Robert Hovland (Thomas Idsø)
90 min
102 min
Vardeneset
22. november - Buøy kunstgras - Tilskuere: 15 - Pol - Dommer: Terje Olsen (Viking)
1. Anders Bårdsen
9. Stein-Ivar Andersen
14. Espen Klette (C)
17. Robert Hovland
4. Marius Fossmark <- 81 minutter
9. Bjarte Rannestad <- 63 minutter (-> 90 min)
6. Thomas Idsø
12. Magne Christiansen <- 64 minutter
21. Alexander Surdal Nilsen
30. Are Meling
15. Ronny Hauge <- 45 min (-> 81) (<- 90)
40
28. Morten Vadla -> 45 minutter
90
20. Eivind Staurland -> 63 minutter
26. Stian Refvik -> 64 minutter
Trond Kindervåg og Stian Husvæg stod over med sykdom. Nye inn var Stein-Ivar Andersen og Eivind Staurland. Morten Vadla kom sent slik at Ronny Hauge startet på topp.
Vaulen (4-4-2): Anders Bårdsen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Marius Fossmark, Espen Klette - Bjarte Rannestad, Magne Christiansen, Thomas Idsø, Alexander Surdal Nilsen - Are Meling, Ronny Hauge.
Vardeneset startet friskest og keeper Anders Bårdsen ble testet tidlig, men avverget med en flott benparade.
Etter fire minutter tok Vardeneset ledelsen da de headet inn et corner etter tamt forsvarsspill.
Bårdsen leverte en ny god redning etter 12 minutter da han fikk gitt et skudd fra 22 meter til corner.
Vaulens første forsøk fremover kom drøye kvarteret ut i kampen da Are Meling la igjen til Thomas Idsø, men skuddet gikk rett på keeper.
Så et corner fra Ronny Hauge som Magne Christiansen traff i nettveggen på etter 19 minutter.
Thomas Idsø slo så inn et frispark fra venstre over feltet til Robert Hovland som på direkten skjøt høyt over fra bra hold.
Vaulen var nå mer med i kampen og Magne Christiansen skjøt utenfor etter flott opprulling fra de oransje.
Are Meling ble så tatt på 25 meter etter drøye halvtimen. Magne Christiansen gjorde seg klar, skuddet gikk i tverrlegger midt over mål, i ryggen på keeper og inn!
Thomas Idsø fikk føre fremover veldig fritt, men forsøket på å vri i lengste fra 18 meter mislyktes.
Ronny Hauge løp så over hele banen før han felte en mann og måtte se dommeren trekke det gule kortet.
Et kanonfrispark fra 30 meter gikk så i nettveggen oppe med det venstre krysset. Før Ronny Hauges corner like før pause fant Marius Fossmark, headingen gikk inn, men målet ble annulert for angrep på keeper uten store protester.
Morten Vadla kom inn for Ronny Hauge i pausen.
Richard Enge hadde kommet inn for Vardeneset og presenterte seg kjapt da han vendte om og skjøt stolpe ut etter 48 minutter.
En lang ball opp fra forsvar etter 52 minutter fant Are Meling som la igjen til Thomas Idsø, skuddet gikk like utenfor.
Så tok Vardeneset ledelsen igjen. Denne gangen av den enkle sorten hvor ballen endret retning inne i feltet før det ble tappet inn. Var det offside lurte mange.
En smart stikker fra Thomas Idsø etter 55 minutter fant Are Meling på vei igjennom på høyre, en kipp mot nærmeste hjørne gikk like over.
Kveldens store samtaleemne på Hompen kom etter 56 minutter da Magne Christiansen soleklart ble felt inne i boksen, men dommeren vinket spillet videre. Vaulen hadde også en appell i første omgang etter straffe uten å bli hørt.
Vaulen jaktet et utligningsmål, isteden kom kalddusjen da Vardeneset gikk opp til 3-1 etter 62 minutter. Igjen etter møljespill foran mål på et corner. Linjemannen markerte for at ballen var over streken, dermed mål til Vardeneset.
Like etter kom Eivind Staurland inn for Bjarte Rannestad.
Juniorkeeper Anders Bårdsen viste sitt gode potensiale i dag, etter 64 minutter ruset han ut og reddet med beina.
Magne Christiansen måtte gi seg etter 64 minutter etter smellen han fikk på straffeepisoden. Inn kom Stian Refvik.
Stein-Ivar Andersen spilte nå høyrekant og krossen hans fra siden fant Alexander Surdal Nilsen på motsatt, men skuddet nede i hjørnet ble reddet.
Robert Hovland som hadde blitt flyttet frem som spiss ga Vaulen nytt håp etter 69 minutter. En presis langball fra Marius Fossmark fant Robbie som tok ned på venstre side av feltet, før han plasserte i høyre hjørne.
Nå var det ampert både på banen og på sidelinjen. Etter 78 minutter fikk en VBK-spiller gult kort.
Vardeneset lurte Vaulenforsvaret etter 80 minutter, men Bårdsen var kjapt nede med en enhåndsredning.
Marius Fossmark som hadde fått seg en smell gikk ut etter 81 minutter, inn igjen kom Ronny.
Robert Hovland var en konstant trussel. Etter 86 minutter skjøt han via en rød og hvit og ut til corner.
Et stormløp ned høyresiden av Robert etter 89 minutter skapte en ny stor sjanse. Det lave legget fant Are Meling, som nok var sliten, da han skjøt rett på keeper.
Rob kom seg igjen rundt på høyre, innlegget hadde retning mot Morten Vadla som febrilsk brukte hånda i sitt forsøk. Dommeren så det hele og ga gult kort.
Så minuttet på overtid i kom Morten Vadla rundt på venstre. Det lave legget fant Thomas Idsø som vel prøvde å bredside mot mål, men skuddet ble en pasning til Robert Hovland som fra sin posisjon litt til høyre smalt inn 3-3.
Vardeneset tok så bare avspark før dommeren blåste for ordinær tid.
GOLDEN GOAL
I ekstraomgangene skulle det bli spilt 2x10 minutter Golden Goal. I den lille pausen kom Bjarte Rannestad inn for Ronny Hauge. Samtidig la man tilbake til fire mann bak, men Robert Hovland fortsatte som spiss.
Vardeneset kom friskt igang med et farlig corner. Før det var Vaulen som var nærmest.
Morten Vadla raidet på egenhånd etter 99 minutter, fra 16 meter prøvde han å vri den mot krysset, men fikk ikke nok høyde.
Så kom avgjørelsen. Det var vel etterpress fra et corner. Ballen ble lagt tilbake på venstre hjørnet av boksen hvor et tilfeldig skudd endret retning i Vaulens høyreback og trillet inn i det høyre hjørnet. Dermed vant Vardeneset 4-3.
Buøy vant den andre semifinalen 5-4 etter sudden death over Brodd, dermed blir det finale mellom Buøy og Vardeneset på lørdag.