MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST


Hvor er dem nå? Del 2
06.05.21) I vår nye serie mimrer vi om spillerne som har vært innom klubben under nettsidens 20 år lange historie. Første del omhandlet dem som ga seg i årene 2002 til 2007 og kan leses her!
I årene som fulgte startet man å hente inn mer spillere utenfra, så denne gangen har vi delt opp i en kortere periode fra 2008 til 2011.

Anders Bårdsen var en keeper som kom opp fra 88-kullet. Debuten kom i 2005 da han som 18-åring stod semifinalen mot SIF i Pol-turneringen. I 2008 startet han å trene med A-laget fast, men det ble med ti uoffisielle kamper totalt.
Som bror av FC Shows initiativtakeren Øyvind Sørensen ble han lokket over til dem etter studietiden. Der har han stort sett spilt som utespiller i 5. og 6. divisjon. Jobber som fysioterapaut.


Robert Hovland kom til Vaulen som 30 åring i 2005 og hadde da en solid CV. Før han kom til Vaulen hadde han hatt en rekke sesonger for Vidar i 2. divisjon. I Vaulen var han i starten spillende assistenttrener under sambygdingen Bent Lie. Spilte stort sett for sogndallaget Vik på 90-tallet, men var også innom svære klubber som Skeid og Sogndal.
Fikk totalt 103 kamper og 11 mål, noe som var nok til å lure seg inn på tiårets Vaulen-lag.
I 2006 spilte han en rekke kamper som høyrekant og da rant målene inn. Ni mål den sesongen gjorde han til delt toppscorer sammen med Anders og Thomas Idsø!
Sommeren 2008 dro hjemover og avsluttet karrieren i Vik. Sin siste offisielle A-kamp for Vik kom i 2016 som 41-åring!

Stian Adamsen Husvæg kom opp fra 87-kullet og fikk sin debut som 15-åring i 2003. Rask og hardtarbeidene gikk han under kallenavnet "Vepsen". Han var han en fantastisk førsteforsvarer på topp, men sin store fart var han også en giftig kontringsspiller. Bodde også noen år i England hvor han var innom ungdomsavdelingene til Reading og Woking. Var innom juniorlaget til Viking før han returnerte til Vaulen i 2005 og fikk sin første fulle sesong på A-laget. Denne sesongen scoret han også åtte mål, som var halvparten av målene han skulle få i løpet av 76 kamper frem til han i 2008 flyttet til Bergen og spill for Sandviken. Studier og jobb førte han etter hvert utenlands hvor han bodde en rekke år både i Asia og i London.


Jonas Kartevold var fra det gode 90-kullet til Kjell Petter Gilje. Spilte en rekke år på kretslaget sammen med blant andre tvillingbror Magnus. Var så vidt innom Vidar før han i 2008 fikk sin debut på A-laget i januar 2008. Det ble med den ene kampen for midtbanespilleren. 90-laget vant Vaulen Vårcup to år på rad som guttelag. De nådde også 16-delsfinale i Norway Cup i 2004 (bildet). Jonas spilte også på gatelaget "Vaulen Dream Team" som i 2002 tapte finalen mot et brynelag hvor Tommy Høiland var den store spilleren.

Ojan Bijan var en meget hurtig angrepsspiller som spilte for A-laget i 2008 da han kom via Madla og Havørn. Etter lite spilletid ga han seg, men han var innom igjen i 2013 på prøvespill. Totalt ble det 18 kamper og 1 mål. Ojan spilte siden for Havørn og Øvre Steinar i lavere divisjoner.
Ojan har et bra fotballhode og jobbet for SIF da de var oppe. Siden ble han A-lagstrener for Madla, noe som siden førte han til EIK hvor han har vært hovedtrener for 2. divisjonsklubben siden sommeren 2018 etter å ha startet som assistent.
Bor på Vaulen og hans EIK-bil er ofte å se i nærområdet. Det var i fjor snakk om at han ville trene med B-laget, men det har ikke blitt noe av foreløpig.

Kenneth Dahle startet å trene med A-laget høsten 2007 da han hadde flyttet til Stavanger for studier. Hadde da tidligere spilt i 2. divisjon for Stord. Tiden i Vaulen ble knapp og da han ga seg sesongen etter i 2008 hadde det kun blitt 12 kamper og 1 mål. Enormt teknisk repetoar, men tiden i Vaulen var preget av en rekke strekkskader. Var siden tro mot Tasta hvor han spilte i 4. og 5. divisjon frem til 2016, men vi erindrer noen opptredener i Pol-turneringen også i senere år.

