Vant med et nødskrik
(10.06.22) Randaberg 2 hadde ikke vunnet hjemme i serien siden 2018 og burde ha vært grei skuring for et Vaulen med opprykksambisjoner.
Når det gjenstår tre minutter leder Randaberg kampen, men Amar Kotlica fant endelig ut av det og snur kampen med mål etter 87 og 93 minutter!
RANDABERG 2
12
Marius Olsen 9 min

87 min
Amar Kotlica (Natland)

93 min
Amar Kotlica (Helland)
10. juni – Randaberg KG Tilsk: 25 – Serie – Dommer: Å Finnesand (Mastra)

15. Gabriel Økland Retallack

Morten Nygård brakk foten i kamp for B-laget og er ute her. Anders E. Schreuder, og Sander Oaland er langtidsskadde. B-lagets keeper Jack Aguera ventes å stå i mål igjen. Samtidig er det klart at John Petter Gilje og Bendik Aarstad fra B-laget blir med også denne gangen.
Henning Rimereit starter kampen etter et meget godt innhopp sist hvor han hadde to assist på kort tid. Ørjan Bergum og Eirik Reiestad kommer også inn. Brokka, Kvame og Aarstad er på benken etter å ha startet sist.
Vaulen (3–4–12): Jack Aguera – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Edvin Roussenov Eirik Reiestad, Henning Rimereit, Martin Wathne, Vegard Natland Amar Kotlica Vetle Birkedal, Jørgen Helland
Vaulen var litt mer offensive enn sist da man hadde en firer på midten og Kotlica liggende foran dem igjen.
Vaulen best i gang på en slitt kunstgressbane. Aleksander Idland headet i tverrligger og tilbake i spill etter en corner fra Vetle Birkedal etter tre minutter.
Like etter slo Eirik Reiestad inn fra høyre, men Jørgen Hellands skudd ble reddet på strek.
Dette så ut til å bli grei skuring før Randaberg kviknet noe til. Først ville dem ha straffe da Anders Sivertsen gikk i bakken etter seks minutter.
Så etter ni minutter tok Randaberg ledelsen. Det ble slått inn fra høyre og Marius Olsen fikk bredsidet forbi Ørjan Bergums lange fot og inn ved borterste stolpe.
Så bra spill av Vaulen etter 12 minutter da Vegard Natland slo inn fra venstre. Henning Rimereit løp inn i bakrom på en funky hæl fra Amar Kotlica, men keeper kom tett oppe i duellen og kom seirende ut.
Så en pen stikker i boks av Randaberg, men Jack Aguera reddet flott til corner etter 14 minutter.
Jack Aguera var så utenfor feltet og klarerte, men traff i en motspiller. Heldigvis gikk ballen til kast etter 19 minutter.
Amar Kotlica fikk ballen tilbake etter veggspill med Jørgen Helland etter 21 minutter. Han hadde skuddhold, men ble taklet i skuddøyeblikket. Det påfølgende corneret fra Rimereit fant Idland som headet ned til Kotlica, men skuddet gikk over.
Brathetland hos Randaberg vippet så akrobatisk ballen over målet etter et frispark i kampens 25. minutt.
Så fikk Randaberg straffespark da Brathetland skjøt før han trampet oppå foten til Idland. Dommeren hørte nok en lyd der og dømte straffespark til store protester etter 34 minutter.
Alexander Corey Ranck forstod nok at det var unfair, han blåste iallefall straffen over målet til Aguera.
Det gikk litt trått for Vaulen her. Jørgen Hellands skudd utenfor etter 38 minutter fikk få til å gispe.
Jack Aguera holdt så et skudd fra Marius Olsen lett etter 40 minutter.
Et nytt skudd fra Jørgen Helland skeinet drøye meteren utenfor lengste kryss to minutter senere.
Vetle Birkedal fosset så inn i boksen fra venstre, men det ble taklet til corner etter 44 minutter. To kjappe cornere fulgte, men man fikk ingen avslutninger mot målet.
I kampens siste tilleggsminutt ble Birkedal felt til venstre på høyde med boksen, men Amar Kotlicas frispark ble slått unna.
Et uendret Vaulen, men fra et utrent øye så det ut til at Rimereit og Natland hadde svitsjet posisjoner.
Keeper ruste ut og avverget like foran Birkedal på en stikker fra Natland. Motsatt hadde Aguera få problemer med et skudd fra Brathetland.
Vaulen var litt flytende i sine taktiske disposisjoner. Nå var Helland gått ned på midten, mens Kotlica var spiss.
Martin Voll fikk gult kort etter 58 minutter da han gikk hardt inn i Jørgen Helland.
Like etter kom Bendik Aarstad inn som venstre stopper for Edvin Roussenov.
Amar Kotlica dunket så ballen i mål etter et legg fra venstre, men dommeren så at ballen spratt opp i hånda hans før skuddet og godkjente ikke scoringen.
Spissen Audrius Mirauskas kom inn for Rimereit etter timen, dermed var det nye omrokkeringer i posisjoner.
Vegard Natland fikk en voldsom trøkk like etter, men etter å ha bitt i gresset bet han også i seg smertene og løp det av seg.
Vaulen hadde nå sin beste periode i kampen og spilte etablert angrepsfotball.
Audrius Mirauskas ble holdt etter 66 minutter. Bra frisparkhold for Amar Kotlica. Randaberg stod med en høy linje og det var mye bakrom, men forsøket på å løfte inn ble for langt da keeper kom ut og plukket.
Nytt bytte for Vaulen. Martin Wathne ennå med et litt tynt grunnlag og han ble erstattet av Gilje etter 66 minutter.
Keeper bokset så unna en corner da Birkedal søkte Helland på første etter at Natland hadde vunnet corneren.
Nå satt spillet og Vetle Birkedal fosset inn i boks, men ble taklet i skuddøyeblikket.
Det var noe av det siste Birkedal gjorde da Sondre Brokka erstattet han etter 71 minutter.
Kvarteret igjen nå. Vi savnet litt mer direkte spill inn foran mål. Spissene var sjelden mellom stolpene når man angrep.
Så et innlegg fra Sondre Brokka til Amar Kotlica. Skuddet ble blokkert og isteden kontret RIL bare for å skyte over etter 78 minutter.
Audrius Mirauskas headet så Natlands innlegg utenfor etter 82 minutter.
Et skudd fra distanse signert John Petter Gilje strøk halvmeteren utenfor etter at Mirauskas hadde lagt igjen etter 84 minutter.
Det var mye frustrasjon i en takling fra Jørgen Helland som ble belønnet med gult kort etter 85 minutter. Hans tredje for sesongen.
Så omsider etter 87 minutter ble det 1-1. Vegard Natland slo inn fra venstre. Amar Kotlica kom i lange klyv og dunket til på direkten. Flott mål og Kotlica bare løp inn i målet for å hente ballen. Nå hadde man dårlig tid!
Nå var det bare Vaulen og Randaberg 2 var paniske i forsvar.
John Petter Gilje fikk ballen tilbake fra eget corner. Slo så inn mot Idland som headet like utenfor etter 90 minutter. Stor frustrasjon her, spesielt hos Kotlica som nærmest dro shortsen over egne skuldre.
Tre minutter på overtid kom seiersmålet. Audrius Mirauskas fikk blokkert et oppspill, ballen gikk videre til Jørgen Helland i boks. Han tuppet videre til Amar Kotlica på 10 meter som igjen dreide skuddet inn i lengste til 2-1!
Fem minutter ble lagt til og fadesen ble avverget for Vaulen som tar tre viktige poeng.