VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN BBak fra venstre: Thor Erik Waage, Martin Larsen, Frode Iversen, Eirik Sunde, Vegard Ravndal, Kurt Torgrimsen. Foran fra venstre: Vidar Nilssen, Øystein Winsnes, Kenneth Hjelm, Boge Parker, Per Arne Erland.


B-LAGET ANNO 1996


(01.03.20) Øystein Winsnes har funnet frem et annet lagbilde av B-laget. Dette er fra 1996 og ble tatt 12. september før 4-2 seieren borte mot Klebe.

I 1996 spilte B-laget i reservelagsserien og kom på 2. plass i 3. divisjon. Man kunne faktisk ha vunnet avdelingen, men en 3-1 ledelse til pause mot Havdur i siste serierunde endte med 3-4 tap.

Trener var Kurt Torgrimsen med Vegard Ravndal som høyre hånd. Før sesongen hadde man blitt forespeilet å få låne 4-5 A-spillere til hver kamp, men dette gikk i vasken og man slet hele sesongen med å skrape i sammen nok folk. Man gikk derfor til juniorlaget hvor man totalt benyttet seg av ti spillere.

Årets toppscorer ble Kjetil Stensland som scoret 13 mål selv om han bare spilte tre kamper. Stens var jo meget het som spiss for både juniorlaget og A-laget på denne tiden.

Øystein Winsnes tok hjem innsatstroféet og i årsrapporten ble han anbefalt å heller satse på A-laget sesongen etter...

Hvem er disse spillerne?
Thor Erik Waage - slepen, høyreist midtbanespiller som spilte juniorårene i Vaulen, skulle samtidig få en A-kamp og et knippe B-kamper. Kom fra Viking hvor nåløyet blir trangt i de øvre årskullene. Skulle dra videre til studier, men bor nå rett ved Hetlandshallen og jobber som nyhetsjournalist i Rogalands Avis.

Martin Larsen - var en av ti juniorspillere som fikk kamptid for B-laget denne sesongen. Sammen med Thor Erik Waage og Stian Opsal kom han fra Viking. Matti vokste opp i nabohuset til Reidar Kvammen-statuen på Eiganes og faren Magne var en viktig brikke i ungdomsavdelingen der.

Frode Iversen - hardt jobbende høyreback som vel opprinnelig var fra Moss? Ingen magiker med ballen, men skulle få 88 A-kamper og 3 mål. Huskes blant annet for noen voldsomme taklinger.

Eirik Sunde - fikk utrolige 564 A-kamper, som er klubbrekord. Første A-kamp var i 1978, men han fikk notert kamper helt inn i det nye årtusenet. Hadde også omlag 200 B-kamper og 82 C-kamper. I 2005 ble han også mester med veteranlaget! Var også med på oppstarten av Vaulen Håndball i 1991 hvor han var keeper i en rekke år.

Vegard Ravndal - ble kretsmester tre år på rad med C-laget. 29 mål på 48 kamper der lar seg høre. Høyt balltempo med sin utrolig presise én touch, som ble hans varemerke. Fikk også 36 A-kamper, samt over det dobbelte for B-laget. Sterk dugnadsånd og var ivrig rundt vårcupen. Vegard var også den som først skulle tenne flomlyset på Vaulenbanen tilbake i 2003.

Kurt Torgrimsen - var oppmann rundt A-laget fra 1993 til 2000. Scoret i sin A-lagsdebut i 1990, noe som også skulle bli hans siste mål på det nivået tross 36 opptredener. Fikk 141 kamper og 11 mål for B-laget, som han også trente i en rekke år.

Vidar Nilssen - midtbanemotor som også var meget hurtig. Er fra en av disse lokale familiene som har hatt et brødrepar på banen samtidig for A-laget. Broren Rune var nemlig meget habil. Vidar debuterte for A-laget i 1990 mot Mosterøy i Rogalandscupen. Skulle samle 163 A-kamper og er med det sikret plass inne på adelskalenderen.

Øystein Winsnes - debuterte for A-laget mot SIF i 1993 og hadde sin 221. og foreløpig siste A-kamp i 2017 mot Nærbø! I årsrapporten fra denne sesongen ble Winsnes sterkt oppfordret om å nå satse på A-laget. "
Innsatstrofeet går i år til Øystein Winsnes som har vært vår beste spiller i serien. Han har god fotballforståelse, bra teknikk, gode finter, er hurtig og er alltid i godt humør. Til neste år bør han satse på A-laget," skrev Kurt Torgrimsen. Øystein lystret nok ikke før i 1999 da han ble med A-laget for fullt i en femårsperiode.

Kenneth Hjelm - er bror til humoristen Pål Hjelm. Vekslet mellom å stå i mål og spille spiss. Fikk også en rekke kamper som keeper for A-laget. Ble etter hvert mer og mer involvert rundt Vardeneset hvor han også var i støtteapparatet for A-laget i flere år.


DRØSSEVIS AV TALENT: Det gode juniorlaget i 1989 som produserte så mange A-lagsspillere. Trener Endre Surnevik tok bildet. Blant tennissokker ser man foran fra venstre Boge Parker, Kurt Torgrimsen (oppmann), Aage Egebakken, Steinar Moen, Sverre Møllegaard, Olav Andres Sagen, Geir Larsen, Tord Løberg. Bak fra venstre Eirik Sunde (assosiert altmuligmann), Vegard Ravndal, Erik Gysland, Arne Tårup, Owe Olsen. Flere av spillerne i dette laget var ikke med på bildet, som Jone Holgersen, Svein Bjørnar Skjæveland, Andreas Vollan, Rune Larsen, Einar Magne Helland, Idar Helle og sikkert noen til.

Boge Parker - spilte aldersbestemt i Vaulen og fikk også en del B-kamper, noen opptredener for A-laget ble det aldri. Det var en god gjeng han spilte juniorfotball med i Vaulen, kullene rundt 70-72 bar A-laget i en rekke sesonger frem til årtusenskiftet. På bildet ovenfor ser vi Boge sammen med juniorgutta i 1989.
Det kule etternavnet kommer av at faren var engelsk. Spillerne smilte alltid godt da pappa ropte "Buuuge" under kampene. Boge ga seg med fotballen relativt tidlig, men følger ennå med på ballsporten og da spesielt favorittlaget Everton.

Per Arne Erland - Peri'en hadde vel lovens (og foballbanens) lengste armer? Den tidligere politimannen hadde nok vært den perfekte rugbyspiller da han var meget fysisk i stilen. Fra en idrettsfamilie hvor broren Rune var en håndballspiller av internasjonalt kaliber for Norge og i Bundesligaen. Følger ennå med på A-laget hvor sønnen Sivert spiller. Yngstesønnen Brede spiller forøvrig nå juniorfotball i SK Jarl.