Morten Andreassen var et talent fra klubbens egne rekker. 87-modellen fikk et innhopp i 2005 borte mot Varhaug i SR-serien. Denne kampen husker vi best for at den gikk på grus, noe som er en sjeldenhet i dette årtusenet. Vinteren 2009 startet han å trene med A-laget, men det ble ingen kamper. Spilte siden en rekke sesonger for B-laget. Masse muskler og hadde en fryktet skuddfot.


Tom Stian Sunde var en herlig uredd spiss som gikk i duellene som det sang. Godt teknisk skolert etter juniorfotball i Viking, men kom til Vaulen via Madla. I 2006 ble han toppscorer i serien for de oransje. 24 mål på 69 kamper lar seg høre for en spiss som hadde en møtende stil. Kun en kamp i 2009 før han ga seg seg på topp. Dukket siden opp i Forus & Gausel hvor han spilte med sine tidligere lagkamerater Christian Lyse og David Møller.


Bjarte Rannestad var et stortalent fra 80-kullet som også produserte Idsø-tvillingene. Liten løpssterke midtbanespiller som prøvde seg i Viking på juniornivå. Studier førte han til Trondheim hvor han spilte for Nidelv. Hans A-lagsdebut kom dermed først i 2003 som 23-åring på lån fra Nidelv.
Tilbake i klubben i 2005, men hans eneste hele sesong på A-laget var i 2008. Siste A-kamp registrert i 2010. Det endte med 58 kamper og to mål for A-laget, men holdt det siden gående for B- og C-laget noen sesonger.

Morten Håheimsnes var en keeper man hentet fra Hinna sommeren 2009. Det ble med et halvår som ga tre kamper. Fra Sauda og kom via Ronny Hauge som driftet det meste på den tiden. Hadde også god kjennskap til flere Vaulen-spillere fra før gjennom spill på et futsallag med base i A-laget. En travel fyr som grunnet jobbsituasjonen nok ikke fikk satset så mye som han hadde ønsket.


Pål Jacob Nessjøen fra Vega i Nordland hadde 3. divisjonserfaring fra FK Kvik i Trondheim da han kom til Vaulen. Spilte også futsal på toppnivå. Backen fikk 18 kamper og 1 mål i løpet av 2009-sesongen. Dro tilbake til Trondheim hvor fortsatt spiller både fotball og futsal.
Smarting og prisbelønnet grafisk designer innen oljevirksomhet.

Tarald Kleppa Øvrebø var et stoppertalent på kretsnivå da han fikk sin A-lagsdebut i 2007 som G16-spiller. Totalt 17 kamper før han ga seg i 2009-sesongen. Dukket siden opp i Hinna hvor han i 2012 spilte 3. divisjonsfotball. Bor i Bergen og er en riktig friskus som blant annet har deltatt i Expedition Amundsen som er et 100 km langt skiløp med tung slede.

Tom Øyvind Ulseth er kjent som en keeperlegende fra Vardeneset. Kom til Vaulen via spill i polturneringen 2009. 2010 var hans eneste fulle sesong, men det ble med totalt 9 treningskamper for veteranen som da var 37 år. Spilte siden for Forus & Gausel og Hundvåg, hans foreløpig siste opptreden var for rekruttlaget til FC Show i 2018.

Oslogutten Jostein Eidem bodde et par år i Stavanger og kom i kontakt med Vaulen gjennom studiekameraten Christian Lyse. Løpssterk midtbanespiller, som med en strøken venstrefot også kunne bekle backen. Hadde tidligere spilt juniorfotball for Lyn. Det endte med 44 kamper og 6 mål før han dro hjemover igjen med spill for moderklubben Korsvoll på kosenivå.

Ole Nilsen Salte var en hinnagutt som prøvde seg i Vaulen i 2010. Høydepunktet her var nok da man herjet med Viking 2 og slo dem 4-1 på Viking stadion. En kjapp kantspiller som også var landslagsspiller i Futsal. Dro videre til studier i Trondheim på sommeren samme år. 88-modellen spilte studentfotball i 6. divisjon for Pareto. Hadde et kort opphold i SIF tilbake i 2017. Holder det ennå gående og har de siste sesongene spilt for lillehammerklubben Faaberg i 4. divisjon.


