VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

TOK SEG TIL FINALEN!

(08.12.22) For tredje gang på rad og kun for femte gang siden oppstarten i 1963 tar Vaulen seg til finalen i Polturneringen.

Vaulen tapte mot Våganes i gruppespillet, men gikk rett i strupen på dem denne gangen.

På en småglatt bane virket det som tenningsnivået var av en annen verden, mens motstanderlaget var mer passive.

Allerede etter tre minutter stod det 1-0 da en genial pasning av Håvard Nygård gikk mellom back og stopper inn i bakrommet til Vetle Birkedal som satte lekkert bak keeper.

Vaulen fyrte av på alle sylinderne og Audrius Mirauskas var nær å skli inn 2-0 før Våganes hadde sin første visitt da Stian Lima reddet en corner på strek.

Like etter måtte Lima kaste inn håndkleet med en strekk på forsiden av låret. Inn i hui og hast kom Espen Knudsen som tok med seg taperullen utpå banen for å feste sokkene.

Våganes hadde hatt en god fem minutters periode da dem utlignet etter 24 minutter på et lavt skudd fra 16 meter etter 24 minutter.

Vetle Birkedal svingte så et frispark inn på første. Med ryggen mot mål klarte Aleksander Gundersen på merksnodig vis å flukte ballen inn i korthjørnet til 2-1! Hvilken delikat touch!

Opp mot pause viste Vaulen stor presisjon og balltempo og vi var en stadig trussel på overganger. Det var derfor fortjent at man ledet selv om midtperioden var jevn.

Jarle Eike var nok fornøyd med prestasjonene og utsatte å gjøre bytter.

Pangstart igjen for Vaulen i andre omgang. Vetle Birkedal ble holdt i armen da han dro seg innover. Soleklart frispark. John Petter Gilje slo innoverskrudd mot nærmeste og ballen gikk vel direkte inn om ikke en Våganes-spiller hadde en lett touch?

John Petter Gilje vartet så opp med Guds hånd og målet ble korrekt annullert av dommertrioen.

Våganes svære stopper pådro seg så sitt andre gule kort etter 54 minutter da han hektet Birkedal med fri vei igjennom.

Med en mann mer og tomålsledelse så det rimelig komfortabelt ut for Vaulen som skulle hive innpå alle innbytterne med baktanke om å holde spillerne freshe til finalen om halvannet døgn.

Vetle Birkedal nettet igjen etter 61 minutter. Denne gangen løftet Amar Kotlica elegant inn i boks og det var en akrobatisk avslutning av toppscoreren som nå har seks mål på fem kamper i denne turneringen
.

Jan Philip Beto Aartun hadde et skudd i stolpen, mens Birkedals ball mot en helt fri Kotlica ble skåret av på en gedigen sjanse.

Det dabbet rimelig av på tampen og det mest underholdende var nok Morten Fløtre Solheims kamp om å få av seg ørten lag med klær før dommeren blåste av...

Vetle Birkedal hadde allerede gjort seiersintervjuet med Stavanger Aftenblad da dommeren blåste av kampen.

Nå blir det finale mot Vardeneset som slo Randaberg 7-3. Den kampen går lørdag klokken 13:00 på Stemmen. Dette vil også bli den første livekampen med et seniorlag fra Vaulen da den sendes på Aftenbladet.

Bilder fra kampen her!

VAULEN A+B 4–1
VÅGANES
Vetle Birkedal (Nygård)
3 min

24 min Våganes
Aleksander Gundersen (Birkedal)
28 min
John Petter Gilje (frispark)
47 min
Vetle Birkedal (Kotlica)
61 min

–> 81 minutter

Aleksander Idland meldte forfall fra orginaltroppen grunnet sykt barn.

Vaulen A+B (3
142): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Simon Sakkestad, Stian Lima Aleksander Gundersen – Eirik Moen, Vegard Natland, John Petter Gilje, Håvard Nygård Audrius Mirauskas, Vetle Birkedal.

Forhåndsomtale

Kveldens kamp ventes spilt som normalt tross snøfallet. Arrangørklubb Pol hadde tidligere i dag fått bekreftet at kommunen ville skrape banen for snø.

Vaulen er ikke fremmed for snø i Pol-turneringen. I kvartfinalen i fjor var det mange som mente at kvalitetsforskjellene mellom Vaulen og Vardeneset ble visket ut av snøen som den gang lå på banen under kampen.

Kveldens motstander ble altså litt overraskende det nyopprykkede 5. divisjonslaget Våganes som slo det nyopprykkede 3. divisjonslaget Madla i kvartfinalen.

Våganes har jo styrket laget etter opprykket og slo også Vaulen i gruppespillet. Lagene kjenner også til hverandres styrker fra KM-semien i høst.

Trener Jarle Eike må her klare seg uten Magnus Kartevold som kjente en føling av strekk på baksiden av låret i kvartfinalen. Han håper dog å bli klar til lørdag, om det skulle bli finale vel og merke.

Keeper Jack Aguera er også bortreist slik at Trym Landråk Gjerstad blir å finne mellom stengene. Trym var jo fantastisk i 2019 finalen da man slo Vardeneset.

Alexander Nilsen Surdal, som er den eneste som har spilt Vaulens tre siste finaler i denne turneringen, er ute med kneskade. Årets spiller Bendik Aarstad skadet seg i første gruppespillskamp og er ute.

Hvem går til finalen?
Begge semifinalene spilles i kveld og du kan enten kle deg veldig godt eller se kampene gjennom vinduene på klubbhuset. Sliter du med viljen vil vi
oppdatere kampen på twitter her til koldbrannen tar oss.

Torsdag 8.12 Vaulen - Våganes 18:00 Stemmen
Torsdag 8.12 Vardeneset - Randaberg 20:00 Stemmen

Fra denne runden spiller man 2x45 minutter. Står det likt etter 90 minutter blir det ekstra omganger 2x15 før straffesparkkonkurranse. Om lagene blir enige i forkant kan det også være at man hopper rett på straffekonk, men det kommer også an på dommeren.

De dramatiske semifinalene
Dette vil være Vaulens niende semifinale i Pol-turneringen siden 2005. I denne perioden har det blitt stopp fem av åtte ganger i semifinalen. Klikk på uthevet skrift for referater.

2021 Vaulen - Tasta 2-2 (5-4 e.s)

2019 Vaulen - Randaberg 3-3 (7-6 e.s)

2014 Vaulen - Vardeneset 0-1

2011 Vaulen - Vidar 0-5

2010 Vaulen - Vardeneset 2-4

2007 Vaulen - Vardeneset 3-4 (etter Golden Goal)

2006 Vaulen - Brodd 6-0

2005 Vaulen - SIF 1-3

Polturneringen 2022
Pol-turneringen består denne gangen kun av ni lag, åtte av dem tok seg videre til sluttspillet!

Pol-statistikk

Når man tidligere år har slitt med å stille lag til disse kampene har man i år hatt et luksusproblem. Med spillere fra både A- og B-laget, samt noen fra C- og Veteran - er man faktisk oppe i 35 benyttede spillere.
A-lagsspillere har stått for omlag 1/3 av spillerne benyttet, men dem er jo langt færre enn tilfanget til rekruttavdelingen.