MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST


Hvor er dem nå? Del 1
(21.04.21) Det har vært en del spillere innom A-stallen opp igjennom Vaulen Beachboys levetid, men hvor er dem nå?
Vi har sjekket vår oversikt tidligere spillere opp i mot databasen på fotball.no.
Vi starter med å ta for oss spillere fra tiden 2002 til 2007.Gitle Martell Aarre fikk 232 A-kamper frem til han trappet ned i 2002. Forsvarsgiganten trappet ned på B- og C-laget. Husker han var en streng dommer som avslørte alt for mange tjuvtriks i C-lagets kamper. Gikk siden til Tjensvoll hvor han er en kapasitet som leder av ungdomsavdeling, arrangementansvarlig, samt trener for G16. Kollega av selveste Christian Tollefsen i Metsä Tissue. Holder ennå kontakt med vaulenmiljøet og er fast Lanterne rouge i Eialøpet.

Må ikke forveksles med Egil Gelupa.


Jan Tore Kleiberg hadde en spenstig karriere. Slo igjennom på Viking og fikk en eliteseriekamp borte mot Molde, men ble lei av fotballen. Trappet ned med Vaulen hvor han ble seriemester i 2002. Fikk totalt 36 A-kamper før han i februar 2004 dro til Australia for kiropraktorutdannelse. Driver nå Vaulen kiropraktorklinikk, som alltid har hatt gunstige avtaler med Vaulen IL. Har ikke hatt noen interesse for comeback siden, men er en ivrig jogger. Trener for Forus & Gausel J11.


Spissen Pedro Salgado kom til Norge fra Setubal utenfor Lisboa i 1992. Startet karrieren i Figgjo og Sola før Tore Haugvaldstad lokket han over til Vaulen. 18 mål på 43 kamper lar seg høre. Etter 2003-sesongen gikk han til SIF. Sønnen Nikolai Bakke Salgado fikk kamper for SIF i 5. divisjon tilbake i 2019.


Arne "Arnaldo" Dalehaug fra Luster i Sogn var et talent som var innom Bryne 2 før han kom til Vaulen som førsteårssenior i 2003. 41 kamper og 12 mål ble det før han midtveis i 2004 gikk til Staal Jørpeland, her fortsatte han å score mål i en rekke sesonger. Det var jo en jørpelandsgjeng på Vaulen i den tiden med Trond Rossemyr og Knut Ivar "Knerten" Tjeltveit. Hadde noen alvorlige skader og trappet til slutt ned med Staal 2 før han ga seg helt med fotballen. Var også med på den meget minneverdige KM-finalen i syverfotball borte mot Forsand hvor det ventet lokale Oli-groupies i garderoben.

Bjørnar Owren var en lokal spiller som gikk til Vidar da man ikke hadde juniorlag på tidlig 2000-tall. Kom tilbake i 2003 og fikk en kamp, men vridde kneet og dett var A-karrieren. Den ene broren Anders Owren hadde en meget god karriere under studietiden i Bergen.
Etter en lang pause fra fotballen har Bjørnar nylig gjort comeback ved å trene med B-laget. Datteren skal også ha startet på klubbens yngste lag.

Kim Erlend Kvalsund var et talent fra Jarl man lokket over til det gode 87-laget. Var barnestjerne i den berømte Vaulen Vårcup-reklamen som gikk på TV Vest, her figurerte også Erik Thorstvedt, Gunnar Aase og Aslak Sira Myhre.
Ble utvist i sin A-lagsdebut som kom tre uker før han fylte 16 år. Var stor og sterk for alderen og drev også med håndball. Stopperen prioriterte nok juniorlaget, men fikk seks A-kamper i tidsrommet 2003 til 2006. Dukket senere opp på D-laget i 7. divisjon rundt 2011.