Magnus Aune Torgersen er et klubbprodukt fra 90-kullet. En meget habil høyreback som i 2007 ble kåret til Norges beste spiller i Futsal VM for døve. A-lagsdebuten kom i 2008 da han tok steget opp fra juniorlaget. Dro siden til studier slik at det kun ble 23 kamper. I Bergen spilte han for NHH 2, men er nå tilbake i Vaulen hvor han spiller for B-laget til Vaulen. Er også leder for seniorfotballen i Stavanger Døves IF.


Rashid Idris Saeffudeen trente med A-laget i 2010, men Buøy nektet å signere papirene grunnet en pengekrangel. En spennende CV da han som 15-åring fikk en aldersbestemt landskamp for Ghana mot Paraguay. Midtbanespilleren spilte for Great Olympics og Maxbees i Ghana før han i Norge spilte for Hinna og Buøy.
Rashid har siden 2016 spilt for en rekke store klubber i Andorra, sist for FS LA Massana.


Stein-Ivar Andersen kom til Vaulen fra Sauda i 2001 som 26-åring, men skulle holde det gående helt frem til 2009, samt et lite comeback i 2010. Startet som kant, men ble siden fast høyreback for klubben. 241 kamper gir han en solid plass på klubbens adelskalender. 21 mål ble det også, hvor målet borte mot Hana ennå snakkes om. Saudagutten var også innom Skreia og Nymark før perioden i Vaulen. Steini bor ennå i Stavanger og er trener for Madla G12.


Erik Hildén debuterte for Vaulen i gullåret 2002 som 20-åring. Hadde før det gått gradene i Jarl og vært innom Viking og Vidar. Etter å ha rasket med seg gullet i 2002 dro han videre til studier i Sør-Afrika på University of Cape Town. Vendte tilbake til Vaulen i 2008 og fikk tre sesonger til med seg. Da han ga seg stod han på 81 kamper og 0 mål. Erik var en hurtig og fysisk venstreback det var vondt å spille mot selv om han neppe var den største teknikeren. 81-modellen er nå trener for Viking G11.

Hillevågsgutten Kristoffer Dionato Johannessen var en keeper med fortid i Jarl og SIF da han ankom Vaulen i 2010. Fikk totalt åtte kamper i den ene sesongen han var, deriblant syv i serien. Ingen fotballhistorikk å spore siden hos fotball.no.

Fredrik Arne Berntsen var en plugg av en spiss som kom til Vaulen i 2009. Fredrik hadde tidligere spilt for Sokndal, men hadde også spilt fotball under studiene i Australia før han ankom Vaulen. En publikumsfavoritt for sin fysiske spillestil og fikk 46 kamper og 9 mål før han ga seg med fotballen etter 2010-sesongen som 26-åring.

Sebastian Tørnes Brekke startet karrieren i Jarl, men hadde spilt ungdomsfotball for Vaulen en stund da han fikk sin A-lagsdebut i Pol-turneringen 2010 som G16-spiller. Den høyreist spissen fra 94-kullet fortsatte å spille juniorfotball frem til 2013, men flere A-kamper ble det ikke.

Keeperen Elton Rossebø var et Vidar-produkt som etter et par års pause var tredjekeeper i A-stallen til Vidar da man hentet han på tampen av 2008. En meget god keeper, men dro til studier allerede på sommeren 2009. Sommervikar den påfølgende sommeren. Det ble med syv kamper for Elton som gikk politiutdannelsen i Oslo.

Leif Allan Richard Pirinen var en finsk keeper som vokste opp i Sverige. Her fikk han kamper for Rynninge i svensk 2. divisjon, hadde også eliteserieerfaring i innebandy! Flyttet til vaulenområdet i 2007 og lurket rundt A-troppen frem til 2011, men grunnet jobbsituasjonen ble det begrenset ned til to A-kamper. Stod også for B-laget.

