VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN BBak fra venstre: Kurt Torgrimsen, Tord Løberg, Terje Bøvik, Kjartan Hjorteland, Jone Olsen, Eirik Sunde, Geir Trygve Mjølsnes, Vegard Ravndal. Foran fra venstre: Sondre Urban, Øystein Winsnes, Odd Morten Lien, Isak Arne Refvik, Kjetil Hundhammer, Stig Marius Holgersen.


B-LAGET ANNO 1998


(04.03.20) Vi har kommet over nok et gammelt lagbilde. Denne gangen fra 1998 - året da Norge sist var i fotball-VM for menn.

Dette året debuterte også B-laget i 6. divisjon med en 7. plass. Igjen var Kurt Torgrimsen trener, mens duoen Jone Olsen og Øystein Winsnes var oppmenn.

Toppscorer denne sesongen var Tron Husberg med 12 mål, ett mer enn Øystein Winsnes. Terje Bøvik tok hjem innsatstroféet.

Bildet ble tatt før 2-2 kampen mot Lura 2 på Hetlandsbanen. Målscorere for de oransje var Sondre Urban og Isak Arne Refvik.

Vi har tidligere også gått gjennom lagbildene for 1996 og 1997. Har du et gammelt lagbilde liggende? Send gjerne inn til webmaster@vaulen.com.

Hvem er disse spillerne?
Kurt Torgrimsen - var sterkt involvert rundt både A- og B-laget på nittitallet. På B-laget var han som regel trener, spiller, kaptein og statistikkansvarlig. Faren Kåre var fotballforbundets statistikkekspert og Kurt videreførte dette til blant annet A-laget, hvor man etter sesongen kunne presentere flotte grafer ned på så smått nivå som treningsfremmøte.

Tord Løberg - "Tord the Lord" er en av de store i vaulensammenheng med 142 mål for A-laget er det kun Arnt Sivertsen som topper han gjennom tidene. 248 kamper sender han også høyt opp på adelskalenderen. Svær spiller, men utrolig teknisk for det om - en slags sexylubben Tore Andre Flo. Ble toppscorer i 1990, 1991 og 1996. Hans 33 mål i 1996 er det kun Inge Martin Hinna som har overgått med 52 mål i 2000. Startet ACE bemanning og hadde drøssevis med vaulenspillere i arbeid en stund. Sist sett som daglig leder i Q10-personell. Broren Stein fikk 182 A-kamper for klubben.

Terje Bøvik - legendarisk klubbspiller som fikk flere kamper for B- enn A-laget. Var også innom Hinna og Åsenkameratene. Bor nå på Ålgård hvor han følger opp kidsa, som også er ivrige i fotballen. Gift med Lisa som spilte på det gode damelaget til Hinna. Er også lidenskaplig til golf og Liverpool.

Kjartan Hjorteland - er opprinnelig fra Suldalsheiene fra en plass langt oppe i heia som heter nettopp Hjorteland. Kom inn i vaulenmiljøet via Øystein Winsnes som gikk på høyskolen sammen med han. Ble advokat og heier på Everton sies det fra godt informerte kilder. Liker også å stjele baller fra Viking.

Jone Olsen - bohemsk spiller som gjerne tok seg en sigg før, under og etter kamp... Kurt Torgrimsen måtte en gang lure han med på dugnad ved å si at det var oppmøte for kamp. Elektrikeren omskolerte seg senere til lærer på elektro-linja. Som spiller var han veldig dribleglad, men det ga også utrolig masse mål. Ikke så mange A-kamper, men omlag 100 for både B- og C-laget.

Eirik Sunde - Eiaen var en meget teknisk spiller, selv om han startet karrieren i mål. Redaksjonen husker en perlescoring av han fra Hetlandsbanen, hvor han godt oppe i 40 åra kastet seg frem på det tørre grusdekke og stanget inn med en stupheading på nydeligste vis for B-laget. Petter Smart-aktig type som alltid hadde noen smarte innretninger på gang.


