VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

SJOKKSEIER MOT HANA

(30.09.21) Vaulen B vant 5-4 mot Hana etter å ha ledet både 4-1 og 5-2. "Den første timen var årsbeste," hyllet trener Jarle Eike. "Vi burde jo ha ledet med et par mål til frem til pause."

For en kamp vi var vitne til! Etter 21 minutter stod det allerede 4-2, før Hana ble redusert til ti mann like etter! Vaulen pøste på og det haglet med stolpetreff og nydelige frispillinger. Publikum stod bare og måpte. Daniel Lie var i samme gode slag, selv om han la opp i 2018. Audrius Mirauskas kan nærmest bare hente årets spiller-prisen etter sparsommelige tre kamper og på midten holdt Bendik Aarstad laget i tauene.

Da Audrius Mirauskas satte 5-2 etter 53 minutter trodde de fleste at saken var biff med bernaise, men kombinasjonen tretthet, bytter og en utvisning ti minutter før slutt gjorde at vi også fikk servert et nervedrama på tampen.

Hana reduserer to ganger, men de oransje drar i land 5-4. Dermed lever håpet så til de grader før tirsdagens møte med Bogafjell.

Bilder fra kampen her! Resultater fra OBOS-cupen her!

Kampfakta fra kampen her! Vi fulgte kampen på twitter og i vårt livesenter.

VAULEN B
5–4
HANA IL
John Petter Gilje (straffe før kamp)
0 min

Bendik Aarstad (straffe før kamp)
0 min

11 min
Pi Kyaw
Bendik Aarstad
14 min
Audrius Mirauskas (Lie)
16 min

21 min Selvmål
Audrius Mirauskas (Lie) 53 min

63 min
Casper Vigesdal

89 min

10. Eivind Ankerheim

35. Morten Breivik –> 57 minutter (<– 92 minutter)

8. Chris Dodds –> 70 minutter

27. Aleksander Berge –> 78 minutter

21. Mads Isaksen –> 82 minutter

36. Henrik Lauvsnes –> 92 minutter

Vaulen med syv endringer fra seriekampen sist. Hana på sin side gjorde åtte endringer.
Snittalderen på troppen hadde denne gangen krøpet opp fra 31 år til 32 år.

Et hyggelig gjensyn med Daniel Lie på topp for Vaulen, dette var faktisk hans første kamp siden 2018!

Vaulen fikk to straffer grunnet divisjonsforskjellen.

John Petter Gilje steppet opp først. Han satte ballen nede til sin høyre, keeper var etter den, men skuddet var for velplassert.

Bendik Aarstad var neste mann frem. Denne gangen gikk keeper tidlig til høyre, mens Bendik satte ballen rimelig sentrert i goalen.

Vaulen ledet dermed 2-0 før avspark.

Hana holdt et høyt balltempo og det var litt sjokkartet for enkelte av våre som ikke er vant til dette.

Allerede etter tre minutter lå ballen i Vaulens mål, men dommeren hadde allerede blåst for offside.

Vaulens 4-4-1-1 ga mer trøkk når man gikk fremover. Daniel Lie presenterte seg etter fire minutter da han lobbet over keeper som måtte rygge og gi retur. Mats Husberg satte returen via en blå til corner.

Hana kontret etter 11 minutter da dem satte fart på høyre. Vaulen ropte på offside, men dommeren lot spillet fortsette. Inne foran mål ventet Pi Kyaw som løftet over keeper fra kort hold. Vaulen og publikum protesterte voldsomt da de mente det var klar offside.

Vaulen fikk frispark sentralt foran kassen på 18 meter. Bendik Aarstad trillet ballen i målet, mens Hana holdt på med muren. Det likte ikke dommeren som ga gult kort til Bendik Aarstad.

Vaulen skulle prøve en gang til. Daniel Lie hoppet over ballen før Bendik Aarstad kom til og fyrte inn 3-1!