Kjetil Aasland kom til Vaulen fra Hinna i 2001 på tampen av førstelagskarrieren, men den snart 52 år gamle stopperen holder det ennå gående. Ble kretsmester for C-laget i 2019 og må nok regnes som seniorgruppens eldste spiller. "Blomster Finn" var også spillende assistenttrener for Tore Haugvaldstad i 2003. Gjorde stadige comeback på A-laget. Siste kamp i 2008 og totalt ble det 75 A-kamper.
Skikkelig hardhaus og ble i bladet Fotball omtalt som en av de "råeste" spillerne i kongeriket.


Kim Forgaard Henriksen var et produkt fra Vidar som under studietiden spilte for St. Hanshaugen i Oslo. Kom så til Vaulen via Tasta. Fikk 29 A-kamper frem til 2006. En miljøskaper i garderoben og har i senere år spilt syverfotball for Brodd. Trener nå barnelag i Tjensvoll.


Erik Gysland startet karrieren som spiss og var toppscorer for A-laget i 1991, 1998 og 1999. Hadde et opphold i Hinna fra 1992 til 1996, men avsluttet karrieren i Vaulen. De siste årene var han en meget god stopper. Rørleggeren hadde en voldsom fysikk og ble seriemester i 2002. Assistent under Bent Lie i 2004. Vonde knær gjorde til at han siden gikk over til å sykle, her leverte han meget sterke tider i en rekke ritt blant annet Nordsjørittet. Kronet karrieren ved å bli kretsmester for C-laget. Spilte også en rekke år for Vaulen Håndball.

Eirik Ekholdt var sønn av den tidligere Viking-spissen Trond Ekholdt som herjet på 70-tallet.
"Fa(s)t Eddi" gikk gradene i klubben. En rev i boksen og ble toppscorer i 2002, hans mål borte mot Randaberg i siste seriekamp ordnet gullet den samme sesongen. Spilte samtidig både for B- og C-laget, her ble det ennå mer mål. 95 mål på 47 C-kamper er ekstremt!
For A-laget ble det 54 mål på 154 kamper, fortsatte å score videre på østlandet hvor han studerte. Siden bosatt i Oslo hvor han heller satset på en rockekarriere som vokalist i det kritikerroste hardcorebandet Exploding Head Syndrome.


Henning Frode Holm var et stortalent i Randaberg og Viking som i sin ungdom prøvespilte for Southampton! Her trente han blant annet med Matthew Le Tissier! Kom til Vaulen hvor han scoret 20 mål på 43 kamper i perioden 2004 til 2006. Dro siden til Oslo hvor han hadde en liten birolle i Hotel Cæsar! Bor i Oslo og er trener for Abildsø G10.

Anders Schøyen var en finslepen midtbanespiller på kanten til arrogant i stilen. Kom fra Jarl i 2001 og var blant våre beste spillere i klubbens comebacksesong i 3. divisjon. Under studier i Oslo spilte han for Bækkelaget i 4. divisjon. En del venner i vaulenmiljøet og ble lokket til comeback for B-laget i 2014. Hans gamle trener Bent Lie maktet å lokke han tilbake på trening med B-laget i 2021.


Lokale Bjarne Hov debuterte på A-laget allerede som 16-åring og spilte 13 sesonger på A-laget før han ga seg i relativt ung alder da han mistet plassen til Tom Arne Bø Pedersen. Rakk allikevel å få 281 A-kamper mellom stengene, noe som holder til en 15. plass på adelskalenderen. Er med det den keeperen i klubbhistorien med flest A-kamper! Steinhuggeren var meget ivrig innen travsporten. Heste-Hov eide også "Hot Chili Pepper" sammen med familien, hesten løp inn millioner og var et gigatalent før en skade stoppet karrieren.


Ole Bjørn Bredesen holder det ennå gående for B- og C-laget selv om hans siste A-kamp kom i 2006. Lokalt stortalent som herjet i Vidar. Kom til Vaulen via C-laget, men ble raskt flyttet opp i A-troppen. Det ble 48 kamper fra 2002 til 2006, høydepunktet i følge seg selv var da han kom inn på spillerbørsen i Haugesunds Avis og siden trålet Nord Jæren for et eksemplar i de lokale Narvesenbutikkene. Ble siden popstjerne med "Vikingslaget" som han også fremførte på scenen i Oslo i forbindelse med cupfinalen 2019.


