Mastra snudde det
(05.05.22) Jørgen Helland ga Vaulen ledelsen, men Mastra snudde det i andre omgang og påførte Vaulens første tap.
Kampfakta her!

MASTRA
21

34 min
Jørgen Helland (Kotlica)
Tore Aske
67 min

Erling Håvarstein
82 min

5. mai – Vikevåg KG Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: PI Wolski (Hinna)

24. Sondre Isene

Verken Ørjan Bergum eller Vetle Birkedal er med denne gangen heller.
Vaulen (4–3–3): Phillip Malcolm – Casper Tjøstheim, Bendik Aarstad, Aleksander Idland, Jonas Syvertsen – John Petter Gilje, Sander Oaland, Vegard Natland – Jørgen Helland, Amar Kotlica, Audrius Mirauskas.
Vaulen i sine hvite bortedrakter for å unngå likhet med Mastra i rødt.
Vaulen i 4-3-3 med tilsynelatende to innoverkanter. Jørgen Helland startet i allefall på høyre.
Sander Oaland tok et langt kast etter to minutter som Bendik Aarstad fikk hodet på ball i boks, men ingen kom på stussen.
Sander Oaland fikk brutt Mastra på 22 meter etter tre minutter, men keeper fikk slått skuddet tilside.
Amar Kotlica snappet opp en feilpasning etter fire minutter, men skuddet fra 35 meter ble som et tilbakespill å regne.
Høyrestopper Bendik Aarstad slo rett i en rød etter fem minutter. Mastra slo raskt opp på spissen som heldigvis kom ut av balanse.
Vegard Natland brøt flott etter ni minutter og slo en genial pasning til Jørgen Helland mellom stopper og back. Jøgga satte stor fart mot mål, men hadde en litt for lang touch slik at keeper kom inn med en takling til corner til høyre i boks.
Amar Kotlica tok corneren fra høyre. Han slo flatt mot en møtende Jørgen Helland som la tilbake til Amar på hjørnet av boksen. Skuddet curlet en drøy meter utenfor lengste kryss.
Mastra kom til sin første sjanse etter 13 minutter da Tore Aske kom fri til venstre i boks, men skuddet gikk via en motspiller og i nettveggen.
Mastra bet seg fast og vant en ny corner på et skudd. På neste corner headet dem ufarlig over.
Vaulen spilte ofte opp sentralt hvor dem prøvde på kjappe triangler, men det ble litt for sentrert og trangt.
Mastra var flinke til å spille seg forbi det første pressleddet og kom i overtall på midten. Gabriel Ulvik Hagen dunket til sentralt og skjøt over etter 20 minutter.
Svære sjanser for hjemmelaget etter 22 minutter da dem vant et offensivt kast. Aleksander Idland blokkerte det første skuddet, mens Phillip Malcolm reddet det andre skuddet.
Vaulen frempå igjen etter 27 minutter. Vegard Natland fikk med seg ballen ute på venstre og slo sentralt på Audrius Mirauskas som fant John Petter Gilje på løp, avslutningen i boks gikk via via og en Mastra-forsvarer var nær å score selvmål, men keeper reddet med en lang arm borte i kroken.
Mastra fikk notert et skudd på mål like etter da et legg fra venstre ble headet opp i luften inne i boks, men volleyforsøket gikk rett på keeper.
Vaulen hadde to kjappe cornere etter 31 minutter, men fikk ikke avsluttet på mål.
Nå hadde man svitsjet litt om da Jørgen Helland lå sentralt av de fremme.
Mastra hadde vært dype og lå veldig godt i ramma, men det glapp etter 34 minutter. Sander Oaland så en helt fri Amar Kotlica ute på høyre. Amar løftet over på motsatt i boks hvor Jørgen Helland headet inn via bakken.
Etter 36 minutter fikk Vaulen til en flott overgang. Jørgen Helland spilte vegg med Amar Kotlica før han fikk ballen tilbake på 20 meter, han dro seg inn i boks før han vendte og skjøt halvmeteren utenfor lengste stolpe. Den lignet litt på en offside.
Amar Kotlica ble tidvis liggende mer på midten i en fri rolle, mens man puttet Helland og Mirauskas mer sentralt.
Et corner til Mastra etter 43 minutter ble bokset unna av keeper.
Amar Kotlica løp inn kne mot kne etter 44 minutter og ble liggende å vri seg i smerter før han haltet ut omgangen.
Selv om Vaulen ledet til hvilen hadde det ikke vært en stor omgang. Presisjonen manglet når det ble så trangt, man savnet litt spill i bredden.
Vaulen var uendret etter hvilen selv om Kotlica ennå haltet rundt.
Jonas Syvertsen vant et corner etter 50 minutter. John Petter Gilje slo inn fra venstre, men Aleksander Idland ble blåst i mot for en duell i femmeteren.
