VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B
NYE FORSIKRINGSREGLER STOPPER WINST(01.04.21) Fotballforbundets reforhandlede forsikringsavtale med Gjensidige kan sette en stopper for de eldste spillerne i seniorfotballen. Gjensidige har nemlig lagt til en ny paragraf som vil demme opp de store premieutbetalinger man har sett det har blitt gitt for aldrende spillere.

Nytt i loven er at spillere over 50 år ikke lenger kan spille i seniorklassene, dette da man veid opp helsefarene ved at så gamle utøvere spiller med yngre og langt mer virile med- og motspillere. Det betyr i enkelhet at man etter fylte 50 må spille i G50-klassen slik at nivåforskjellene utjevnes og skaderisikoen minskes.

Det betyr at B-lagets Øystein Winsnes muligens kan ha spilt sin siste seniorkamp om covidreglene forlenges ut året. I 2022 fyller nemlig "Winsten" 50 år og da må han spille sammen med Vaulens eldste som trener i gymsalen på Vaulen skole hver onsdag.

En vonbråten Øystein Winsnes slet med tårene da vi snakket med han. "
Det var en utrolig kjip beskjed å få. Jeg er dypt uenig og mener det burde ha blitt gitt muligheter for legeerklæringer om at man ikke lider av beinskjørhet eller lignende."

Vaulen Beachboys er saktens enig med Øystein om at dette føles feil, men vi ser jo også at det blir feil at yngre spillere skal måtte betale mer i forsikring for å dekke opp disse høyriskiogruppene.


SLIK VAR KARRIEREN: Øystein Winsnes har spilt seniorfotball for Vaulen i snart 30 år. Debuten hans kom tilbake i 1993. 221 A-kamper og 9 mål ble det samt ørten sesonger for B- og C-laget. Trolig er han oppe i over 500 seniorkamper for klubben, men han kan nå ha spilt sin siste kamp.


Har bedt om hjelp
Øystein Winsnes har som kjent ikke mobil og uten tilbud om fasttelefon står han litt fast. Vaulen Beachboys kjenner til at lagleder Frode Lima ringte forsikringsselskapet før forrige trening og ba om et unntak fra regelen, men har ble møtt med kraftig motstand.

Øystein fikk også låne Frodes mobil for å høre seg til råds med sin gode venn Noras.
"Jeg er jo sprek som en ungfole og kan danse rundt på Beach Arena til pensjonsalderen!"

"Kjeften!!!" brølte en frådende Noras, før han la ned røret og ikke minst karrieren til Winst.