Øyvind Vollen var et stoppertalent fra 87-kullet som fikk sin A-lagsdebut under Bent Lie i 2004. Hadde egentlig trappet ned da han gjorde et mystisk comeback like før cupkampen mot Viking i 2005. Fikk dermed sitte på benken få metre borte fra Vikings trener Roy Hodgson. Ømi har siden holdt det gående på B-laget uten opphold.
Kondisjonsfenomenet vant Eialøpet både i 2017 og 2018, men tapte spurtduellen mot Tor Erik Hadland i 2019.
Hans eneste A-mål på 22 kamper kom i debuten mot Ganddal.

Olav Barstad Lund var en sentral midtbanespiller fra 87-kullet til Bent Lie. Trengte kun to minutter på å score i debuten som 15-åring! Vaulen var meget sterke i denne perioden og det ble begrenset med spilletid. 16 kamper fra 2003 til 2005. Studier fulgte og han jobber nå som advokat i Bergen.

Morten Wiik kom til Vaulen via Ronny Hauge som kjente han fra Sauda. Et ekstremt talent som både Viking og Haugesund hadde på blokken. Spilte i nordfylket for Nord og Vedavåg før han kom til Vaulen i 2005. Litt av og på, men seks mål på åtte kamper forteller hva nivå han hadde inne. Ga seg i 2006 grunnet ryggproblemer.

Johnny Erga fra Åsen startet karrieren i Jarl, men var innom både Viking, Hinna og Brodd før han kom til Vaulen i 2005. Hadde spilt i 4. divisjon for Brodd, men startet karrieren i Vaulen med B-laget før han ble flyttet opp. En av de hurtigste spillerne Vaulen har hatt, men det ble med 3 mål på 21 kamper for A-laget. Trappet siden ned på rekruttlagene før han flyttet til Oslo. Her ble det mest vekttrening, står ennå i Vaulen og fikk en B-kamp i 2019.

Sverre Gjuvsland var blant våre beste spillere i perioden 2004 til 2006. Stor og sterk. Først og fremst stopper, men gjorde seg ikke bort som spiss. 9 mål på 81 kamper. Et SIF på oppadgående kurs hentet han i august 2006. Gikk siden til Vidar hvor han på det høyeste spilte i 2. divisjon. Var tilbake på hjemlige trakter i 2012 med Sauda hvor han holdt det gående til 2016.


Magnus Hiorth Soland var en vaulengutt som var kaptein og målscorer for juniorlaget. Fikk sitte på benken i den berømte kampen mot Randaberg i 2002. Gikk så i militæret før han omsider fikk sin A-lagsdebut i 2006, men det ble med en A-kamp borte mot Vedavåg. Var fra 1985-kullet som også produserte Christian Lyse.


Thomas Nyland gikk gradene i klubben før hans debut på A-lagsnivå kom i 2003. Studier fulgte før han tilbake i Stavanger fikk et par sesonger fra 2005 til 2006, men det ble med 16 kamper.


Andreas Fløgstad kom til Vaulen fra Sauda på tampen av forrige årtusen og fikk et par sesonger før han i 2005 vendte tilbake fra samme klubb, der ble han gjenforent med barndomsvenn og klubblegende Stein-Ivar Andersen. Totalt fire sesonger på A-laget ga 87 kamper og 12 mål. Meget anvendelig, men favorittposisjonen var nok som kantspiller.
En liten tur innom C-laget i 2009 før han vendte hjem til Ryfylke. Her fikk han en del kamper for Sauda med siste registrerte kamper i 2015. Er nå aktiv som ungdomstrener i samme klubb. Jobber som kommunalsjef i Sauda kommune og skal være i slekt med forfatteren Kjartan Fløgstad.


