VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

NY SKALP I BELTET

(29.08.22) Ny skalp i beltet for B-laget som tar seg videre til semifinalen i Rogalandscupen etter å ha slått 5. divisjonslaget Havdur 3-0 på fremmed gress.

En meget sterk prestasjon av spillere som knapt har spilt på gress før. Spillerne la ned en enorm innsats og økte tidlig til 3-0 ved en dobbel av Jørgen Helland etter å ha fått en flying start med Bendik Aarstads straffe.

Havdur hadde lite å svare med selv om dem satte innpå storscoreren Simen Berntsen i pausen. Vaulen virket meget solide i Jarle Eikes spesialsydde 5-2-1-2 hvor spissene var flinke til å dra ut rom slik at det ble mye rom til å spille fin fotball i.

Trener Jarle Eike møtte pressen etter kampen. "En strålende lagseier! Tydelig at spillerne ville bevise at vi har et høyere nivå inne enn kampen mot Hinna 2 sist."

"Spillerne forholdt seg lojalt til kampplan i nitti pluss minutter. I første omgang fikk vi lokket fram deres forsvarsrekke slik at frontrioen Helland, Belaska og Mirauskas fikk skinne, og vise sine styrker."

"Alexander Nilsen Surdal og Torbjørn Ankerheim var dominante sentralt, og vant midtbanekampen. Vingbackene Retallack og Moen jobbet iherdig opp og ned langs flankene."

"Bak styrte Aarstad forsvaret med stødig hånd flankert av en opplagt duo i Kartevold og Torgersen."

"I andre omgang gikk vi naturligvis mer tomme, og det ble mer innsats enn finspill  Jack i mål var våken, og sikker kampen gjennom. Kudos til innbytterne Møller, Haglund, Sakkestad, Berge og Nygård for durabelig innsats etter de kom inn, og Knudsen for lune kommentarer på benken."

"Nå håper vi på hjemmekamp i semien etter tre av fire bortekamper så langt."

Bilder fra kampen her!

Kampfakta kommer her! Følg med på kvartfinalene her!

HAVDUR 0–3
VAULEN B

0 min
Bendik Aarstad (straffe)

12 min
Jørgen Helland

24 min

29.08
OBOS Cup - kvart
Tjelta stadion
Tilskuere: 30 Dommer: RO Furenes (Sandnes Ulf)

69. Espen Knudsen

I fjor røyk B-laget i kvartfinalen mot Kopervik, kommer man lengre i år?
Forfall fra John Petter Gilje og John Herman Ås, mens Espen Knudsen og Alexander Nilsen Surdal gledelig fikk orget seg fri!
Jack Aguera og David Møller er klare igjen etter skader, mens Stian Lima først vil matche seg for veteranlaget på tirsdag. Henrik Lauvsnes og Øyvind Vollen er fremdeles på skadelista. Fra A-laget får man lånt Gabriel Økland Retallack, Jørgen Helland og Amund Belaska.
Eivind Ankerheim, Michael Sivertsen og Morten Fløtre Solheim måtte alle melde forfall en etter en for den siste plassen i troppen.

Vaulen B (5–2–12): Jack Aguera – Gabriel Økland Retallack, Magnus Kartevold, Bendik Aarstad, Magnus Torgersen, Eirik Moen – Torbjørn Ankerheim, Alexander Nilsen Surdal Audrius Mirauskas Amund Belaska, Jørgen Helland.

Første omgang

På forhånd fryktet man Havdurs offensive kraft. Stjernespissen dems Simen Berntsen hadde 19 mål denne sesongen og har tidligere hevdet seg på nivå tre med Sola. Man hadde derfor en litt defensiv inngang med fem mann i forsvar, men 5-2-1-2 ble jo til en 3-4-3 i angrep.

Man ble møtt av en strøken gressbane på Tjelta og det kriblet nok litt ekstra over å få spille "ekte" fotball.

Grunnet divisjonsforskjellen fikk man et straffespark før selve kampen. Her var Bendik Aarstad slu og fintet keeper til feil side. Dermed en flying start med 1-0 fordel de oransje.

Vaulen hang godt med fra start og tok nok Havdur på senga. Etter seks minutter var man nær ved å doble da Jørgen Helland kom til en stupheading i boks etter legg fra Audrius Mirauskas på venstre.

Ørjan Delin Kollsgård burde vel strengt tatt fått rødt kort da han etter elleve minutter felte Amund Belaska som siste mann. Dommer Rolv Ordin Furenes nøyde seg med å trekke opp det gule kortet fra brystlommen.

Frisparket fra 24 meter sentralt ble først hoppet over av Bendik Aarstad før Jørgen Helland klinket til. Keeper rakk ikke å få opp armene på det prosjektilet og dermed pangstart for Vaulen.

Når først Havdur skapte en sjanse så var det etter en skjev klarering i egne rekker som Aune Tveit Klingsheim heldigvis headet over.

I steden kontret Vaulen kjapt gjennom sentralt. Jørgen Helland første frem til 16 meter og satte kaldt og rolig inn 3-0!

