VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

DET ALLER FØRSTE BILDET AV C-LAGET


Tekst: Frode Lima og Jostein Jensen

(08.04.20) C-laget startet opp høsten 1997 og ble med i serien året etter. Dette lagbildet er det aller første som ble tatt. Trener Frode Lima forteller oss historien bak det eldgamle bildet.

"Bildet ble faktisk ikke tatt i forbindelse med en kamp selv om det ser slikt ut. Det var etter en trening vi kastet på oss noen drakter da vi skulle sende et takkebilde til våre sponsorer," forklarer han.

"Vi sendte bildet både til gamlingen (faren til Frode som drev Siddis Hus og Hageservice) og til Tipshjørna. Disse sponset vårt første draktsett."

Tipshjørna hadde faktisk lagbildet hengende oppe i lokalet dems som ligger i gamle Postgården i Hillevåg.
"Jeg husker bildet ble tatt i forbindelse med en trening på Hetlandsbanen. Vi hadde ikke kamp, men tok bildet fordi Tipshjørna ville ha et bilde å henge opp i lokalet!"

"Bildet må ha vært tatt i 1998 for jeg husker de gule Rekdal-skoa jeg bruker på bildet. Jeg scoret fire selvmål med dem i løpet av sesongen og jeg husker at jeg kastet dem etter vår siste kamp den sesongen," humrer han.

"Den aller første seriekampen til C-laget var borte mot Sjernarøy hvor vi vant 4-1," minnes Frode.

Kampen ble spilt på en minimal grusflekk foran skolen og Jostein Jensen scoret hattrick.

"Ja, jeg husker den kampen godt. Det første laget vi startet med var med Stian Larsen i mål. Backrekken var Frode Lima, Kristian Nilsen og Vidar Skålevik. På midten hadde vi Trond Heggheim og
Olaf Espeland. Jostein Jensen startet på topp, mens vi hadde Stian Lima og Roy E. Ellingsen på benken."

Minner om 1998-sesongen

C-lagsstallen de første årene var fjernt fra det man ser i dag med stort sett tidligere A-lagstjerner. I årsrapporten fra 1998 heter det:

Årsrapport 1998
I lengre tider hadde det gått en del fotballspillere rundt om i distriktet uten noe fotballtilbud. Dette var spillere som verken hadde tid eller "dyktighet" til å spille seg inn på noe A-lag, men som hadde et stort ønske om å spille fotball igjen. Entusiasmen var dermed stor da undertegnede (Frode Lima) ble forespurt om å starte et fotballag. Sesongforberedelsene startet allerede i september 1997 da en kameratgjeng begynte å trene sammen, etterhvert kom flere til og laget ble komplettert med noen gamle kjenninger fra tiden jeg hadde som oppmann på juniorlaget.

Spillerne
Ideen bak C-laget var at det skulle være et alternativ til de som ikke hadde noe annet tilbud, dette ble nesten umiddelbart en stor suksess. At hele 15 spillere gjorde comeback i løpet av sesongen var nok noe i overkant, men det var en fornøyelse å se tidligere Vaulengutter som Lars Erik Kvernsmyr, Thomas Lund og Håvard Mathiesen i aksjon. Foruten disse var 3 juniorer, 2 fra B-laget, 3 nye fra andre klubber og 2 som kom opp fra juniorlaget i aksjon.
Roy Ellingsen (Djerv 1919), Ørjan Skjerahaug (Buøy) og Stian Larsen (Jarl) meldte overgang til Vaulen. I løpet av sesongen har vi opplevd en hel del utskiftninger. På grunn av studier, arbeid, flyttinger og verneplikt har spillere kommet og gått, men laget har hele tiden bestått av en kjerne på 8-10 mann. Utskiftningene viser på antallet spillere som ble brukt, antallet stoppet på 25. 15 av disse spillerne spilte bare 1-2 kamper.