Eivind Ankerheim kom opp fra 88-kullet og fikk sin A-debut i 2005 som 17-åring. En av sønnene til Brynjulf Ankerheim som var meget ivrig i klubben. Aldri helt fast i A-troppen, men en meget habil spiller som fikk sin siste A-kamp i 2019 etter å ha herjet for B-laget.
Spilte også i Bergen og Oslo under studier. Før 2020-sesongen gikk han fra B-laget i 6. divisjon til FC Show i 5. divisjon, men grunnet korona står han uten registrete kamper for dem. Står nå oppført som inaktiv spiller på fotball.no. Den ene broren, Torbjørn, spiller for B-laget.


Christophe Dagsland ble trent frem i Sunde. 80-modellen kjente en rekke vaulenspillere fra tiden som junior i Viking. Kom fra Randaberg til Vaulen i 2004.
Hadde de fysiske egenskapene til å spille på et langt høyere nivå. Spilte i Vaulen frem til 2006 avbrutt av et halvår i EIK og fikk notert 75 kamper og 31 mål.
Spilte siden for Havørn og FC Show, men det er noen år siden han ga seg nå. En fashionista av de sjeldne og med stadig mer kreative frisyrer ble han av RA omtalt som Vaulens Beckham!


Tore Tjentland ble hentet av Ole Søyland fra Madla. Høyreback som var ekstremt rask på de første meterne så lenge det ikke var glatt... Fra "Vigå" og spilte for Sunde til han var 15 år. Spilte for kretslaget som ung og ble hentet til Viking, men slo ikke helt igjennom på juniornivå slik at han tok turen til Madla. Åtte A-kamper for Vaulen i 2007 gjorde at han tok steget ned til 4. divisjon med Madla igjen. Dukket sist opp i FC Show i 2014.


Ørjan Birkeland var fra nordfylket og fikk prøvd seg i 1. divisjon for FK Haugesund. Årets spiller for Skjold i 2006 før han flyttet til Stavanger. Her var Ålgård, Randaberg og Sandnes Ulf blant klubbene som var interesserte, men han valgte Vaulen.
En lettbeint tekniker som fikk 23 kamper og 4 mål før han vendte nesen nordover igjen sesongen etter. Her ble det spill for barndomsklubben Haugar i 4. divisjon frem til han i 2013 ble klar for 5. divisjonsklubben Karmsund. Tok fotballpause noen år før han dukket opp igjen for Vard Haugesunds breddelag i 2019.


Trond Kenneth Kindervåg startet karrieren i Tasta, men gikk til Viking hvor han tok cupgull for juniorene i 2003. Grunnet studier og jobb trappet han ned og spilte hobbyfotball for Tasta før han i 2007 ble hentet av Vaulen. Voldsomme skadeproblemer i starten før det løsnet på høsten. 13 mål på 27 kamper imponerte såpass at Vardeneset hentet han. For VBK gikk det veldig bra og han ble siden med på Randabergs opptur. Spilte for RIL i det som da het Adeccoligaen sammen med Daniel Lie. Spill i 2. divisjon for Vidar fulgte før han igjen var tilbake i Vardeneset. Etter en alvorlig skade i 2013 trappet han ned. Fikk så sansen for løping og leverte ekstreme resultater på den fronten.


Sjernarøys store sønn, Morten Vadla, kom til Vaulen som nittenåring fra Havørn i 2006. På to sesonger ble det åtte mål på 32 kamper. Voldsomt uredd spiller som var fantastisk i duellspillet. Ble hentet av Vardeneset hvor han ble en klubblegende for sitt temperament spesielt i møtene med rivalen Brodd. Samtidig som han spilte for Vardeneset, spilte han faktisk også for Sjernarøy i syverfotball(!) Fikk jobb i Oslo og flyttet der i 2020.


Anders Owren var en talentfull vaulengutt fra 82-kullet som ble hentet av Viking. Her fikk han også en treningskamp for førstelaget. Dro så til studier i Bergen og spill for Sandviken. Ble av bergenspressen rangert som en av de beste spillerne i lokalfotballen. Hans seniordebut for Vaulen kom dermed først i 2007. Han var fremdeles meget god, men det ble med 16 kamper og 2 mål den sesongen. Bosatt en del år i Oslo og dukket opp igjen på fotball.no som spiller for 5. divisjonsklubben Vestre Bærum i 2015.