Kun to minutter senere skulle det stå 4-1. En presis overgang av Vaulen hvor Daniel Lie så Audrius Mirauskas til høyre for seg. Audi avsluttet rutinert nede til høyre! For en start av Vaulen! Hana visste ikke hva som traff dem.

Mer Vaulen fulgte. Audrius Mirauskas gikk ned i boks to ganger på samme angrep, men dommeren lot spillet fortsette. John Petter Gilje gikk så inn i en 50-50-duell med keeper, ballen ble fri til Daniel Lie som blåste over fra kort hold. Dommeren hadde uansett ikke godkjent målet da han dømte frispark mot Gilje. Tja...

I steden reduserte Hana etter 21 minutter. Et legg fra høyre var på vei inn i nettmaskene da Espen Knudsens klarering gikk inn i eget mål.

B-laget var meget gode her. Daniel Lie hadde et deilig skuddforsøk som gikk via en motstander før den strøk over tverrligger. Det påfølgende corneret fant Bendik Aarstad som headet i tverrligger!

Så et fremspill i retning Audrius Mirauskas. Hanas stopper Håkon Rønneberg Teigen løftet opp armen og handset. Direkte rødt kort etter 27 minutter!

Nå så det rosenrødt ut for Vaulen. Daniel Lies påfølgende frispark klippet oppå krysstanga!

Vaulens venstreback Stian Lima var sent ute i en takling og fikk gult kort etter 29 minutter.

Så en nydelig stikker av Stian Lima. Daniel Lie kom fri til venstre i boksen, keeper ruset ut og fikk kroppen på ballen før den snek seg like utenfor.
På corneren var Espen Knudsen frempå med en farlig stuss på første stolpe.

Vaulen hadde Hana i kne og dem byttet av en angriper for å erstatte den utviste stopperen etter 34 minutter.

Hanas keeper kom så på mellomdistanse. Ballen gikk ut til John Petter Gilje på venstre. Målet stod åpent, men en Hana-forsvarer fikk skjært av skuddet. Hadde han gått for mer kraft der haddet det vært fem!

Mer herlig spill av Vaulen etter 38 minutter. Daniel Lie la kort inn til Audrius Mirauskas som nær bredsidet inn.

Øystein Winsnes fant så Audrius Mirauskas i boks med en flott vektet ball, men Audi fikk ikke ladd kanonen. Isteden kontret Hana og Torbjørn Ankerheim fikk kastet seg inn og taklet til corner. Corneren som fulgte etter 42 minutter var nær å gå rett inn, men spratt på baksiden av tverrligger og ut.

Audrius Mirauskas hadde en ny gylden mulighet etter 44 minutter da keeper ruset ut, men han satte skuddet utenfor.

Minuttet ble lagt til. Wow, for en fantastisk omgang av Vaulen. Det vanket skryt fra A-lagsspillerne på vei inn i garderoben.

Helt trygge følte man seg ikke før andre omgang. Hana var naturligvis langt bedre trent og man måtte være konsentrerte i topplokket selv om man skulle bli slitne.

Jarle Eike foretok et dobbelbytte i pausen. John Herman Ås og Eivind Ankerheim kom inn for Stian Lima og Mats Husberg. Lima spilte en god omgang, men med John Herman borte på søndag var det greit å ikke risikere noe med Lima som nettopp er tilbake fra skade.

Audrius Mirauskas ble felt tidlig i omgangen. John Petter Gilje løftet inn på andre stolpe hvor Espen Knudsen var nær ved å sette ballen i mål.

Det var litt tøffe tak fra Vaulen som brukte sin fysikk slik at Hanas spillere ble mer og mer gretne både mot motstander og dommer.

