Spissene ordna biffen, men lite saus
(07.06.22) Spissene Vetle Birkedal og Jørgen Helland stod for alle fem måla da Vaulen slo Madla 2 i det som må ha vært den mest frustrerende 5-1 seieren å se på spillemessig!
Dermed fortsetter Vaulen å vinne mot topplaga, mens man har kastet bort poeng mot bunnlag.
Kampfakta kommer her!
51
MADLA 2
Jørgen Helland (Kotlica)
11 min

20 min Daniil Slobozhanin
Vetle Birkedal (Natland)
36 min
Jørgen Helland (Brokka)
49 min
Vetle Birkedal (Rimereit)
82 min
91 min
7. juni – Vaulenbanen Tilsk: 30 – Serie – Dommer: K Karrouch (FGI)

14. Jan Philip Beto Aartun

Vaulen har fortsatt ikke signert en ny keeper og fortsetter med B-lagets Jack Aguera mellom stengene. Morten Nygård er ute med brukken fot. Sander Oaland er langtidsskadd med kneskade. Anders Emilsen Schreuder har slitt med ryggen siden i sommer.
John Petter Gilje sliter ennå med låret han skadet i B-kamp og står over.
Gledelig nyheter er at unggutta Sondre Isene og Henning Rimereit er tilbake her.
JP Aartun var oppført på nettet, men ble ikke observert på Vaulenbanen.
Vaulen snudde formasjonen på midten denne gangen med Wathne som anker.
Vaulen (3–142): Jack Aguera – Bendik Aarstad, Aleksander Idland, Edvin Roussenov – Martin Wathne Sondre Brokka, Even Kvame, Amar Kotlica, Vegard Natland Vetle Birkedal, Jørgen Helland.
Etter fadesen mot Jarl la man om fra 3-4-1-2 til 3-1-4-2. Martin Wathne var ankeret på midten, mens Amar Kotlica gled ned et hakk. Samtidig var Jørgen Helland flink å gli ned som et bindeledd.
Kampen kom litt forsinket i gang da dommer Khalil Karrouch først var klar 20:05. Før minuttet hadde samme mann blåst for straffespark til Vaulen etter at Vetle Birkedal ble hektet i boksen.
Toppscorer Birkedal tok selv straffen, men skjøt høyt over!
Starten på kampen var rimelig oppjaget med lite finspill. Så etter 11 minutter var Amar Kotlica god og heldig som fikk ballen med seg på midten, han slo ned i kanalen til Jørgen Helland som dro inn fra hjørnet av boksen. Skuddet gikk mellom beina til keeper og dermed 1-0.
Madla 2 utlignet etter 20 minutter da Daniil Slobozhanin klistret ballen nede til venstre etter skudd fra motsatt hjørne av boks. Her var det flere svake defensive involveringer i forkant da Vaulen ikke fikk unna utenfor eget felt.
Det var noe dødt over Vaulen. Da man knapt vant en andreball på midten og fikk ballen i retur gang på gang.
Etter 26 minutter kom Even Kvame til et godt skudd som keeper måtte gi retur på. Vegard Natland presset forsvareren som sendte ballen til egen keeper. Vegard Natland protesterte da keeperen plukket opp ballen med hendene, men fikk ikke gehør.
Det unge Madla-laget første kampen. De var flinkere i å vende spill for å åpne opp rom. Målscorer Slobozhanin hadde et par skudd rundt halvtimen som heldigvis gikk over og utenfor.
Så noe mot spillets gang tok Vaulen ledelsen på ny etter 36 minutter. Amar Kotlica fikk ballen i mellomrommet og tredde gjennom Vegard Natland på venstre. Det flate legget ble sklidd inn av Vetle Birkedal foran kassen til 2-1!
Opp mot pause var Madla nærmest med et par cornere, samt et skudd fra Seim som skummelt landet oppå nettaket.
To minutter ble lagt til før man gikk til pause med 2-1 ledelse, noe som var godt betalt etter spill og sjanser.

Etter 49 minutter økte Vaulen til 3-1. Et offensivt innkast fra Sondre Brokka fant Jørgen Helland på siden av boksen. Han var god og sterk da han dro seg innover mot målet og skjøt inn fra skrå vinkel, selv om keeper vel burde hatt sterkere armer på den?
Vaulen hadde en tendens til å tømme seg på midten og Madla var fortsatt det førende laget. På restene av en corner kom Torgersen Rossavik nær, men headingen fra fem meter ble reddet av Jack Aguera etter 54 minutter.
Vaulen var nær ved å få en gratisscoring etter timen da Vetle Birkedal stresset keeper på et utspill. Ballen gikk i vaskebrettet til Birkedal og spratt like utenfor!
Madla var tvunget til å gjøre nok et bytte etter en ankelskade på Østrått Rygh etter 63 minutter. Med kun femten mann i troppen var dem allerede nede til beinet.
Vaulen var anspente i pasningsspillet. Det var lite flyt og mye feilpasninger. Etter 67 minutter var Madla nær ved å få styrt inn på en kontring.
Tjue minutter før slutt kom Henning Rimereit inn for Even Kvame på midten. Unge Rimereit skulle senere gi Vaulen et løft med sitt kreative og presise spill.
Hva så med Vaulen? Jo, et par innlegg fra sidene uten adresse fra Brokka og Helland ble notert. Vegard Natland fosset så frem i et stort rom sentralt, men det stoppet opp igjen.
Så en stygg glipp av Vaulen som mistet ballen i farlig posisjon. Stian Trædal skjøt utenfor på gratismuligheten han fikk etter 77 minutter.
Dobbelbytte av Vaulen etter 78 minutter da erfarne Ørjan Bergum og Audrius Mirauskas kom inn. Ut gikk Jørgen Helland og Martin Wathne.
Fire minutter senere var det tid for et nytt dobbelbytte. Denne gangen var det Eirik Reiestad og Sondre Isene som tok plass for Sondre Brokka og Vegard Natland.
Med mange friske bein kom Vaulen endelig i gang med kampen da Madla på sin side virket slitne.
Etter 82 minutter punkterte man kampen da Henning Rimereit leverte et lekkert forarbeid på høyre. Han slo inn foran mål til Vetle Birkedal som igjen scoret et typisk goalgettermål fra kort hold.
Så et siste bytte for Vaulen da Gabriel Økland Retallack kom inn for Edvin Roussenov etter 86 minutter.
Eirik Reiestad la presist inn fra høyre etter 88 minutter. Audrius Mirauskas stupte frem, men ballen gikk like utenfor på det som ville ha vært en lekker scoring.
En flott frispilling av Audrius Mirauskas etter 90 minutter fant Amar Kotlica, men skuddet ble reddet.
Minuttet på overtid fikk Vetle Birkedal sitt hattrick. Det var en presis overgang hvor Henning Rimereit fosset frem sentralt og la en stikker ut til venstre for Birkedal som fra kanten av boksen vridde ballen rundt keeper til 5-1.
Tre minutter på overtid kunne Rimereit fått sin tredje assist, men Amar Kotlica nådde ikke frem med hodet da ballen strøk utenfor stolpen.
Til slutt en komfortabel seier til Vaulen over et Madla-lag som lå på 3. plass foran denne runden. Et meget sterkt resultat, men spillemessig var det litt i overkant. Det er uansett lov å ha gode spisser. Vetle Birkedal er nå oppe i åtte mål på sine fem seriekamper!