Kamper/Treninger
Som sagt startet treningene høsten 97, disse foregikk stort sett på Hetlandsbanen. I begynnelsen var vi 5-6 mann som trente 2 ganger i uken. Etter noen uker var antallet oppe i 10-12 mann som trente regelmessig. I starten var alle svært "rustne" etter flere år borte fra fotballen, men etter hvert økte både kunnskapene og intensiteten. Treningsiveren var så stor at vi til og med trente på lille nyttårsaften. Hetlandsbanen var da stengt så lyset uteble, dermed trente vi på den smale banen ovenfor skolen hvor lyktestolpene lyste opp, for trene det ville vi.Utover i sesongen ble vi mindre og mindre spillere, men det er fortsatt en fast gjeng som trener regelmessig. Jeg vil også takke for det fine treningssamarbeidet vi har hatt med Oldboys/Veteranlaget. Helt fra tidlig i sommer har vi trent sammen hver mandag, dette føler jeg har vært til glede for dem og oss (Selv om de har vunnet litt ofte).
I løpet av sesongen har vi hatt 10 seriekamper (Håper på mer neste år), 5 treningskamper mot Madla, 2 kamper mot laget til Kjartan Bærem (TBK). Etter seire i 6 av 7 treningskamper startet serien med stor iver. Det begynte bra med mye godt spill, dette fortsatte utover i sesongen, men det kom også en del skuffende resultater underveis. En del av kampene ble ødelagt av manglende spillere, spesielt rundt eksamenstider. Alt i alt var det en sportslig ok sesong. Etter siste serierunde ble det til slutt 3. plass.

Oppsummering
Når jeg skal se tilbake på C-lagets første sesong er dette med stor glede, for dette laget har samlet en fin gjeng med spillere. Sammen har vi blitt et fintspillende lag med mange gode kvaliteter noe vi vil utvikle i årene fremover. Foruten det sportslige har vi fått et fint samhold som lyser igjen i trening og kamp. Målet blant spillerne er klart, neste år skal vi vinne serien.

Takk for i år, med hilsen

Frode Lima

Bak fra venstre: Trond Heggheim, Kristian Nilsen, Thomas Lund, Jostein Jensen.  Foran fra venstre: Håvard Mathiesen, Frode Lima, Eirik Sørensen, Vidar Skålevik.

Hvem er de?
I premieresesongen endte Vaulen altså på 3. plass. Av spillerne på lagbildet var det kun Lima, Jensen og Skålevik som skulle få en anseelig mengde kamper.

Trond Heggheim - kom til Vaulen fra Jarl i første år på ungdomsskolen da det ikke lengre var et tilbud der. Etter juniorfotballen gikk han rett over på dette laget. Venstrefota med voldsom arbeidsradius. Fikk 12 kamper og 12 mål for et middels C-lag, noe som forteller at han holdt et høyere nivå enn dette. Ga seg vel med fotballen etter 1999-sesongen? Ble delt toppscorer denne sesongen med 8 mål selv om han spilte mest som venstreback.

Kristian Nilsen - var kun med denne sesong og fikk 8 kamper. Trener Frode Lima husker han best. "Kristian Nilsen var egentlig en kjempespiller. 76-modell. Spilte sammen med han på gutt og junior. Ga seg som 17-åring. Spilte stopper sammen med enten Kjetil Stene eller Knut Ravndal etter hvilke kull som spilte sammen. Når Kristian sluttet var det et stort tap. Rask og duellsterk spiller."

Thomas Lund - stor og sterk spiller som satset vel så mye på håndballen.
11 kamper og 5 mål fordelt på ganske mange sesonger ble totalen for C-laget. "Eirik Sørensen og Thomas Lund var jo kompiser med Olaf Espeland og Espen Særvoll. De prioriterte håndball mer en fotball," forteller Frode. Thomas skulle senere også ende opp med en rekke sesonger for Vaulen Håndball. Faren til Thomas, Jan Petter, var formann i klubben på midten av 90-tallet.

Jostein Jensen - også han kom fra Jarl på småguttnivå og ble med på C-laget etter aldersbestemt da han ikke var god nok for hverken A- eller B-lag. Ble delt toppscorer for C-laget i premieresesongen 1998, da han fikk spille spiss. Men scoret knapt siden ettersom han endte på 28 fattige mål på 134 kamper. Skulle starte opp nettsiden Vaulen Beachboys i år 2000.

Håvard Mathiesen - lynhurtig spiss som fikk 9 kamper og 5 mål for C-laget totalt. Fra Seilmaker Mathiesen-slekta og er dermed onkel til Morten og Håvard Nygård, som jo gikk via Vaulen til Hinna A og Sandnes Ulf JR foran denne sesongen.

