Jarl stakk avgårde med seieren
(26.05.22) Vaulen invaderte med tallrik heiagjeng, men det var Jarl som stod igjen som seiersherrer. Kampen lå lenge og vippet, men etter at Jarl gikk opp til 4-3 slet man med å svare den siste halvtimen. Det føltes som en cupkamp hvor Jarl gikk til, mens Vaulen ble for puslete.
Vårt første serietap mot Jarl siden år 2000 er et faktum.
SK JARL
43
Tobias Nygård Sætre
2 min

Morten Adamsen Husvæg
16 min

22 min Vegard Natland (Aarstad)

29 min Amar Kotlica (Birkedal)
Sebastian Titlestad
52 min

57 min Vetle Birkedal
62 min
26. mai – Jarlabanen Tilsk: 150 – Serie – Dommer: David Harka (Klebe)

–> 83 minutter

Vaulen uten keepere og har tatt opp Jack Aguera fra B-laget.
Ørjan Bergum er igjen friskmeldt etter å ha gått av med skade i de to siste kampene.
Casper Tjøstheim prioriterer å trene seg opp til militæret og er ikke med denne gangen.
Morten Nygård er friskmeldt etter ryggproblem og sykdom.
Amar Kotlica starter igjen, mens Jørgen Helland er tilbake på benken.
Martin Wathne har slitt med hamstringen i det siste, men er i troppen.
Sander Oaland er ennå ute etter smell i kneet mot Staal 2.
Anders Emilsen Schreuder har slitt med ryggen hele sesongen og har kun spilt 22 minutter siden februar.
John Petter Gilje fikk seg en smell i B-kampen og har måttet melde pass her.
Vaulen (3–4–12): Jack Aguera – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Edvin Roussenov Gabriel Økland Retallack, Even Kvame, Bendik Aarstad, Vegard Natland – Amar Kotlica Vetle Birkedal, Sondre Brokka.
Sjelden kost med så mye trøkk på et lokalderby, men Casper Tjøstheim hadde arrangert fellessykling fra Vaulenbanen med omlag 30 FFO-kids.
Allerede halvtimen før avspark løp dem rundt med flagg og paraplyer. Noen av sangene hadde dem lært av Amar Kotlica, men ikke buingen av Jarla-spillerne!
Vaulen igjen i 3-4-1-2, denne gangen med Kotlica i 10-errollen slik at Vegard Natland trakk ut til venstre.
Jarl trenes fremdeles av Endre Tangen. Han har rekorden i å trene Vaulen lengst i nyere tid, nå er han inne i sin tiende sesong for Jarl, noe som vel fort kan være en rekord i lokalfotballen?
Jarl tok en tidlig ledelse. Allerede etter to minutter kriget dem inn en corner ved Tobias Nygård Sætre. Vaulen tok ikke duellene i femmeteren der.

Vaulen skapte en del. Vegard Natland fyrte avgårde et skudd som tok via en motspiller til corner før Amar Kotlica ikke var akrobatisk nok på andre stolpe til å omvende Natlands legg etter seks minutter.
Vetle Birkedal fyrte så over på volley etter å ha blitt spilt fri sentralt etter 12 minutter.
Isteden doblet Jarl på restene av en dødball. Tidligere vaulenspiller Morten Adamsen Husvæg sendte ballen i bue og inn borte ved venstre stolpe.
Det var et typisk lokalderby med harde tak. Ørjan Bergum ble grisetakla etter 19 minutter. Det påfølgende frisparket fra Amar Kotlica dalte akkurat litt for langt foran Aleksander Idland på syv meter.
Vaulen reduserte etter 22 minutter. Vegard Natland ble spilt fri sentralt og alene mot keeper satte han nede til høyre. Den smakte godt og det tok fyr i vaulenleiren på sidelinja.
Vaulen kom så i overtall etter 26 minutter, men et skuddvillig Vegard Natland fyrte utenfor.

Vetle Birkedal dro seg flott ned mot streken til høyre i boksen etter 29 minutter. Han la 45 til Amar Kotlica som bredsidet inn 2-2!
Nå var hele Vaulen FFO inne på banen for å gratulere sitt store idol.
Amar Kotlica fikk gult kort etter 36 minutter da han dyttet en motspiller med to strake armer i ryggen.