Så skulle det stå 5-2 etter 53 minutter! Hanas keeper kippet ballen forbi Audrius Mirauskas, men så ikke at Daniel Lie stod og ventet. Dani la ballen tilbake til Audrius i boks, han fikk ikke helt kontroll og fikk en mann i ryggen, men han brukte styrken og fikk løftet ballen mot lengste kryss. Ballen gikk i vakker bue og dalte inn via lengste stolpe.

Bendik Aarstad stod med gult kort og hadde fått sin siste advarsel. Vaulen tok ingen sjanser og erstattet han med Morten Breivik etter 57 minutter.

Hana tok nå mer over og hadde det meste av spillet. Man satt med en dårlig følelse og ganske riktig. Hana reduserte nok en gang, denne gangen var det Casper Vigesdal som puttet etter 63 minutter. Denne gangen stod referenten godt plassert og vi er enige med Øyvind Vollen i at det var en meters offside på den goalen. Dermed 5-3, men to av baklengsa hadde vært offside.

Vaulen slet med det høye tempoet og det ble en del frispark ut av det. Hanabenken var i furore mot dommeren som lot en del passere samtidig som han var sparsommelig med korta. Etter 65 minutter ga derfor dommeren gult kort til assistenttrener Kenan Mehremic.

Vaulen måtte gjøre noe og svitsjet stjernespilleren Gilje mer sentralt i banen.

Stor sjanse til Hana etter 68 minutter. De fikk skutt fra seks meter, men Jack Aguera reddet vel omtrent med nesegrevet!

Audrius Mirauskas hadde haltet rundt et par minutter med en hamstringskade. Chris Dodds erstattet han etter 70 minutter samtidig som man la om til 4-5-1.

Terrieren Torbjørn Ankerheim fikk gult kort etter 72 minutter.

Jonas Egelands påfølgende frispark gikk faktisk over nettet bak målet og kun noen høye grantrær hindret ballens videre ferd mot Gandsfjorden.

Hana hadde kastet frem mye. Plutselig etter 77 minutter kunne Vaulen kontre to mot to ved Daniel Lie og John Petter Gilje. Sistnevnte dro ned mot venstrehjørnet av boksen, vi ventet et skudd, men han så Eivind Ankerheim i øyekroken. Uheldigvis var sentringen ikke hard nok slik at Hana kom i mellom.

Eirik Larsson var for sent inne i en duell med keeper Jack Aguera etter 78 minutter. Gult kort og Jack trengte litt tid på å komme på beina.

Samtidig gjorde Vaulen et bytte i midtforsvaret. Aleksander Berge, som var så god sist, kom inn for Øyvind Vollen.

Hana gikk vel så i offside for dommeren holdt oppe tegnet for indirekte frispark. Espen Knudsen så keeper stå langt ute og dundret av. Keeper måtte rygge og fikk med nød og neppe tak i ballen, men den hadde vel uansett ikke blitt godkjent?

Nytt gult kort for Torbjørn Ankerheim. Det betød at Vaulen måtte avslutte med ti mot ti. Toby vil derfor sone i tirsdagens cupkamp.

En sliten Daniel Lie ble erstattet av Mads Isaksen på topp etter 82 minutter. Solid levert av Dani som ga oss en ny dimensjon der fremme.

Pi Kyaw fikk gult kort etter 84 minutter da han hektet Øystein Winsnes på midten.

Tiden gikk og det så ut til å kunne gå veien for Vaulen, men minuttet før fulltid ble det 5-4 da Leon Brekke kriget inn på rester av en corner.

Ny spenning. Dommeren la i utgangspunktet til fire minutter.

Hana pøste på og hadde blod på tann. Etter 91 minutter hadde John Herman Ås et par viktige involveringer på en corner før han fikk klarert.

Vaulen var nå helt på felgen og John Petter Gilje bare dundret ballen ut til kast nede ved hjørneflaggene for å få oss i ramma.

Et taktisk bytte fulgte da Henrik Lauvsnes kom inn for Morten Breivik etter 92 minutter.

Siste sjanse for Hana? Et innlegg inn i boks som Jack Aguera plukket etter 95 minutter.

