktene om en potensiell rekord nådd spillerne og trener Aleksander Idland mante spillerne til å holde oppe trykket.
Henning Rimereit kom inn for Even Kvame etter 75 minutter.
Nå haglet det med skudd fra alle kanter fra Vaulen, blant annet et skudd over fra Birkedal.

11-0 kom litt etter skjema i kampens 80. minutt. Amar Kotlica fant Vetle Birkedal presist i boks og han bredsidet inn.
Sondre Brokka kom inn igjen for Birkedal minuttet etter.
Brokka kom så til et skudd, men keeper ga til corner etter 82 minutter. To kjappe cornere fulgte og nærmest kom Bendik Aarstad som skjøt i en blokk av spillere.
Henning Rimereit ville også være med på festen da han skudd fra distanse ble reddet etter 83 minutter.
John Petter Gilje skjøt like utenfor før Jørgen Helland kom inn etter 85 minutter for Isene som haltet av og fikk en ispose.
Kvitsøy reddet så på strek etter 87 minutter, igjen lignet det litt på en hands.
Alle var med frem nå i jakten på flere mål og det gikk kanskje noe utover balansen i spillet?
Bendik Aarstads skudd gikk i en hånd før Amar Kotlia skar inn fra død vinkel og skjøt i nettveggen.
Tre minutter ble lagt til og Audrius Mirauskas skjøt over etter en corner.
Nytt skudd på mål. Denne gangen etter volley fra Jørgen Helland på nedfallsfrukt i boks, men ballen spratt inn til keeper etter 92 minutter.
Amar Kotlica var vel optimistisk da han skjøt fra midten etter 92 minutter, men keeper fanget.
Kvitsøys keeper ga så en liten retur på Henning Rimereits skudd, men verken Kotlica eller Mirauskas nådde frem på returen i boks.
Det ender med 11-0 seier for Vaulen. Noe som er den største seieren i serien siden 12-0 hjemme mot Finnøy 17. august 1994.