VBK 2 vant 5. divisjon i fjor og var nok en bra målestokk for hva som kreves.
Vaulen utligna etter selvmål på et innsvinget frispark signert Kotlica.
Vi twitret om kampen her! Bilder her!
11
VARDENESET 2

14 min Sebastian Skretting Sandtorv
Selvmål (Kotlica)
19 min

2. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: M L Stople (Buøy)

22. Lars Berge

Martin Wathne og Henning Rimereit var tilbake fra sykdom sist. Gabriel Økland Retallack er også tilbake, men blir med B-laget på tirsdag.
Morten Nygård er fremdeles på ferie her. Sondre Isene er ikke klar etter skade.
Kestutis Cybas som signerte for Vaulen under covid uten å få kamper, har nå meldt overgang til Lura. Edvin Roussenov ble ikke spilleklar i tide etter overgangen fra Tjensvoll.

Vaulen (4–3–3): Phillip Malcolm – Eirik Reiestad, Casper Tjøstheim, Aleksander Idland, Jonas Syvertsen – Even Kvame, Sander Oaland, Vegard Natland – Audrius Mirauskas, Amar Kotlica, Jørgen Helland.
Flott ramme rundt kampen med Vetle Birkedal som speaker og FFO-gutter med egen supportgjeng.
Det er ikke ofte det blåser på Vaulenbanen, men en kald nordavind ga Vaulen motvind i første omgang. En lei kveldssol gjorde det ikke enklere for de oransje.
Vaulen hadde noen tilløp i starten. Mirauskas skjøt over, mens Kotlica ble blåst av for armbruk i boks. Så etter fire minutter stusset Jørgen Helland frisparket fra Jonas Syvertsen midt på keeper.
Vaulen var noe vaklevorne bakover da man slet med å se alle de høye ballene Vardeneset slo opp tidlig. Vardeneset dro nytte av det da Vaulen rotet det til, men en våken Malcolm ruset ut og man fikk ut til corner.
Mye god humor fra den unge supportergjengen som taktfast sang egenkomponerte sanger som vi "Vi har Arne Amar".
Etter ti minutter fikk Audrius Mirauskas evndt på 24 meter, men skuddet gikk midt på keeper.
Isteden tok Vardeneset ledelsen etter 14 minutter da et corner fra venstre tilsynelatende bare blåste inn i lengste. Muligens tok ballen i luggen til vår egen Jonas Syvertsen, men målet ble kredittert Sebastian Skretting Sandtorv.
Så et par kjappe gule kort. Først til Casper Tjøstheim, så til Skretting Sandtorv. Alltid litt temperatur i disse kampene!
Jørgen Helland ble så felt på venstrehjørnet av boksen.
Amar Kotlica slo inn fra siden og ballen gikk via ryggen til Andrew Duthie og i en rar bue over keeper og inn i mål. Jørgen Helland var nærmeste mann og feiret voldsomt etterpå, men det var nok selvmål.
VBK var aggresive i presset og slo tidlig opp, noe som skapte mye ubalanse.
Så en skade hos VBK da Audrius Mirauskas gikk til i boks på Sander Oalands innlegg etter 27 minutter.
Litt bedring av Vaulen i denne perioden da man hadde noen lovende angrep uten avslutninger. Amar Kotlica fikk ballen tilbake fra et kort slått corner, men skuddet ble blokkert i kampens 35. minutt.
Aleksander Idland lagde så frispark på 25 meter sentralt i banen. Lars Willem Kooyman viste seg å ha en utsøkt fot, frisparket hans hadde fin retning oppunder tverrliggeren, men Phillip Malcolm fikk fistet over til corner etter 39 minutter.
Et strakt vristskudd fra Audrius Mirauskas gikk på nytt for sentralt mot mål og inn til keeper.
Jørgen Helland ble så stemplet i et skuddforsøk etter 42 minutter og man fikk et frispark på 25 meter. Sander Oaland skjøt veldig hardt, men i muren og i hodet til en stakkars motspiller.
Sander Oaland slet med den tørre banen inne i overtiden og sklei på ballen før han rettet opp egen feil med å felle en mann på vei igjennom. Gult kort til Oaland.
Det påfølgende frisparket fra Kooyman traff tverrligger så det sang, ballen rikosjerte høyt opp i lufta.
To minutter ble lagt til og det skulle stå 1-1 til pause.
Vardenset hadde dratt fordel av elementene. Vaulen hadde vært gode å krige, men noe særlig spill hadde det blitt lite av.
Det var meningen at John Petter Gilje skulle inn etter fem-ti minutter i andre omgang, men han startet omgangen da Even Kvame gikk ut.
Litt mer spill av Vaulen langs bakken og man hadde et flott angrep etter 51 minutter da John Petter Gilje fant Audrius Mirauskas, men skuddet ble blokkert til corner.
Amar Kotlica slo inn corneren, igjen gikk Audrius Mirauskas til med full kraft. Denne gangen hode mot hode.
Dommeren ga gult kort til Audi for gjentatte tøffe dueller selv om det fra Vaulens side virket noe strengt.
Andrew Duthie blødde fra hodebunnen og ble byttet av en kort tid for å få turban på hodet.
Fin redning av Phillip Malcolm etter 55 minutter da han kastet seg ut i stjerne og reddet et skudd fra ti meter.
Mer tendenser fra Vaulen da både Mirauskas og Kotlica hadde gode ballføringer mot målet. Så et langt kast fra Oaland til Helland i boks etter 58 minutter. Det oppstod et kaos og det var vel Helland selv som fikk et skudd blokkert.
Like etter slo Kotlica 45 mot Vegard Natland. Skuddet ble blokkert før Helland fyrte over etter 59 minutter.
Så mot spillets gang forærte man VBK en stor sjanse. Skuddet gikk like utenfor og hadde vært innom en oransj da det dømtes corner.
Mer VBK like etter da et innlegg fra høyre raslet oppå nettaket. Den så skummel ut fra vår vinkel.
Eirik Reiestad ble ansett onside av dommeren etter 63 minutter, han la tilbake, men verken Natland eller Mirauskas fikk stokka beina.
Sondre Brokka erstattet Mirauskas på venstrekanten etter 66 minutter.
Så et skummelt tilbakespill av en oransj. Keeper Malcolm ruste ut og klarerte i en polkagris, der var vi bare heldige som ikke så ballen gå mellom stengene.
Corner til Vaulens Kotlica etter 69 minutter. Mye frem og tilbake før Sondre Brokka skjøt utenfor.
Det dabbet litt av for Vaulen de siste tjue minuttene. Man var ikke like energiske i motorrommet, samtidig som de fremme ikke lenger vant like mange dueller slik at man fikk etablert noe.
Vi hadde ikke skapt noe på en evighet da Anders Emilsen Schreuder kom inn for Helland etter 81 minutter.
VBK var nær ved å stjele med seg alle poenga, men Derrick Hansen headet et frispark like utenfor etter 84 minutter.
Sindre Beer Dunseth hadde så et brasseforsøk etter 87 minutter da en klarering fra Sander Oaland dalte ned foran eget mål.
Jonas Syvertsen var så nær å flukte inn en dødball fra Schreuder etter 88 minutter.
Etter 92:30 blåste dommeren av kampen. Vaulen var kanskje best spillemessig i kampen de første tjuefem av andre omgang, men dabbet kraftig av. Så to jevne omganger hvor 1-1 virket helt greit.

Audrius Mirauskas (bildet) er toppscorer sålangt med to mål. Bak følger Aleksander Idland, Jørgen Helland, Jonas Syvertsen og Vetle Andre Birkedal.