Vaulen holdt stand og det var en mektig jubelbrøl da dommeren blåste av kampen.

For en klassiker av en kamp som vil bli husket lenge.

Vaulen (4
41–1): Jack Aguera Øystein Winsnes, Espen Knudsen, Øyvind Vollen, Stian Lima Mats Husberg, Torbjørn Ankerheim, Bendik Aarstad, John Petter Gilje – Audrius Mirauskas – Daniel Lie.

BOT OG BEDRING MED JACK
«Never in doubt...»

Som våre naboer langs fjorden gjorde forrige uke møtte vi en sterk motstander i cupen.

Kampen ga inn 229 kr til i botkassen – en aggressiv avslutning av Torbjørn ga oss sesongens første røde kort! Toby kan sikkert ikke vente til festen i november.

En større sjanse for å gå videre i OBOS betyr en større botkasse! Botmesteren har håp på begge fronter!

1 411 kroner er meldt inn så lenge... men med minst 3 kamper til, hvem vet hva som kan skje? Det betyr også at tiden har kommet for å starte å betale in for bøtene.

Vennligst vipps til Botmester Jack på 940 68 352. Alle detaljer finner man på linkene under.

Botrapporten fra kampen her! Samlet oversikt her!

FORHÅNDSOMTALE
Cupkamp hjemme mot 4. divisjonslaget Hana på torsdag. Grunnet divisjonsforskjellen får Vaulen to straffespark før kampen. Hana må vinne for å ha mulighet til å gå videre etter 4-3 tap mot Bogafjell i sin første kamp. Vaulen B har gode sjanser til å gå videre som beste toer med seier mot enten Hana eller Bogafjell da tre av seks grupper har blitt omgjort til rene finalekamper med kun vinneren videre.

Hana imponerte sist med 1-1 mot FKH 2 i serien selv om man avsluttet med ti mann. Dem har til gode å vinne, men på sine fem kamper har Hana spilt tre uavgjort.

Hana har et ungt og teknisk lag, noe B-laget har slitt med tidligere i sesongen. Så får vi satse på at man kan ta dem på fysikken i boksene.

En rekke skader og forfall også denne gangen for B-laget.
Magnus Torgersen hangler etter mandagens kamp og blir hjemme her. Simon Sakkestad er bortreist hele uka. Alexander Nilsen Surdal sliter med en skade. Tom Arne Bø Pedersen og Christian Gramstad har meldt inn forfall til de to neste kampene. Jean André Gjelsten sliter med en vond lysk.
Thomas Idsø kan ikke på torsdag, men er klar til søndag. Anders Idsø sliter med beina. Magnus Kartevold og Andreas Svensen er ute for resten av sesongen. Lars Petter Grønvigh sliter med vondt kne. Eirik Moen er fremdeles på ferie. Øyvind Steinsbø har smerter i lysk og lår. Nils Ivar Arefjord er forkjøla etter ekstremværet på mandag. Eirik Haglund er tilbake i lett trening, men kneet er ikke godt nok til kamp. Morten Fløtre Solheim sliter med kroppen og skal også offshore. Mikael Jensen har ikke kommet tilbake i trening etter sin beinhinnebetennelse.
Snittalder på troppen denne gangen er 32 år mot 31 år sist.

Troppen: 1. Jack Aguera, 4. John Herman Ås, 5. Bendik Aarstad, 6. John Petter Gilje, 8. Chris Dodds, 10. Eivind Ankerheim, 13. Øystein Winsnes, 14. Øyvind S. Vollen,
15. Daniel Lie, 16. Mats Husberg, 18. Stian Lima, 19. Audrius Mirauskas, 21. Mads Isaksen, 27. Aleksander Berge, 35. Morten Breivik, 36. Henrik Lauvsnes, 64. Torbjørn Ankerheim, 69. Espen "Balsam" Knudsen.