Vegard Aas fra Suldal var en meget sterk forsvarer som fikk en treningskamp i 2008 som 22-åring, han hadde tidligere spilt seniorfotball i Sauda og Havørn. I 2011 meldte han overgang fra Suldal, men måtte legge opp toppsatsningen grunnet slitasjegikt. Vegard gjorde i 2016 comeback for Midtbygden i 4. divisjon, men har de siste sesongene møtt Vaulen B gjennom spill for Suldal i 6. divisjon. Vegard er også trener for Midtbygden J13.

Knut Hoås Foldøy kom til Vaulen i 2011 fra Suldal, men det skulle bare bli syv kamper. En sterk CV hvor han som ung prøvde seg både i FK Haugesund og Viking! Som trener var han assistent for Notodden og ble hentet til Vard som hovedtrener. Knut spiller ennå fotball hjemme for Suldal i 6. divisjon.


Espen Tveit Klette kom opp fra guttelaget og fikk sin debut i 2016 som 16-åring. Stort stoppertalent som bar kapteinsbindet allerede som 18-åring. Hans gode spill skapte interesse hos større klubber og han ble invitert på prøvespill med Bryne etter 2007-sesongen. Årets spiller i 2008 og valgte til slutt 2. divisjonsklubben Randaberg som da var på stigende kurs.
Satset på studier, men var innom som ferievikar i 2011. Totalt ble det 89 kamper og 4 mål for Vaulens A-lag. Etter spill i 4. divisjon for NHH i 2014 ble han utvekslingsstudent på Berkeley
hvor han spilte universitetsfotball.
Tilbake i Norge fikk han jobb i Oslo og har vært registrert som spiller for i 5. divisjonsklubben Kurer siden 2017 uten at det har blitt så mange kamper.
Broren Anders spilte en rekke sesonger på B-laget.


Ørjan Olsen bedre kjent som Taxi Olsen var kjent for alle sine klubbytter og signerte for Vaulen tre ganger! Det var Ole Søyland som hentet han først til Vaulen i 2006 og han fikk 118 kamper frem til 2011. Ørjan var også innom Viking, Vidar, Tasta, Brodd, Vardeneset, Buøy, Hundvåg, Sola og Elverum. Fast DJ på alle lagfestene!
Hans siste sesong på fotball.no var i 2017 da han spilte for Tasta i 5. divisjon som 40-åring.
Meget kjapp i replikken og var nærmest en gjenganger på TV2s "Matchball Mandag".


Petter Søndenå var en venstreback som kom til klubben fra Viking sommeren 2009. 90-modellen hadde kamper for Viking 2 i 2. divisjon. Han var også medlem av det gode juniorlaget som nådde cupfinalen i 2008. Dro til studier i England høsten 2010, men var sommervikar året etter. Endte på 42 A-kamper. Gjorde comeback i 2019 for Vidar 5 i 7. divisjon med en rekke jevnaldrende, deriblant de tidligere vaulenspillerne Daniel Vatland og Eirik Mæland. Jobber nå som fysioterapaut på Vikingklinikken.

William Eilertsen kom opp fra 94-kullet og fikk 14 A-kamper fra 2010 til 2011. Høyrebacken var bare 15 år da han fikk sin debut under Endre Tangen. Sommeren 2011 valgte han å trappe ned på juniorlaget for å konsentrere seg om skole. Studerte siden utenbys og har ikke spilt organisert fotball siden han ga seg på juniornivå. Faren Robert var meget aktiv rundt 94-kullet.


Endre Tangen kom først til Vaulen som assistent under Ole Søyland i 2006. Ble lokket tilbake til Vidar, men var tilbake som hovedtrener fra 2008 til 2011. Med fire sesonger som hovedtrener er han den lengstsittende A-treneren dette årtusenet. Etter tiden i Vaulen ble han hentet av Brodd i 2012. Oppholdet der ble kort, men Tango gikk kort tid etter til SK Jarl hvor han har vært hovedtrener siden!
69-modellen spilte for Viking fra 1986 til 1993 og han ble blant annet cupmester i 1989. Siden spilte han en rekke sesonger for Vidar. Fikk totalt 11 kamper registrert for Vaulen selv om han egentlig hadde lagt opp.