Frode Lima - startet opp dette laget i 1998 med å få med seg kompiser han selv hadde spilt med, samt tre førsteårs seniorer. Holder ennå koken som trener for C-laget. Skulle sitte 23 år i klubbens styre og var også formann i noen år.
Frode var vel tidlig i tjueåra da legen mente han burde legge opp grunnet ødelagte knær. Kjent for å lede adelskalenderen på C-laget. Har også vært involvert rundt A- og B-lag.

Eirik Sørensen - keeperdrakt på dette lagbildet, men var vel egentlig utespiller. Var jo revystjerne på Kristianslyst, samt med på NRKs storsatsing Fortuna fra 1991. Står bokført med en kamp og en skåring for C-laget. Var mer ivrig i håndballen og spilte også for Vaulen Håndball.

Vidar Skålevik - kom fra Jarl på aldersbestemt sammen med Jensen og Heggheim. Fikk hele 127 kamper og 48 mål for C-laget. Flere NM-gull i undervannsfoto. Tok også også en høythengende kongepokal i 2017. Har nå bosatt seg i Nord-Norge. Sjekk ut nettsiden hans WeDive.no for flotte bilder og videoer fra under vann.

Adelskalender C-lag 1998
Spillere
Navn Kamper Mål Assist
Eirik Ekholdt 1 0 2
Ole Egeli 1 1 0
Roy E. Ellingsen
2
0 0
Atle Gysland
2 1 0
Trond Heggheim
7 8 3
Svein Hetland
1 0 0
Lars Høiby
2 3 0
Jostein Jensen
8 8 2
Sindre Jensen
1 1 1
Kenneth Karlsen
1 0 0
Lars Erik Kvernsmyr
1 0 0
Stian Larsen
2 0 0
Christian Lie
4 0 0
Frode Lima 10 0 4
Stian Lima
7 6 1
Thomas Lund
3 1 1
Håvard Mathiesen
5 4 1
Kristian Nilsen
8 0 2
Dagfinn Nygård
1 0 1
Knut Ravndal
1 0 0
Torgeir Schibevaag
1 1 0
Ørjan Skjerahaug
1 0 1
Vidar Skålevik
10 4 5
Kjetil Stene
2 0 0
Kjell Ivar Strand
6 3 0
Tabell
1 Årdal 2
10 1 1 64-29 31 p
2 Suldal 2 5 4 3 28-23 19 p
3 Vaulen 3 5 3 4 49-41 18 p
4 Sandskam 4 2 6 42-39 14 p
5 Ledaalkam 3 4 5 35-52 13 p
6 Madla 2
3 3 6 24-39 12 p
7 Sjernarøy 2 3 7 33-52 9 p

Resultater
Sjernarøy - Vaulen 3 1-4
Vaulen 3 - Ledaalkam 4-4
Årdal 2 - Vaulen 3 6-2
Sandskam - Vaulen 3
3-3
Vaulen 3
- Madla 2
9-2
Ledaalkam - Vaulen 3
4-3
Madla 2
- Vaulen 3-4
Vaulen 3
- Sjernarøy 8-3
Vaulen 3
- Årdal 2
2-4
Vaulen 3
- Suldal 2
2-6
Suldal 2 - Vaulen 3
3-3
Vaulen 3
- Sandskam 5-2


-Har ennå kontakt med de fleste
"Det var en god gjeng og jeg treffer ennå de fleste av dem en gang i blant," forteller Frode.

"Mandag var jeg og skiftet dekk på bilen. Da traff jeg Kenneth Karlsen, som husket sin tid på C-laget meget godt. Hans karriere på C-laget ble fem minutter lang da han kom inn borte mot Suldal. Han fikk skuldera ut av ledd. Der stoppet den karrieren."

"Kenneth kom inn i Vaulen sammen med kompisen Svein Hetland. De jobbet sammen med Trond Husberg i dekkbransjen. De ble med for å trene litt og stilte opp borte mot Suldal siden vi manglet folk."

Hvem fikk spilletid i debutsesongen?
Trener Frode Lima mimrer om troppen fra debutsesongen. Her var det mange artige karakterer.


Eirik Ekholdt - storspiss som skulle gi Vaulen A seriegullet i 2002 med sin skåring borte mot Randaberg. Faren Trond spilte for Viking. På bildet ovenfor ser vi Fast Eddi drikke cola i pausen mot Randaberg. Scoret 54 mål på 154 A-kamper og eventyrlige 95 mål på 47 C-kamper.
Hadde et år på utveksling i USA, samt en sesong for Jarl. Etter sommeren 2005 reiste han til Østlandet og fikk kamper for Biri og Ringebu Fåvang. Er vokalist i "Exploding Head Syndrome" som også spiller gigs i utlandet.

