<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

MÅLLØSE PÅ STORHAUG

(23.05.23) Målløse kamper er sjelden vare i 6. divisjon, men dette ble det man i England kaller en stalemate.

Trener Robert Solvang hadde lagt om taktikken til denne kampen og man spilte i 4-4-2, med Audrius Mirauskas som møtende spiss.

Eureka-banen er kjent for å være meget trang og med to fysiske lag ble det sjelden tid til fin fotball. Storhaug var nok nærmest, men når ikke Krister Vistnes reddet så hadde han medhjelpere som sveipet unna på strek.

Dermed fortsetter Vaulen B og Storhaug å følge hverandre på tabellen, begge lag står nå med ti poeng og er á poeng med Riska. Samtidig i kveld vant Brodd 2 4-2 over Pol i toppkampen, dermed har dem første- og andreplassen med 15 poeng.

18. Eirik Haglund

Tross en to uker lang pause er det fortsatt en del skadeproblemer for B-laget. Her står Mads Isaksen (skulder/arm) over sammen med Magnus Kartevold (lyske). Samtidig er Stian Lima (jobb) og David Møller opptatte denne kvelden.
Positive nyheter er at Michael Sivertsen (kne), Audrius Mirauskas (lår) og Morten Fløtre Solheim (legger) og Magnus Torgersen (hamstring) er klare igjen.
Torbjørn Ankerheim starter på benken da han landet på Sola kun halvannen time før avspark.

Vaulen B (4
–4–2): Krister Vistnes – Magnus Torgersen, Lars Berge, Simon Sakkestad, John Herman Ås – Eirik Reiestad, Eirik Moen, Sigurd Årthun, Erik Vogel – Espen Knudsen, Audrius Mirauskas.

Første omgang

Vaulen B måtte like før avspark ikle seg gule vester grunnet draktlikheten med Storhaugs røde.
Etter å ha spilt med tre bak for det meste i to sesonger la man her over til en firer bak for å demme opp for det man mente var Storhaugs styrker.
Sol, men forblåst og forholdsvis kaldt denne maikvelden.
Det var en tett kamp hvor Storhaug var hakket hvassere. Krister Vistnes holdt oss inne ved å gjøre en fenomenal redning da Kestutis Cybas kom alene gjennom etter ni minutter.
Så en stor sjanse til Vaulen etter 16 minutter da Storhaugs keeper ikke nådde frem på et tilbakespill. Espen Knudsen fikk kastet seg etter ballen med beina, men forsøket gikk like utenfor.
"Aldri" gode kamper på denne lille banen for Vaulens del, heller ikke i dag og man slet med å få til noe spill da det var så tettpakket.
Storhaugs Rene Ramstad var på ferde i boks etter 32 minutter, men begge forsøkene ble blokkert. Den siste gikk til corner hvor Simon Sakkestad handset, men dommeren lot den passere.
Cybas, med en fortid i Vaulen, dundret så et skudd meteren tilside for nærmeste kryss etter 38 minutter.
Vaulen skapte lite, men et innlegg fra Eirik Reiestad endret retning i boks og gikk like utenfor etter 41 minutter. Her ble det ikke dømt corner, men vi tror ikke noen vaulenspillere var i den.
Så en stor sjanse for Vaulen. John Herman Ås' lange kast inn i boks gikk forbi den første duellen ved Audrius Mirauskas og spratt over på andre stolpe hvor Espen Knudsen var nær ved å få headet inn i duell med keeper som trakk det lengste strået. Ballen havnet i returrommet, men Eirik Reiestad fikk ikke rent nok treff på skuddet.
Espen Knudsen fikk så tredd en ball gjennom et nøkkelhull. Erik Vogel kom stormende inn i boksen, men ble nektet av keeper etter 43 minutter.
Helt på tampen av omgangen traff et Storhaug-legg oppsiden av tverrligger og tilbake i spill ut mot venstre.
Dommeren la ikke til mer enn minuttet.

MÅTTE TRØ TIL: Vegard Ravndal måtte kaste seg over Él-sykkelen for å skaffe sjokolade til en tom Eirik Moen.

Andre omgang

En kort pause og det var klart at Vaulen foretok seg et bytte. Da A-lagsspilleren Ole Østbø fikk 45 minutter for lagkamerat Erik Vogel. Østbø gikk inn i en sentral rolle på midten slik at Årthun trakk ut mot venstre.
En lang ball i bakrom fra Storhaug fant Cybas som skjøt i steget, men en god beinparade fra Krister Vistnes betød at det fortsatt stod 0-0 etter 47 minutter.
En stor sjanse ble så brent på andre stolpe for Storhaugs del like etter, mens Sigurd Årthun skjøt ufarlig utenfor på en kontring etter 49 minutter.
Vaulen var gode og heldige som fortsatt holdt nullen. Magnus Torgersen reddet på strek etter 56 minutter.
Audrius Mirauskas hadde både fått en albue i brystkassen og et spark i beinet, samtidig som at han slet med lysken allerede under oppvarming. Etter 61 minutter fikk han lov til å hvile da Morten Fløtre Solheim erstattet han på topp.
Cybas rundet så ute på venstre. Legget gikk i Simon Sakkestad som lett kunne ha scoret selvmål på den, men han ryddet i steden opp i stil etter 62 minutter.
Om det skulle bli mål i denne kampen var det nok store sjanser at det skulle komme etter en dødball. Man var derfor spente da Johannes Solhaug ble felt på 19 meter sentralt, men frisparket endte i to skudd som begge ble blokkert etter 67 minutter.
Dobbelbytte for Vaulen etter 70 minutter. Magnus Torgersen og Sigurd Årthun viket plassen for Mathias Strunck Gundersen og Torbjørn Ankerheim. Samtidig rokkerte man noe på laget, blant annet gikk Eirik Reiestad ned som høyreback.
Nytt bytte for Vaulen kvarteret før slutt da spissen Michael Sivertsen kom inn for midtbanemann Eirik Moen. Moen var ikke helt i form han heller og måtte ha sjokolade i pausen da han følte seg slakk.
Det så ferdigscora ut for Tinus Holme Heia etter 77 minutter, men igjen en viktig blokkering i boks av det vi mener var Lars Berge.
Michael Sivertsen vant så en corner. Storhaugs keeper Armandas Indrasius var såpass uenig med dommeren at han fikk gult kort for munnbruk. Selve corneren ble headet over av Morten Fløtre Solheim etter 82 minutter.
Ny heroisk forsvaring av Vaulen da John Herman Ås skled til og ryddet opp på to meter etter 85 minutter.
Lars Berge fikk gult kort etter 86 minutter, trolig for riving i trøyen til Cybas?
Et sent lite tilløp for Vaulen helt på tampen, men Morten Fløtre Solheim fikk ikke styrt inn ballen fra kreative Sivertsen etter 90 minutter.
Under et halvminutt ble lagt til før dommeren blåste av kampen. Sjelden har vel Vaulen skapt så få sjanser i en kamp hvor publikum måtte underholde seg selv.