MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST


Vaulenåret A til Å
(29.12.21) Vi går gjennom vaulenåret med et skråblikk.

ISTID: Årets førte B-lagstrening gikk i 11 minus og med snøfenner rundt banen. Da var det flaks at Espen Tore Refvik (bildet) hadde fått ny boblejakke til jul!


A-laget hadde sin tyngste sesong noensinne. To poeng i serien var bunnrekord, men det er aldri så galt at det ikke er godt for noe..? Optimismen er tilbake før 5. divisjon i 2022, nå skal det bygges på nytt og det er mange unge spillere å satse på.
At det hele skjedde i jubileumsåret for
comebacket i 3. divisjon var smått ironisk.
Spillerstatistikk her:
A-lag
 

B-laget trodde nok mange at det ble ren cruising for gjennom 6. divisjon, men man måtte nøye seg med 3. plass. Nivået skal sies å ha vært større enn man så for seg, det var nok en del aldrende stjerner fra 3. og 4. divisjon som hadde trappet ned til "kosenivå" under pandemien.
Spillerstatistikk her:
B-lag
 

C-laget mistet tittelen fra 2019 som KM-mestre. Riktignok bare ett poeng bak Vardeneset, men det var allerede avgjort før hengekampen mot Vidar. Etterpå ble det kjent at Frode Lima gir seg som trener etter 24 år på dette laget. Det ble snakket om nedleggelse, men spillerne skal nå ha tatt initiativ og ryktene sier at "yngre" krefter vil ta over.
Spillerstatistikk her:
C-lag

Den nye vinen. 04-kullet spilte en stor rolle rundt A-laget etter at juniorlaget ble lagt ned. Syv spillere fikk sin debut herfra. Man hadde også med William Christensen og Arne Hårde-Keogh fra -06. 22 av 37 benyttede spillere var født i dette årtusenet. Feeling old yet?


En mann for historiebøkene. Arne Hårde-Keogh ble tidenes yngste A-lagsspiller da han stod i OBOS-cupen mot Tjensvoll. Stavanger Aftenblad fikk nyss i historien og vi ble bedt om å sende dem et bilde. Dermed ble det førstesidestoff på Arne som kun var 14 år, 9 måneder og 8 dager gammel.

Første april... Alle store mediehus kjører aprilspøk. Vi kjørte to! At Øystein Winsnes ikke fikk spille mer grunnet sin høye alder lurte faktisk noen, uten at vi skal nevne navn Hector. At Ole Bjørn Bredesen også hadde skrevet en vaulensang med flott lyrikk slo også ned som en bombe, selv hos Oli.


Grimsby som samarbeidsklubb? Da man ikke fikk arrangere kamper mot andre lag, ble det internkamper i steden. B-laget hadde kun et draktsett, men webmaster visste råd og hadde en sekk med gamle Grimsby-drakter i boden. Lagbildet av gutta i engelske drakter gikk internasjonalt og fikk 197 likes på twitter. Les om den spesielle internkampen her!

Hvor er dem nå? Ja, hvor er dem nå de gamle heltene? Vi lagde en serie i foreløpig tre deler som du kan lese her, her og her! Litt lesestoff om du går på veggene med familien i romjulen. Mer mimring her!


Internasjonal Lima
på landslaget? 33 mål for C-laget var mer enn nok til å overbevise landslagsledelsen til UAE. Les vår fake news sak om Frode Limas bravader som stjernespiss for emiratene her!

Jenter som kommer og jenter som går. Vaulen fikk startet et juniorlag på jentesiden, men det ble kun med fire treningskamper og en seriekamp før man måtte trekke laget i juni. Klubbens jenteprosjekt må nok startes nedenfra og det virker lovende med store stammer hos 12 og 13-åringene. Vi rakk å få tatt bilder av en juniorkamp, se her!

Kydland jubilerte. Gammel vaulenhelt fylte 80 år, les om klubbens første landslagsspiller her!


Løining Sjøtun vendte tilbake. Ekstra hyggelig er det når gamle storspillere kommer tilbake for å trene lag i klubben. Camilla Løining Sjøtun var nok vinterens store trenersignering. Da hun tok over Jenter -08. Samtidig fikk vi oppklart en gammel skrøne fra tidligere formann Tor Erik Hadland. At juniorlagets treningsleir i 2010 hadde inneholdt en treningskamp mot Barcelona J15 var bare kødd. Jentene hadde stort sett bare kost seg med shopping dem i den spanske storbyen!

Mirakelet på Vaulenbanen. Årets bragd i seniorfotballen var det B-laget som stod for da de slo 4. divisjonslaget Hana 5-4. På sitt beste med alle tilgjengelige var B-laget klasse. Det rakk til kvartfinale i OBOS-cupen hvor rogalands fjortende beste rangerte klubb, Kopervik, ikke tok noen sjanser og toppet laget.

NM-deltakelsen gikk ut på dato. Vaulens 7. plass i 2019 kvalifiserte for NM i 2020. Så kom en viss pandemi og da man omsider arrangerte norgemesterskap i 2021 var det i forminsket utgave hvor kvalifiseringsrundene gikk ut. Wild Card i 2022 kreves herved!

