VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN BBak fra venstre: Eirik Sunde, Terje Bøvik, Espen Astor Iversen, Jone Halvorsen, Vegard Ravndal, Øyvind Steinsbø, Øystein Idsø. Foran fra venstre: Kurt Torgrimsen, Jone Olsen, Kjartan Bærem, Sindre Jensen, Øystein Winsnes, Christian Lie.


KAN NOEN TOPPE DETTE LAGET?


(28.02.20) B-laget har alltid vært en gryte med mange forskjellige ingredienser, men så er det slikt at få ting slår en god gryterett?
Det er mye B-laget i monitor om dagen, men i 1997 skjedde det noe spesielt. For det har vel aldri skjedd før at man kunne stille et lag kun bestående av legender?

Frode Lima sendte Beachboys-redaksjonen et magisk lagbilde fra 1997. Her er det mye snop!

Bildet ble tatt 27. september 1997 før man slo Frøyer 3-2 etter mål av Winsnes 2 og Steinsbø.

Kurt Torgrimsen var både trener og kaptein for dette laget, mens Vegard Ravndal var oppmann.

1997 var introduksjonsåret for toerlag i vanlig seriesystem og Vaulen B rykket opp fra 7. divisjon på første forsøk.

Toppscorer denne sesongen var Trond Førde Eriksen med 23 mål. Trond spilte jo håndball i SIF og Viking før han ble proff i utlandet. Han fikk også 27 kamper og 75 mål for Norge.

Innsatstrofeet denne sesongen gikk til Mr. Vaulen, Eirik Sunde.

Så hvem er spillerne på bildet?
Christian Lie - ble regnet som det klart største talentet fra 80-kullet og ble av mange spådd en virkelig stor karriere. Skulle prege Vaulen C i en årrekke, men var også spillende trener for B-laget parallelt med at far Bent Terje trente A-laget i 2004 og 2005.

Øystein Winsnes - musikkelskeren som startet egen sjappe i Løkkeveien kalt Mefisto. Spiller den dag i dag på B-laget i en alder av 48 år. Legger man sammen antall kamper for A-, B- og C-laget nærmer vi oss nok 500 kamper?

Sindre Jensen - lillebroren til Karl Olav som var A-lagsstjerne på 90-tallet. "Slaktaren" spilte bass i Ordrenekt og C.H.U.D, band som Kvelertak var såpass inspirert av at dem spilte i deres merch på sin første Roskilde opptreden i 2009.


CHUD-KVERNÅ: Kvelertaks Anders Mosness representerte Vaulen-bandet C.H.U.D på Roskilde 2009. C.H.U.D bestod blant annet av vaulengutta Thomas Eiene og Sindre Jensen.

Kjartan Bærem - "Klatten" var ikke den høyeste keeperen, men utrolig rask på strek. Fra 79-kullet og ga seg med fotballen etter junioralder. Sønn av den kjente kunstneren Wenche Sunde.

Jone Olsen - "Poddi" var første spiller på C-laget med over 100 mål. Bror av Owe Kenneth Olsen som fikk en rekke A-kamper med sin snirklete teknikk. Jone var såvidt innom A-laget, men trivdes best på rekruttlagene. Trivelig type som SIF benyttet som oppmann og materialforvalter da dem stormet opp til 1. divisjon.

Kurt Torgrimsen - "Køkki" er sønn av Kåre og sammen har de sirlig ført statistikk rundt både Vaulen og Viking i en årrekke. Kurt var oppmann for A-laget i ørten år, men var også trener for B-laget. Smarting med Excel-arkene i orden.

Øystein Idsø - storebroren til tvillingene Anders og Thomas. Lærte nok bort noen triks der. 77-modellen var da selv også meget habil med 46 kamper og 7 mål for A-laget. Vokste opp som nærmeste nabo til Vaulenbanen.

Øyvind Steinsbø - "Kongen" var en 79-modell som gikk gradene i klubben og var i A-troppen hvor han fikk et knippe kamper før han dro videre til et flerårig legestudie. Var ofte tilbake på sommerne og trente på "Frode Limas Fotballskole", da husker vi med gru et kne som lagde en voldsom klikkelyd da han løp.

Vegard Ravndal - har nå over 40 år som medlem. Var tilknyttet rundt A-laget i omlag 30 år siden han debuterte som spiller i 1990, var oppmann frem til 2019. En gigantisk skikkelse som på midten av nittitallet gikk i folketoget for "1,90-klubben"!

Jone Halvorsen - "Dragan" var trommeslager i tidlig Ordrenekt. Har vært involvert i to vaulenlåter som begge het "Vaulen Mod Toppen". Ordentlig strandgutt da han vokste opp på Vaulen Badeplass hvor faren Frank var vaktmester.

Espen Astor Iversen - sønn av Astor som trente A-laget i 1989. Espen spilte på A-laget på sent nittitall. Vi husker han hadde en meget utsøkt fot som ikke stod tilbake for noen. Sammen med far trente han også Madla en periode. Har jobbet en årrekke i sporten til Rogalands Avis.

Terje Bøvik - offensiv spiller som ble kjent for "Bøvig-løpet". Som er en buet tilnærming til ballen, gjerne løpende av banen og bak noen tilskuere før han kom rettvinklet på ballen stormende mot målet. 90-tallsstjerne i Vaulen med sitt John Turturro-aktige utseende.

Eirik Sunde - Eiaen var selve Mister Vaulen. Flest A-kamper gjennom tidene. La inn en enorm innsats rundt klubben og ble i 2010 fortjent æresmedlem. Gikk bort så alt for tidlig og har i dag et årlig sykkelritt oppkalt etter seg - Eialøpet". Arven etter Eia er et solid verdisett det alltid må kjempes for.