Høy temperatur i dobbel forstand
(24.06.22) Vaulens presise angrepsspill ga 4-0-ledelse. Så reduserer Finnøy like før pause og kampbildet endrer seg. Dommeren tillot mye fra Finnøy og Vaulen ble sure.
Når man så går opp til 5-1 etter 72 minutter får Finnøy en knekk. Plutselig er Vaulen best igjen og vinner pene 7-1 mot tabelljumboen.
FINNØY
17

17 sek
Sondre Brokka (Birkedal)

12 min Vetle Birkedal (Kotlica)

25 min Sondre Brokka (Kvame)

26 min Amar Kotlica (Birkedal)
Jarle Eike
44 min

72 min Aleksander Gundersen

73 min Amar Kotlica (Birkedal)

87 min Amar Kotlica (Økland Retallack)
24. juni – Leikvoll Tilsk: 30 – Serie – Dommer: Å Finnesand (Mastra)

–> 81 minutter

Oval weekend for senioravdelingen på Finnøy da B-laget skal inn her på mandag.
Aleksander Gundersen var spilleklar og gikk rett inn på laget. Jørgen Helland var suspendert etter fire gule kort. John Petter Gilje hadde trukket visdomtann og pleiet smertene hjemme. Flere utilgjengelige denne gangen inkludert Bendik Aarstad og Audrius Mirauskas som var med sist.

Vaulen (3–1–42): Jack Aguera – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Sondre Isene – Aleksander Gundersen – Henning Rimereit, Even Kvame, Vegard Natland, Vetle Birkedal – Sondre Brokka, Amar Kotlica.

Vaulen innviet sitt hvite draktsett her og linet opp i 3-1-4-2 med Aleksander Gundersen som den dype på midten. Ellers ble toppscorer Vetle Birkedal brukt som venstre kant med Sondre Brokka som spiss.

En ekstrem varme og en potensiell undervurdering av jumbolaget Finnøy var bekymringer før avspark i det som var det første ligamøtet med Finnøy siden 1994.
Pangstart av Vaulen. Etter å ha tatt avsparket gikk man rett frem og scoret. Sondre Brokka mottok ballen på 16 meter fra Birkedal, la ballen til rette med en touch og skjøt presist inn borte ved høyre stolpe. Verken publikum eller webmaster var helt klare der, vi klokket målet inn på 17 sekunder.

Mer Vaulen fulgte. Først et skudd fra debutant Aleksander Gundersen som gikk like utenfor etter fem minutter. Like etter måtte keeper gi retur på Amar Kotlicas skudd og Vetle Birkedal var nær på returen.
Strandguttene var nok i sitt rette element i heten for etter 12 minutter doblet man på en presis overgang. Henning Rimereit spilte opp langs høyre til Sondre Brokka, han spilte inn sentralt til Amar Kotlica som førte noen meter før han slapp ballen ned i den venstre kanalen hvor Vetle Birkedal skar inn i bakrommet og trillet elegant ballen inn borte ved lengste stolperot.
Vaulen var best i det meste her, men det var ikke den ekstreme dominansen som mot Kvitsøy tross bedre score enn på samme tidspunkt sist.
Vetle Birkedal hadde et bra forsøk som strøk utenfor etter 22 minutter.
Finnøys Jarle Eike (!) hadde et skudd like over høyre kryss etter 23 minutter før dommeren innvilget en drikkepause.

Finnøys Jarle Mensink la så et frispark over før Vaulen la på til 0-3 med to 03-modeller i hovedrollene. Even Kvame fant Sondre Brokka på 16 meter og han satte flott inn. Et lite gjennombrudd for Brokka der med to mål, fra før hadde han bare en goal fra 2021 mot Tjensvoll i OBOS-cupen.
Før vi hadde fått postet målet på twitter stod det 0-4. Vi får skylde på heten, men vi opplevde det som et flatt innlegg fra venstre som ble satt inn fra to meter ved Amar Kotlica. Her mistenker vi at det var Birkedal som hadde assisten, men skulle gjerne ha sett en reprise...
Finnøy hadde en corner etter 31 minutter som Jack Aguera bokset unna. Like etter var Vetle Birkedal helt fri på høyre. Han dro innover, men skuddet gikk like utenfor lengste.

Amar Kotlica fikk så underkjent en scoring for offside. Det lignet veldig på 0-4 målet hvor Vetle Birkedal la fra linja før Kotlica satt fra kort hold. Det var derfor viss uenighet fra Vaulen da det vanskelig kunne ha vært offside når ballen blir slått utover nærmest fra strek.
Kampen gikk så inn i en transportetappe. Det spørs om heten tæret på tempoet eller om Vaulen var fornøyde og slappet av.
Etter 41 minutter var man på ferde igjen. Vetle Birkedal la denne gangen 45 til Sondre Brokka, men skuddet fra 10 meter ble parrert av keeper.
Amar Kotlica ble så stemplet til høyre på høyde med 16 meteren, men man gikk seg fast på det kompliserte frisparktrekket.
Minuttet på overtid fikk Finnøy en redusering etter balltap i de bakre rekker. Jarle Eike overtok ballen på hjørnet av 16 meter og dundret ballen oppunder nærmeste kryss.
For forrvirrede historikere som skal skrive bok i 2038, Jarle Sigbjørn Risanger Eike var Finnøy-spillerens fulle navn. Vår Jarle Eike skal inn her på mandag og lede B-laget i OBOS-cupen.

