Overbevisende start
(21.04.22) A-laget var tilbake på nivå seks for første gang siden 1996 da vi tok den korte turen over motorveien. Første omgang var jevn, men Vaulen nettet på et par cornere. I andre omgang tok man over helt og det endte med 6-0 seier!
Vi fulgte kampen på vår twitter her! Se kampfakta
her!
TJENSVOLL
06

29 min
Aleksander Idland (Kotlica)

31 min Vetle André Birkedal

48 min Audrius Mirauskas

57 min Audrius Mirauskas (Kotlica)

82 min Jonas Syvertsen

84 min Jørgen Helland (Syvertsen)
21. april – Sørmarka KG Tilskuere: 35 – Serie – Dommer: K Karrouch (FGI)

14. Jan Philip Beto Aartun

Martin Wathne, Gabriel Økland Retallack og Henning Rimereit var syke, mens Phillip Malcolm måtte melde forfall denne gangen.
Nysigneringene Jørgen Helland og Sander Oaland startet på benken.
Ørjan Bergum var klar igjen etter strekk.

Vaulen (4–3–3): Oskar Wardzala – Ørjan Bergum, Casper Tjøstheim, Aleksander Idland, Jonas Syvertsen – Lars Berge, Even Kvame, Vegard Natland – Amar Kotlica, Audrius Mirauskas, Vetle Birkedal.
Litt smak av sommer da Vaulen tok den korte turen til Sørmarkå kunstgress.
Amar Kotlica gikk for tidenes raskeste mål da han skjøt fra avspark, keeper stod på halvdistanse, men skuddet surfet utenfor.
Kampens første sjanse var det Tjensvoll som fikk. Tor Andre Eskevik kom seg fri ute på venstre og løftet over lengste kryss etter fem minutter.
Like etter fikk ikke Vetle Andre Birkedal rent treff på Ørjan Bergums lave legg.
Amar Kotlica la så igjen fra siden til Audrius Mirauskas i boks, han fikk ikke det reneste treffet, men skuddet gikk i tverrligger og over etter åtte minutter.
Vetle Andre Birkedal snappet så ballen fra Tjensvolls stopper etter 12 minutter. Han stormet mot mål, men måtte nøye seg med en corner som igjen ble resultatløs.
Det ble småkaotisk i boks da Audrius Mirauskas løftet inn, men Vetle Andre Birkedal fikk ikke vendt om i boksen etter 16 minutter.
Kampen hadde åpnet rimelig jevnt. Vaulen slet med å få roe ned spillet på midten. Så det var mye tut og kjør med pasninger som gikk i hytt og pine.
Tjensvolls Eskevik var på ferde igjen etter 23 minutter da han testet Oskar Wardzala med et skudd som ble for sentralt mot målet.
Motsatt skaffet Amar Kotlica corner til Vaulen. Han slo inn på første hvor det var en duell. Ballen falt ned til Jonas Syvertsen som skjøt over.

Lars Berge skaffet Vaulen en corner etter 29 minutter. Før Amar Kotlica fikk slått kom Aleksander Idland ut til han og hvisket han noe i øret.
Corneren gikk inn på andre stolpe hvor nettopp Aleksander Idland stanget inn med hodet oppunder nettaket! 1-0 til Vaulen og store smil mellom Idland og Kotlica etter det trekket!
To minutter senere skulle man doble på nok en corner.

Jonas Syvertsens kast i retning Vegard Natland ble stusset ut til corner fra venstre. Vetle Andre Birkedal tok en innoverskrudd variant som dalte ned ved andre stolpe!
Amar Kotlica holdt så godt på ballen langs sekstenmeteren etter 34 minutter. Han matet Vetle Andre Birkedal på hjørnet av femmeteren, men keeperen ruset ut og avverget.
Fare på ferde igjen fra Tjensvoll da Eskevik skjøt halvmeteren over venstre kryss.
38 minutter nå og en fin opprulling ved Audrius Mirauskas og Amar Kotlica. Jonas Syvertsen kom på løp og var fri, men ble blåst av for offside.
Aleksander Idland brøt så flott etter 40 minutter. Vegard Natlands legg fra høyre ble løpt utenfor av Vetle Andre Birkedal på andre stolpe.
Lars Berge var nær ved å finne Audrius Mirauskas, men Tjensvoll fikk headet ut til corner. En småskummel serve fra Amar Kotlica ble blåst av for noe i feltet etter 42 minutter.
En raskt tatt Tjensvoll-corner overrasket Vaulen etter 43 minutter. Dem slo utover før legget mot andre stolpe strøk like over hodet på en fri mann.
Oskar Wardzala fikk så hard medfart av en Tjensvoll-spiller som løp rett inn i han. Da kom det noen gloser fra nummer 1!
Vetle Andre Birkedal viste sin store fart og det gikk et brus blant publikum, men Tjensvolls keeper nådde frem i siste liten.
På overtid sklei Casper Tjøstheim en 50-50 ball ut til corner. Det ble slått inn før avslutningen gikk over.
To minutter ble lagt til før dommeren blåste for pause.