Sondre Brokka kom så alene mot mål, men keeper reddet forsøket etter 39 minutter.
Vaulen hadde utvilsomt hatt sjansene her!
Jarls Tobias Nygård Sætre fikk gult kort etter 42 minutter.
Like før pause ble Vetle Birkedal felt på 20 meter sentralt. Amar Kotlicas skudd gikk halvmeteren over nærmeste kryss.
Dermed stod det likt da dommeren blåste av for pause minuttet ute i overtiden.

I pausen kom Morten Nygård inn for Even Kvame på midten.
Vetle Birkedal ble så stukket fri av Amar Kotlica, men keeper ruset ut og reddet etter 50 minutter.
Så gikk Jarl opp i 3-2 ved Sebastian Titlestad etter 52 minutter da et frispark fra høyre ble headet inn sentralt av den høyreiste spissen.
Vetle Birkedal satte så like utenfor på en gigasjanse etter 53 minutter. Han fikk stå på åtte meter og avslutte.
Bendik Aarstad ble felt på 17 meter etter 57 minutter. Vetle Birkedal steppet opp og scoret nydelig borte i venstre krok! Dermed 3-3.
Vetle Birkedal fikk så gult kort etter 59 minutter da han skjøt i målet etter at dommeren hadde avblåst for offside.

Jonas Syvertsen kom også inn for Edvin Roussenov på denne tiden uten at vi fikk helt med oss når.
Bendik Aarstad var nær å løpe inn ballen etter en vegg med Vegard Natland etter 61 minutter.
Isteden gikk Jarl på ny opp i ledelsen etter 62 minutter da Sebastian Titlestad kom fri på venstre og satte pent med et skudd fra 20 meter.

Jørgen Helland kom inn for Amar Kotlica etter 64 minutter.
Rune Bjerland Risanger fikk gult kort etter at han nærmest dro av drakten til Jørgen Helland etter 67 minutter.
Vegard Natlands innlegg gikk over Jørgen Helland. Ikke over dra Bendik Aarstads skudd fra returrommet ble blokkert etter 68 minutter.
Eirik Reiestad kom så inn for Gabriel Økland Retallack etter 71 minutter.
Bendik Aarstad kom til en heading på Nygårds corner fra venstre etter 72 minutter, men keeper reddet lett.
Det ville seg ikke for Vaulen. Vetle Birkedal dro inn fra venstre, men skuddet bare steg og steg over høyre kryss.
Ny sjanse for Vaulen da Vegard Natland var nær å få rundet keeper, men noen lange armer stoppet han.
Jan Philip Beto Aartun kom inn for Sondre Brokka etter 77 minutter.

Nytt bytte et par minutter senere da Martin Wathne kom inn for Aarstad på midten.
Jan Philip Beto Aartuns innlegg fra høyre ble flikket i nettveggen av Vetle Birkedal etter 80 minutter, men her var vinkelen såpass liten at det hadde vært vanskelig å få lurt ballen inn.
Audrius Mirauskas kom inn på topp for Vetle Birkedal etter 83 minutter.
Så var det Jørgen Hellands tur til å få gult kort etter å ha sparket ballen i mål etter at dommeren hadde blåst for offside.
Tja, den siste halvtimen hadde Vaulen slitt med å skape allverdens. Jarl så ut til å ha full kontroll. Man manglet liksom litt magi når man gikk fremover. Jarl på sin side ga alt i en hver duell og det ble litt gutter mot menn.
Roger Synnevåg fikk gult kort hos Jarl etter 89 minutter.
Så kom sjansen man hadde ventet på. Vi var i kampens 90. minutt da Audrius Mirauskas fikk headet i boks. Ballen gikk vel i stanga og ut, eller var det keeper som var på den?
I overtiden hadde Vaulen et par dårlige cornere. Bendik Aarstad prøvde lykken fra distanse etter 93 minutter uten å vinne i jackpotten.
Jørgen Helland headet så ufarlig utenfor på Jonas Syvertsens fremspill etter 94 minutter.
Like etter var kampen slutt. Det var Vaulens første serietap mot SK Jarl siden år 2000!
Vi får ta med oss at det var et kjekt lokalderby med flott ramme. Det var iallefall over 100 tilskuere.