Ole Egeli - 77-modell som også drev på med litt boksing i ungdommen. C-laget var nok hans siste bravader på fotballbanen da han skulle satse for fullt på musikken. Metal er sjangeren og han har spilt for band som Escapetor, K[nine], Zypher og Shadow Seasons. Han har også vært innom et såpass stort og kjent band som Gehenna, som spiller ute i Europa. Opprinnelig Jarla-gutt og vokste opp i downtown Hillevåg.

Roy Edvard Ellingsen - var student i Stavanger på slutten av 90-tallet. Ekte haugesunder som skrøt av Sildakongen og stanken av rotten fisk. Passet dermed perfekt inn i Hillevåg. Bodde i hybel hos "Brori" og ble derfor introdusert for fotball på C-laget. Meldte overgang fra Djerv 1919. Ryktene sier at Frode siklet vel mest på den tredje personen i kollektivet som var Håvard Matre. Matre hadde i sin tid fått kontraktforslag av FKH, men det ble kun med noen treninger for C-laget.

Atle Gysland - bror av vaulenlegenden Erik. 78-modell med begrenset vaulenkarriere. Spiller med en rar kombinasjon av fysikk og teknikk. Begrenset løpskapasitet gjorde han mest aktuell som spiss eller keeper. Fantastisk morsom og jovial fyr. Forsvant ut av fotballen da mesterkokk og fotball ikke hører sammen. Flyttet til Kristiansand som kokk for Hotell Norge. Møtte kjærligheten og er nå en tro sørlending. Har fått tre jenter og har årskort i Dyreparken.  Flere år på kokkelandslaget.

Svein Hetland - kompis med Kenneth Karlsen og Trond Husberg. Trioen var meget ivrige å trene med C-laget, men det ble kun med en kamp for Svein borte mot Suldal. Han jobber fremdeles med Husberg på andre siden av Patrioten.

Lars Høiby - teknisk midtbanespiller kjent for sitt lange flagrende hår. Kom over fra Jarl for og spille juniorfotball. Spilte både junior-, C-, B- og A-lagskamper for Vaulen. La opp som 20 åring. Jobber som psykolog og har bevart det lange håret. Ser han ofte på SR Bank Arena hvor han er regelmessig. Ga ut barneboka "Sture og Manuel" sammen med et annet kjent Vaulen-navn, Thomas Owren.


Sindre Jensen - her avbildet med foreldrene Olav og Liva etter en A-kamp i 2002. Sindre er også lillebror til løpsmaskinen Karl Olav som herjet for A-laget på 90-tallet, mens storesøstera Lene er en av de beste damespillerne klubben har fostret. Sindre gikk gradene i klubben og spilte en del år for B-laget. Var også bassist i punkbanda Ordrenekt og CHUD.

Kenneth Karlsen - dekkongen som er eks-svigerbror til Jarle Eike. Artig kar som altså fikk skuldera ut av ledd i sin eneste C-kamp - etter fem minutter som innbytter borte mot Suldal. Det ble en lang kjøretur hjemover liggende i baksetet på bil.

Lars Erik Kvernsmyr - det hardeste skuddet i vaulenhistorien på denne 74-modellen. Skjøt keeperne inn i mål da han spilte på guttelaget. Oppvokst et steinkast fra Hetlandsbanen. Lassi var kjent som en slåsskjempe i ungdommen. Sterk og tung spiller. På C-laget fikk han en kamp i mål. Lassi har nå flyttet til Råholt på Østlandet hvor han har funnet sin store kjærlighet. De siste årene har han blitt observert ute på hyppige treningsøkter. Har i løpet av de siste to år mistet 2/3 av vekten. Det er overhodet ikke mulig å kjenne han igjen. Kjernekar. God mann og ha på sitt lag, ikke motstanderlaget.

Stian Larsen - kom fra Hillevåg og Jarl. Sa aldri nei til en fest og damer. Ble lei etter en sesong og la opp. Stian var bra teknisk. Men høyt konsum av røyk og alkohol gjorde at han stort sett kun orket fem minutter om gangen eller stod i mål. Beste minnet fra Stian er da han dro med seg ei dame til bortekamp mot Sandskameratene. Han hadde dama på fanget hele den fire timer lange bussturen.