Vaulen foretok et dobbelbytte i pausen da Sander Oaland og Jørgen Helland kom inn for Vetle Andre Birkedal og Lars Berge.

Vaulen punkterte kampen etter 48 minutter. Vaulen bet seg fast etter en corner og vant et offensivt kast. Ørjan Bergum kastet til Jørgen Helland som dro seg på tverrs av boks. Han slo via en gul spiller. Etter en hodeduell falt ballen ned til Audrius Mirauskas som dro seg til høyre i boks før han satte nede i motsatt.
Klassescoring av Audrius som kunne strekke armene i været!
Det var et helt annet kampbilde nå hvor Vaulen dominerte totalt.
Amar Kotlica hadde et skudd som gikk for sentralt mot mål. Man vant også en corner i denne fasen.

Vaulen økte til 4-0 etter 57 minutter. Sander Oaland brøt på midten og slo flatt opp mot Amar Kotlica. Han flikket delikat til venstre hvor Audrius Mirauskas bare plasserte nede i høyre krok fra 22 meter. Snakk om effektiv fotball. Så lett kan det gjøres!
Vaulen var like ved igjen etter timen, men keeper ruset ut og skar av Jørgen Helland som var stukket fri av Amar Kotlica.
En nydelig kross av Vegard Natland ble så headet tilside av Jørgen Helland i boks etter 65 minutter.
Vaulen hadde vært meget gode i denne perioden. Sander Oaland på midten var flink å roe ned spillet og finne ledige spillere.
Stopperbytte da Bendik Aarstad kom inn for Idland etter 68 minutter.
Så noen voldsomme sjanser. Jørgen Helland la inn. Vegard Natland fyrte av fra 11 meter og keeper reddet. Returen gikk ut til Amar Kotlica som skjøt over. Rop om corner ble ikke hørt.
Sondre Brokka kom inn som venstrekant for Audrius Mirauskas etter 71 minutter.
En litt roligere periode fulgte for Vaulen. Tempoet var ikke like høyt som i starten av omgangen. Etter 73 minutter kastet Oskar Wardzala seg ut på et innlegg og måtte gi en liten retur.
Man byttet høyreback etter 74 minutter da Eirik Reiestad kom inn for Ørjan Bergum.
Tre minutter senere gjorde også Anders Emilsen Schreuder skadecomeback da han erstattet Even Kvame.
Tjensvoll gjorde noen bytter samtidig som flere av dem startet å bli riktig så slitne. De ti siste minuttene skulle bli et voldsomt kjør av Vaulen som stod i kø for å avslutte. Vi slet rett og slett med å få med alle sjansene!

Etter 82 minutter ble det 5-0. På restene av et corner kom Schreuder til et skudd, returen gikk i beina på Jonas Syvertsen som plasserte nede i kroken.
Mye humring og godt humør etter den scoringen som var Jonas' første for A-laget!

Vaulen herjet med stakkars Tjensvoll og 6-0 kom etter at et legg fra venstre ved Jonas Syvertsen ble satt inn på en delikat volley av comeback kid Jørgen Helland.
Vegard Natland fikk ballen med seg og var nær å løpe inn en goal til. Sander Oaland hadde et skudd blokkert, mens Vegard Natland fyrte utenfor. Sjanse på sjanse da Tjensvoll slet med å følge med på tempoet.
Helt på tampen hadde også Jørgen Helland en suser i boks som keeper fikk fingertuppene på.
Helland og Natland kombinerte så før vel Schreuder fikk sitt skudd reddet med en beinparade!
Minuttet ble lagt til før man blåste av og Vaulen vinnere seriepremieren hele 6-0.