En perfekt start for Vaulen og to mål av Jørgen Helland.

Dommeren innvilget så en drikkepause som tok stinget ut av kampen noe. Etter 33 minutter kom Havdur til en god sjanse etter en corner, men headingen ble brilliant reddet av Jack Aguera.

Amund Belaska jobbet knallhardt og fikk lagt kort inn i boks til Eirik Moen som kom fra dypet, men han brant over fra åtte meter på en stor sjanse etter 40 minutter.

Så en lekker flikk fra Belaska som sendte Gabriel Økland Retallack fri på høyre, desverre stod ikke innlegget i samme stil. Like etter ble Vaulen nok en gang dømt feilaktig i offside. Man fikk ikke særlig hjelp fra dommeren i denne kampen.

Inn i overtiden hadde Vaulen en kanonade med tre skudd avfyrt i boks. Der kunne man ha økt ytterligere. Fire minutter ble lagt til før man blåste av for halvtid.

Wow, en tilnærmet perfekt omgang av Vaulen som jobbet knallhardt og fungerte godt som et lag i den spesialsydde formasjonen.

Andre omgang

Alle fikk fornyet tillit hos Vaulen etter en strålende omgang. Havdur på sin side byttet halve laget. Blant de fem som kom inn var denne Berntsen som ble sett på som deres farligste våpen.

Vaulen hadde ingen planer om retrett og bet seg fast inne på Havdurs banehalvdel. Jørgen Helland vant et par cornere hvor man kom nærmest da Audrius Mirauskas fyrte over fra åtte meter.

Jack Aguera holdt så ballen da Havdur fikk avsluttet på første stolpe etter 53 minutter i det som var Havdurs beste fase.

Vaulen kom meget nære på en kontring etter 54 minutter. Jørgen Helland dro seg inn i boks og skjøt knallhardt i nærmeste stolpe. For et presist spill i forkant av de oransje.

Torbjørn Ankerheim var i det lekne hjørnet og lobbet lekkert over forsvarsleddet dems til Amund Belaska som dundret over. Amund holdt seg til hodet i frustrasjon, det var kun målet som manglet for spissen i denne kampen.

Etter timen gjorde man sitt første bytte da Gabriel Økland Retallack erstattet Gabriel Økland Retallack. Samtidig byttet man på posisjoner da Audrius Mirauskas gikk inn i Gabes rolle.

Amund Belaska ble så liggende å vri seg med kraftig krampe og spillerne ble bedt om å spille ballen ut over linjen for å få hjulpet Amund.

Håvard Nygård fikk gult kort etter 65 minutter da han brukte armene i opphoppet og var uheldig som traff en motspiller.

Nytt bytte for Vaulen da midtbanespilleren David Møller erstattet spissen Belaska etter 66 minutter. Dermed ble Nygård flyttet opp som spiss.

Gult kort til Alexander Nilsen Surdal etter 73 minutter for en professional foul da han holdt en motspiller igjen i trøya.

Havdur jaget naturligvis kontakt. Etter 74 minutter fikk Vaulen klarert ved en stupheading fra Mirauskas før motstanderen skjøt utenfor fra returrommet på 20 meter.

Torolf Tanum hadde deres største sjanse da han headet i stolpen fra kort hold etter 75 minutter.

Marcus Alexander Mortveit Schefstrøm fikk dagens klareste gule kort da han sparket i leggen til Alexander Nilsen Surdal som føyk over ende etter 78 minutter.

Vaulen løftet seg igjen og bet seg fast inne på Havdurs halvdel med en rekke dødballer rundt 80 minutter.

Så dagens snakkis. Håvard Nygård kom for sent inn i en takling, dommeren ga fordel før han ved første stopp ga det gule kortet. Etter en voldsom lang tenketid kom han frem til at Håvard hadde gult fra før. Dermed måtte man avslutte med ti mann.

Vaulen startet nå å bytte innpå benken. Eirik Haglund kom inn som venstre vingback for Eirik Moen etter 84 minutter, før Aleksander Berge erstattet Jørgen Helland etter 88 minutter.

Vaulen kjempet heroisk med ti mann, man la ned en voldsom innsats for dagen og orket de ekstra løpene for å utjevne undertallet.

Dommeren nøyde seg med å legge til tjue sekunder og Vaulen var videre til semifinalen. Her kan man møte vinnerne av enten Dirdal mot Kvitsøy, Varhaug mot Bremnes 2 eller Mastra mot Ganddal.

Da Torbjørn Ankerheim og Simon Sakkestad i januar 2020 stod med 7-8 spillere igjen var det neppe dette dem så for seg i spåkula: Regjerende mestre i Pol-turnering, serieleder i 6. divisjon og nå til semifinalen i Rogalandscupen!
De senere år har Vaulens A-lag kommet så langt kun ved to anledninger. I 2004 tapte man semifinalen mot Vard, mens man i 2009 vant hele sulamitten etter seier over Klepp i finalen.