Ronny Hauge kom til Vaulen allerede i 2003 og var der til 2011. Totalt ble det 189 kamper og 19 mål. En meget anvendelig spiller som hadde en enorm motor spesielt de første årene. Gikk mer over til å være Endre Tangens høyrehånd og stod for de fleste signeringene klubben gjorde i denne perioden. Saudakaren hadde nemlig et stort kontaktnettverk i nordfylket og Ryfylke spesielt, når noen flyttet sørover til Stavanger kom dem alltid til Vaulen.
Var senere trener og spillerutvikler i Havørn. Spilte siden for Løten, Jarl, Vaaler og Sauda, var også trener for Elverums rekruttlag. Har i senere år vært fotballdommer. Holder ennå kontakt med vaulenmiljøet og er fast deltaker i Eialøpet.

Målsniken Henrik Jelsa kom opp fra 90-kullet og fikk sin debut allerede i 2006 i finalen av Pol-turneringen. Her fikk han en assist etter kun to minutter på banen! En alvorlig kneskade førte til at hans første fulle sesong på A-laget først kom i 2009. Her slo han til fra start med 14 mål. En notorisk målscorer som ble toppscorer i 2010 med 20 mål, fulgte opp med pene 19 mål sesongen etter. Totalt 53 mål på 115 kamper gjorde han interessant for andre klubber og han valgte til slutt Brodd. Etter to sesonger på Midjord ble det Randaberg for Henrik som hadde flyttet til nabokommunen. Fortsatte å levere der, men trappet ned de siste sesongene grunnet jobb og familieliv. Er nå trener for G10 i Randaberg. Synes å ga gitt seg med satsinga og var sist sett på treningfeltet sammen med Vaulen B. Sønn av Jan Henrik Jelsa som står bak Pizzabakeren-eventyret.

Vaulen ble den første lokale klubben for Håkon Kvissel Ohren da han signerte for oss i august 2011. Hadde før det hospitert som keeper på A-lagstreningene til Hønefoss. Det ble kun 7 kamper før han sesongen etter ble snappet opp av Brodd. Her var han helt frem til 2018 da han flyttet østover igjen. Signerte for 4. divisjonsklubben Jevnaker, men står nå i barndomsklubben Ådal. Har gjort en politisk karriere for AP og har verv i Ringerike kommune.

Mathias Anker Paulsen er en lokal keeper som ble hentet til Viking ungdomsavdeling. Etter tre sesonger hos de mørkeblå vendte han tilbake til Vaulen i 2011 som 16-åring. Fikk stå mye og spilte 12 seriekamper den sesongen. Vaulen spilte på den tiden i 4. divisjon og han tok steget opp med Vardeneset som da var i Oddsen-ligaen. Stod senere i Norsk Tipping-ligaen for både Sola og Fana. Bor nå i Oslo og er klubbløs. En hyggelig type som for noen år siden sa han ønsket å avslutte karrieren i Vaulen. Sønn av musikeren Trond Ole Paulsen.

I en flott rekke med suldøler som har spilt for Vaulen finner vi Tore Bendiksen Søraas. Spillende stopper som i sine juniorår spilte for FK Haugesund. Kom første gang til Vaulen i 2007 da han signerte fra FKH. Var i klubben frem til 2008 avbrutt av et låneopphold i moderklubben. Tilbake i oransj sesongen 2011 før han på ny vendte nesen hjemover. Endte med 51 kamper og fire mål. 87-modellen har spilt fast for Suldal siden og har i senere år spilt lengre frem på banen. Tosiffret antall seriemål både i 2016 og 2019.


Alexander Landsnes startet karrieren for Viking og spilte på rekruttlaget der sammen med en rekke vaulengutter på den tiden. Ble regnet som en supertalent i sin yngre dager og ble av eksperter vurdert som et større spisstalent enn jevngamle Steffen Iversen!
Kom til Vaulen allerede i 1999 som 19-åring og spilte fast frem til 2006. Gjorde et par comeback siden og endte på 197 kamper og 32 mål for de oransje. Kunne bekle de fleste roller, men fikk flest kamper som stopper. Gjorde comeback for Vaulen B i vinter, men pådro seg en skade og har ikke trent siden februar.

Øystein Berge Gjellestad var en høyreist kantspiller med en slepen teknikk. "Gjellå" kom til Vaulen fra FKH 2 i 2009, men hadde før det spilt for Skjold. Etter skadeproblemer ga han seg etter 2011-sesongen med 68 kamper og 7 mål bokført. Flyttet siden hjemover og har siden 2014 spilt i 4. og 5. divisjon for Vats 94/Skjoldar.