Så 4-1-ledelse til pause. Det virket komfortabelt, kanskje litt for komfortabelt slik at man slapp seg noe nedpå det siste kvarteret? Vi får skylde på varmesjokket.
Debutant Aleksander Gundersen hadde forøvrig klart seg meget bra på midten. Hans stoiske ro og flotte vendinger av spill fikk oss til å se ut som et bedre lag.
Vaulen tilbragte pausen inne i det flotte klubbhuset til Finnøy, mens de tomatfargede tok pausen ute i det fri.
Et bytte ble gjort. Vingback Gabriel Økland Retallack kom inn for spiss og tomålsscorer Sondre Brokka slik at Birkedal ble skjøvet opp som spiss.
Finnøy virket å ha fått en boost av reduseringsmålet og Vaulen virket tamme og på bakbeina i starten.
Først etter 53 minutter skapte man noe igjen på et innøvd corner hvor Amar Kotlica la 45 til Vegard Natland. Vår kaptein bredssidet fra åtte meter og det ble reddet til ny corner. Denne gangen slo Amar Kotlica inn på andre stolpe hvor Aleksander Idland headet over. Her gikk Ørjan Bergum ned med et skrik på første stolpe etter en dytt. Vaulen var misfornøyde over tjuvtriksa, mens Finnøy klagde over at Vaulen klagde så mye. Dommeren prøvde å roe gemyttene, men det ulmet.
Aleksander Gundersen fikk gult kort etter 55 minutter for sin reaksjon i etterkant av å ha fått en bakfot stemplet i seg.
Gabriel Økland Retallack slo inn fra høyre etter 59 minutter. Vetle Birkedal hoppet elegant over og trodde at Amar Kotlica var bak han, noe han ikke var.
Motsatt reddet Jack Aguera skuddet fra Håkon Kavli til corner.

Aleksander Gundersen fant store rom og førte helt frem til 16 meter, men skuddet etter 62 minutter ble reddet. En stor sjanse og Gundersen fortvilte. Et par kjappe cornere fulgte.
Finnøy hadde langt mer guts og det var klart at Vaulen måtte få innpå friske bein.
På en kontring etter 67 minutter endte ballen til slutt hos Gabriel Økland Retallack på hjørnet av boks, men skuddet ble reddet av keeper i korthjørnet.

Martin Wathne kom inn for Even Kvame etter 68 minutter før man tok en ny drikkepause.
Muligens ble det gitt en liten peptalk i den korte pausen for plutselig våknet Vaulen og skulle score to mål på omlag minuttet.

Først var Amar Kotlica på vei igjennom. Det ble halvklarert ut på tjue meter hvor Aleksander Gundersen fyrte presist av fra 20 meter til 1-5.
Så tok Vetle Birkedal ballen med seg fra venstre og slo flatt inn foran kassen til Amar Kotlica som løp inn fra kort hold til 1-6.
Når villdyret våkner hos Vaulen som for andre gang i kampen scoret to mål på ett minutt.

Så et gledelig comeback fra Harun Bashir Ali som ikke hadde spilt siden han ble skadd i mars, men som har trent seg opp på feltet de siste ukene. Han erstattet Henning Rimereit det siste kvarteret.
Mye bedre av Vaulen. Vetle Birkedal sålefintet av en mann i boks før han satte like utenfor etter 76 minutter.

Nok en innøvd cornervariant for Vaulen hvor Amar Kotlicas skudd ble reddet. Like etter ble det lagt 45 til Martin Wathne, men skuddet ble reddet.
Amar Kotlica satte så over etter en vegg med Birkedal i boks.
Vaulens siste bytte kom etter 81 minutter da Mathias Strunck Gundersen kom inn for Vegard Natland.
Aleksander Gundersen fant så Amar Kotlica i boks, men skuddet spratt inn til keeper etter 83 minutter.
Så en Gundersen-kombo. Gundersen så Strunck Gundersen på løp inn sentralt, men keeper fikk med nød og neppe kastet seg inn foran.

Vaulen satte punktum etter 87 minutter. Et flatt legg fra Gabriel Økland Retallack som nå var over på venstre fant Amar Kotlica foran mål. Amar satte enkelt fra kort hold. Hattrick fra Amar, men totallengden på hans scoringer var vel under fem meter...
Mer Vaulen da Vetle Birkedal skjøt i bortre krysstang og ut. Du så han peilet inn siktet der. Målet stod bare og dirret etter 89 minutter.
Tre minutter ble lagt til og man vinner 7-1 uten at spillerne virket å være i ekstase over egne prestasjoner. Tidvis helt glitrende, men også lange perioder hvor man var langt fra så overlegne som resultatet tilsier.
Nå har man igjen en kamp før ferien og hvilken kamp! Hjemme mot serieleder Midtbygden som leder med åtte poeng på Vaulen etter full pott til nå. Skal Vaulen ha sjanse på opprykk må man trolig knappe inn tre poeng der og iallefall ikke tape.
Vaulen ryktes å ha flere spillere på ferie der, så man må nok grave dypt for å stille et slagkraftig mannskap.