Christian Lie - var vel 18 år her og lånt ut fra juniorlaget? Var i kompisgjengen med Stian Lima og Eirik Ekholdt. Kun fire kamper i debutsesongen, men skulle siden lede adelskalenderen for C-laget. Endte (?) med 208 kamper grunnet en skade og er nå passert av Frode Lima sine 210 kamper.

Stian Lima - lillebroren til Frode. Var lagets jypling og stod for all løpskraft på midten. Satset på håndballen og spilte aldersbestemte landskamper for Norge. C-laget var hans hobby. Var såpass bra at han i 2002 skulle bli tatt opp i A-troppen, der beit han seg fast og han ble en av tidenes spillere med 279 kamper. Holder det ennå gående på B- og C-lag.

Dagfinn Nygaard - 77-modell som fikk notert et knippe A-kamper, men de største stjernene fra dette kullet var nok Kjetil Stensland og Elling Hegelstad. Dagfinn skulle returnere på C-laget flere år senere og står med pene 30 mål på 54 opptredener. Har en talentfull datter som nå spiller for Hinna.

Knut Ravndal - spilte med Frode Lima i Vaulen fra 1983. Spilte fast frem til overgangen til seniorfotball. Fikk kamper både på A, B og C-laget. "Knut var den beste spilleren fra 75-årgangen, men det sier mer om hvor dårlig den årgangen var," forklarer Frode.  Medlem av verdens høyeste familie. Brødrene Vegard og Øystein som er godt over 2 meter har mange kamper for Vaulen.  Knut var forsvarsspiller hele livet. God venstrefot, ruvet godt i forsvaret.  Bor på Tjensvoll med familien. Ble kokk. Noe som gjorde det vanskelig og kombinere med fotball.

Torgeir Schibevaag - 78-modell som vel gjorde et kort comeback på C-laget etter noen års fotballpause. Mener han ga seg på aldersbestemt like etter å ha fått skjenn av treneren for å prioritere å male farens båt foran å gå på trening. Spiss med voldsom innsats. Boblebilentusiast og eide i sin tid en VW Type 1 i klubbfargen oransj. Var også innom Jarl på aldersbestemt.

Ørjan Skjerahaug - Buøy-kar som var 75-modell og gikk i klassen til Frode Lima på videregående. Ble derfor med etter noen år sølibat fra fotballen. Man signerte midtbanespilleren med de gode lungene fra Buøy, men det ble med en C-kamp. Studerte noen år i Australia og har hatt jobb i oljebransjen siden.
Bor fremdeles på Buøy med familien sin.

Kjetil Stene - Spilte på den gode 77-generasjonen i alle år. Typisk stopper med fart og fysikk. Gladkristen type, som alltid var fornøyd med tilværelsen. Meget god spiller som kunne spilt seg inn på A-laget. Ga seg etter en sesong på B- og C-lag. Giftet seg tidlig og flyttet til Sandnes.
Var kaptein på juniorlaget og medspillerne husker med gru at han alltid la inn armhevinger i oppvarmingen.

Kjell Ivar Strand - 76-modell mest kjent som Brori. Ekte hillevågmann som er oppvokst rett bak kirken. Det var fest hver helg hos Brori på hele 90-tallet. Spilte i Jarl frem til han ble 17 år. Typisk spiss. Jobbet kun når han så en mulighet for målsjanse. Bøttet inn mål for Jarl. Likte godt å ta seg en fest og en røyk både før, under og etter kamp. Ga seg etter et år på C-laget. Har i mange år drevet en omreisende tilværelse.  Flyttet til Oltedal via Ganddal. Fikk en del kamper for B-laget til Oltedal og oldboys på Ålgård. Har nå foreløpig bosatt seg i Egersund. Tenker at han snart flytter hjem til Hillevåg, da savnet etter silolukta snart vil melde seg. Skåret ti mål på tjueen kamper for C-laget.


Har du et gammelt lagbilde liggende?
I denne serien ser vi nærmere på historiske lagbilder.
Send gjerne inn ditt bilde til webmaster@vaulen.com.
Vi har tidligere sett på B-lagsutgavene fra
1996, 1997 og 1998, samt G16 fra 1988.