Geir Trygve Mjølsnes - en gedigen skikkelse på 80-kullet til Vaulen som ble regnet blant Norges beste på aldersbestemt. Det laget ble kretsmestre i 1992 og 1993, samt at dem tok seire i prestisjetunge Adidas Cup på Gjøvik i 1995 og Caledoniencup i Kristiansand året etter. Geggi var stopper og fikk notert seg noen A-kamper, men satset aldri. I ettertid la han sin gamle vaulendrakt ut for salg på classicfootballshirts.co.uk.

Vegard Ravndal - har holdt styr på A- og B-laget siden tidenes morgen. Er i år oppmann på B-laget. Fra en familie med tre høyreiste brødre hvor to av dem - Vegard og Knut har registrert kamper for A-laget. Jobber ellers i kommunen og holder med Liverpool.

Sondre Urban - stoppertalent i Viking som fulgte etter vaulengutta som prøvde seg i Viking på tampen av forrige årtusen. Trappet ned som 24 åring i 2002 grunnet svære skadeproblemer, hadde da rundt om 70 A-kamper. Er halvt skotsk da far er dommerlegenden Ronald Urban, som kom til Stavanger i 1972 fra Perth.

Øystein Winsnes - kjent for sine ulike stunts. Som å gi løk til dommer Andres Krogedal etter at Vaulen fikk to mann utvist mot SIF. Eller da han skrudde ned skiltet "Haugvaldstadsminne" og hengte det opp i garderoben for å hedre trener Tore Haugvaldstad. Ekstrem dedikert til favorittbandet Motorpsycho og i 2002 fulgte han dem 6000 kilometer gjennom Europa i løpet av en seks uker lang turne. Startet faktisk karrieren i Voll og Hinna, men har spilt seniorfotballen i Vaulen frem til dags dato.

Odd Morten Lien - har plass på adelslista til Vaulen etter 110 kamper mellom 1986 og 1995, da som forsvarsspiller. Siden trappet han ned med B-laget hvor han fikk omlag 100 kamper også der, på bildet ser vi han som keeper. Da er det artig å tenke på at han er far til Endre Lien som står i mål for A-laget i dag. Odd Morten er også gift med Anette som har en fortid i klubbens styre.

Isak Arne Refvik - er en gammel storspiller i Viking med 407 kamper og 86 mål der. Kantspilleren tok seriegull med Viking i 1979 og 1982, samt cupgull i 1979. Han var også proff i Hibernian og spilte for Norge. Han bosatte seg like ved Hetlandsbanen og jobbet på Toyota. Isak skulle trene A-laget til Vaulen i 1988, 1992 og 1993 og fikk også 37 A-kamper og 9 mål. Hans tre sønner har alle spilt i Vaulen. Kjetil Arne står i mål for C-laget, Espen Tore er i B-stallen, mens Stian var i trenerteamet til A-laget tre sesonger inntil 2019. Stian er forøvrig ansatt i Viking som materialforvalter. Les forøvrig en sak om Isak Arne Refvik og Vaulen fra Rogalands Avis i 1987 her.

Kjetil Hundhammer - fikk 68 A-kamper og 5 mål fordelt på fem sesonger mellom 1992 og 2000. Fikk nok en større karriere som trener i lokalfotballen med lokale Hinna og den gang pengesterke Randaberg. Han var også i teamet til Frode Olsen som hadde Klepps damelag i Toppserien. I 2012 sluttet han sirkelen ved å bli A-trener for Vaulen. Det ble opprykk til 3. divisjon på første forsøk i 2012 før han ga seg året etter med 10. plass.

Stig Marius Holgersen - nok et talent fra 80-kullet. Fikk noen sesonger og noen kamper for A-laget før han dro utenlands for studier. Kan med litt velvilje gå i kategorien utenlandsproffer med fortid i Vaulen da han spilte på nivå to i New Zealand for Dunedin Technicals, hvor han fikk noen småslanter for å spille. En globetrotter som har jobbet verden rundt i oljeindustrien. Den løpssterke midtbanespilleren fikk senere notert noen kamper for C-laget.