Vaulen slo en del langt nå over midtbanen, men man slet med å få til noe da det ikke var skarpe nok involveringer.
Jan Philip Beto Aartun kom inn for en skadd Amar Kotlica etter 54 minutter og tok plass på venstrekanten.
Etter 59 minutter gikk Jonas Syvertsens frispark over Bendik Aarstad i boks, men Audrius Mirauskas løp opp ballen mot hjørneflagget. Han vendte frekt av en mann og og slo flatt mot første stolpe. Keeper ga en skummel retur og Sander Oaland var nær å krige inn fra to meter før en rød kom til og fikk ut til corner.
John Petter Gilje slo en flott vegg med Jørgen Helland før han ble felt på 23 meter til høyre for mål etter 63 minutter. Sander Oalands frispark var hardt og lavt, men gikk i muren.
Vegard Natland kriget godt her og var nok Vaulens beste. Etter 64 minutter fikk han sendt ballen videre til Audrius Mirauskas, men skuddet ble blokkert før ballen trillet inn mot keeper.
Etter 66 minutter utlignet Mastra ved Tore Aske. En lang diagonal ball fra høyre gikk over backen. Legget fra venstre ble slått ut 45 hvor et skudd skled av foten og ut til Tore Aske til høyre for målet. På flott vis fikk han dreid skuddet opp i korthjørnet til 1-1.
Jan Philip Beto Aartun slo en flott stikker til Jørgen Helland etter 67 minutter. JP fikk ballen tilbake, men kom for tett opp mot en utrusende keeper.
Vegard Natland mottok ballen sentralt i banen etter 68 minutter og dundret avgårde et skudd fra nærmere 30 meter som gikk en drøy meter tilside for høyre kryss. Samtidig pådro han seg krampe etter skuddet.
Vaulen gjorde så et bytte etter 69 minutter da Sondre Brokka kom inn som høyrekant for Audrius Mirauskas.
Vaulen var nær ved å få en gavepakke etter 71 minutter da deres venstreback slo tilbake mot egen keeper, ballen smøy seg under foten, men ballen gikk til venstre for mål før keeper løp opp ballen.
Jan Philip Beto Aartun vant en corner fra venstre etter 72 minutter, men serven fra John Petter Gilje gikk i gjennom feltet.
Vaulen hadde vært beholdningen i andre omgang selv om Mastra stod med omgangens eneste mål.
Etter 76 minutter kom Lars Berge inn for Jørgen Helland som spiss. Like etter ropte Vaulen på straffespark etter at Berge gikk i bakken på Jonas Syvertsens lange innkast.
Bendik Aarstad lå offensivt i backleddet og slo en presis ball opp på brystet til Jan Philip Beto Aartun etter 77 minutter. JP fikk dratt seg innover i boksen og vridde et pent skudd like utenfor høyre stolpe.
Even Kvame kom så inn for John Petter Gilje.
Samtidig hadde Vegard Natland svitsjet posisjon til venstrekant for JP.
Nytt bytte etter 82 minutter da Martin Wathne kom inn for Sander Oaland på defensiv midt.
Samtidig hadde Mastra vunnet et corner fra venstre. Det ble slått inn på første stolpe hvor Vaulen slet med å få klarert før Erling Håvarstein lurte ballen over streken. Her mente Aleksander Idland at han ble dyttet unna i korthjørnet.
Fryktelig bitter for Vaulen som knapt hadde blitt utfordret defensivt denne omgangen.
En feilvendt Vegard Natland fikk frispark ute til venstre etter 84 minutter. Jonas Syvertsen slo inn og Aleksander Idland kriget til seg ballen før han igjen la ut til Vegard Natland som skjøt utenfor.
JP Aartun ble så taklet etter 86 minutter. Gult kort til Gabriel Ulvik Hagen.
Så satt endelig spillet for Vaulen etter 87 minutter. Bendik Aarstad slo flatt opp på midten hvor Even Kvame lurt fant Sondre Brokka på løp inn i banen før han slo over mot Jonas Syvertsen på venstre. Vendingen av spill ga et stort rom og Jonas fikk dratt med seg ballen før han nærmest liggende skjøt i en utrusende keeper før en forsvar fikk avverget corneret.
Etter 88 minutter flyttet man opp stopper Bendik Aarstad som spiss. Like etter løftet Aleksander Idland opp i boks fra midten. Ballen dalte ned bak stopperen, men Sondre Brokka fikk ikke stokket beina før keeper kom ut og fanget.
Vaulen pushet nå frem med enda mer folk og stod bare igjen med Idland og Tjøstheim.
Etter 94 minutter gikk Mastras Eilert Schanche Gudmestad gult kort da han lagde frispark på 26 meter til venstre. Til og med keeper kom frem, men man maktet ikke å komme til på Jonas Syvertsens serve.