Overgangsbonanza. Joao Prates var rene Harry Redknapp da overgangsfristen var i ferd med å renne ut ved midnatt 22. september. Tre spillere ble signert de siste timene og redaksjonen måtte google til langt på natt. 


Polar Polturnering. Vaulen kjempet i snøen mot Vardeneset og slo forhåndsfavoritten Vardeneset 2-1 i kvartfinalen. Mot Tasta gikk man videre etter magi fra Audrius Mirauskas samt vunnet straffekonk. Finalen mot Madla skulle ha blitt arrangert i starten av desember, så kom snøen... Da man skulle prøve igjen blusset det opp med covid, slik at finalen nå skal spilles på vårparten 2022(?) Vaulen har dermed vært regjerende mestre fra 2019 til 2022, her må man nok finlese reglementet for det var vel noe om at man får vandrepokalen etter tre år..?

Qlt-helter i adelen. Sjekk ut våre alderskalendere for kamper og mål! Det er noe ekstra schwuuung over våre egne helter.

Ryssdal, Stine Ryssdal. Ny administrerende leder i klubben da Stine Ryssdal tok over for Oddvar Brokka på vårparten.


Seriestart. Serien ble utsatt og så utsatt igjen. Da man endelig kom i gang var det blitt august slik at man fikk enkel serie. Vi ble overgira og lagde en statistikk over Vaulens seriestarter de siste tjue årene. Les her! Ventetiden ble fylt med fotofikling.
Her var det nok mange som pusset støvet av Paint. Bildet av Vollen og Kartevold dukket opp i stadig nye sammenhenger. Se innsendte bidrag her og her!

Treningsiver i 100. Det var lite som skjedde under pandemien og B-laget gikk motstrøms og ble en sosial gathering med sine treninger. I 2021 deltok det 100 forskjellige spillere på lagets treninger.

Utrolig tett kampprogram. Fem kamper på tretten kamper var hardt for aldrende spillere på B-laget. Kretsen stappet terminlista med seriekamper for å komme i mål før et potensielt nytt utbrudd og viste ingen nåde i kalenderen når OBOS-kamper skulle arrangeres med både grunnspill, mellomspill og sluttspill! Det ble overload av de sjeldne for familiefedre, så får vi satse på at Lars Fisketjøn hos kretsen ikke blir funnet skyldig i økt skilsmissestatistikk...

Vaulenbua.
Pølsebua på badeplassen ble ny. Fordelen med pandemier er at man kan gå i dybden og bruke god tid på det som faktisk skjer. Vi fulgte oppføringen av ny pølsebu på badestranden minutt for minutt, se video. Nå får vi satse på lock down til 2025 slik at vi virkelig kan dekke byggingen når klubben skal bygge ut klubbhuset med en ny seksjon...


Wow-faktor. Tom Arne Bø Pedersens brassemål i krysset mot Lye var nok årets mål? Samme mann stod også for årets bilde. Vi sier bare wow!


X-faktor. Da Frode Lima trommet i sammen et lag til Tjensvolls veteranturnering ble det høy X-faktor. Klubblegender som Kjetil Aasland, Eirik Ekholdt og Kjetil Stensland var blant dem som gjorde comeback. Stakkars Stens røk akillesen i den andre kampen, men klarte ikke å stoppe å smile for det om, da det var så kjekt å spille igjen med gamle kompiser.


Yr? Å se lokalfotball har sin egen sjarm. Du kan ikke se kampene på TV og ei heller er det tribunetak å spore. Da B-laget spilte borte mot Riska 2 åpnet alle sluser seg. Vår fotograf visste råd og beskyttet kameraet med en tilpasset søppelsekk.


Zalando er for mainstream. B-lagets beste kledde spiller var utvilsomt Henrik Lauvsnes som kjører stilen helt ut med blankpussa krokodillesko og silketørkler i halsen. Henrik var da også årets funn på B-laget. Han utklasset alle i B-lagets interne straffesparkkonkurranse med ti straffemål på rad!


Æren var stor da man leste navnet på et tidligere vaulentalent i oversikten over innkalte spillere til Equinors talentsamling.
Sander Guggedal Dahle spilte for Vaulen frem til 2020, men er nå å finne i Viking. Denne talentsamlingen regnes som en forløper til aldersbestemte landslag.


Ødelagt etter syv minutter. Årets korteste trening stod Stian Lima for da han måtte gi seg etter syv minutter. Vi var ikke ferdige med oppvarmingen før han måtte kaste inn håndkleet. Det har vært en sesong med mange skader. Spillerne hadde trent mye teknikkøvelser det siste drøye året, men belastningen i kamper var et sjokk for kroppen.

Årets Beachboy ble Aleksander Idland. Aldri før har det vært så jevnt og vi måtte rett og slett bare sette strek etter en måneds stemmegivning for å kåre en vinner før juleferien. Dermed ble Vegard Natland runner-up med kun to stemmers margin oppover.