<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

FLYING START

(11.04.23)
B-laget hadde få problemer med å slå nedrykkspådde Høle. 5-0 seieren kunne ha vært langt større, men man tok foten av pedalen den siste halvtimen.

De regjerende mestrene fikk en pangstart da Morten Fløtre Solheim headet de oransje foran før kvarteret. Espen Knudsen doblet før halvtimen da han satte med presis vrist på et gjennomspill.

"Balsam" Knudsen ble tomålsscorer like etter da han headet inn et presist innlegg fra Mathias Strunck Gundersen.

Knudsen var så servitør etter 40 minutter da han tok et raskt tatt kast til evighetsmaskinen David Møller som trykket inn 4-0.

Like etter hvilen fikk man en ny tomålsscorer i Morten Fløtre Solheim. Det var et klassemål hvor Morten satte et skudd presist inn borte ved stolpen.

Man herjet med Høle opp mot timen og burde ha økt ytterligere.

Den siste halvtimen ebbet kampen ut og Høle kom faktisk nærmest med et skudd som gikk i tverrliggeren og ned på streken.

Kampfakta finner du her!

Bilder fra kampen her!

Vi fulgte kampen på twitter her!

VAULEN B 5–0
HØLE IL
Morten Fløtre Solheim (Ås)
14 min

Espen Knudsen (Strunck Gundersen)
29 min

Espen Knudsen (Strunck Gundersen) 37 min

David Møller (Knudsen)
40 min

Morten Fløtre Solheim (Reiestad)
48 min

11. Mathias Strunck Gundersen <– 46 minutter

8. Sigurd Årthun <– 46 minutter (–> 90 minutter)

–> 76 minutter

En småsyk Simon Sakkestad startet kampen. Audrius Mirauskas var hjemme med barna da kona jobbet. Magnus Kartevold er på bedringens vei etter strekk i hamstring, men står over her.

Vaulen B (3
–4–1–2): Trym Landråk Gjerstad – Magnus Torgersen, Simon Sakkestad, John Herman Ås – Mathias Strunck Gundersen, Sigurd Årthun, Eirik Moen, Eirik Reiestad – David Møller – Morten Fløtre Solheim, Espen Knudsen.

Første omgang

Alltid en ekstra spenning rundt seriestarten. Motstander Høle visste man lite om, men dem ble spådd i bunn.
Robert Solvangs offisielle seriedebut som trener.
Allerede etter fire minutter var ballen på vei inn over streken da Høles keeper fomlet på Morten Fløtre Solheims heading. Greia var vel at Høle hadde et par utespillere som vekslet på å stå i mål her?
Espen Knudsen hadde så et frekt overhopp etter syv minutter før Eirik Reiestad skjøt i nettveggen.
Høle var noenlunde på talefot. Indrebø fikk et skudd blokkert, mens Vervik headet en corner inn i armene til keeper Trym Landråk Gjerstad.
Morten Fløtre Solheim fikk ikke gehør hos dommeren etter at Høle hadde et tilbakespill keeper etter tolv minutter. Like etter et tilløp for Vaulen da Espen Knudsen ei fikk styrt John Herman Ås' frispark mellom stengene.
Vaulen tok ledelsen etter 14 minutter. John Herman Ås la inn fra venstre. Morten Fløtre Solheim fløy inne i boksen og fikk til et delikat hodestøt. Ballen spratt via bakken og inn borte ved lengste stolpe.
Etter dette fikk Vaulen mer ro i spillet og det var ikke like oppjaget.
Gunstig frisparkhold for Vaulen etter 19 minutter da Høle handset, men Sigurd Årthun ville for mye på frisparket som gikk vel over.
Det var ingen utbetaling hos bookmakerne da Simon Sakkestad fikk Vaulens første gule kort for sesongen i kampens nittende minutt. Simon hadde allerede fått tilsnakk etter to minutter.
Et par halvsjanser fulgte for Vaulen. Først en frekk flyvende baksåle av Morten Fløtre Solheim på Reiestads innlegg, men ballen dalte halvmeteren tilside etter 21 minutter. Deretter headet David Møller innlegget fra Ås tilside for buret minuttet etter.
Morten Fløtre Solheim knallet så av fra død vinkel etter 24 minutter, men skuddet gikk i stolpen og ut.
Et litt overraskende trippelbytte fra Høle fulgte etter 28 minutter, det spørs om dem ikke var så veldig godt trente?
Vaulen doblet ledelsen etter 29 minutter. En fin ball inn i boks fra Mathias Strunck Gundersen fant Espen Knudsen som fikk ballen medløps før han med en presis vrist dundret ballen bak en sjanseløs keeper.

Stor sjanse igjen etter 36 minutter da Morten Fløtre Solheim smekket til fra 16 meter bare for å se at keeper leverte en beinparade, sjansen kom etter at en stikker fra Mathias Strunck Gundersen hadde lurt seg forbi et ledd.
3-0 målet var kanskje det peneste. Flotte vendinger av spill hos Vaulen før Mathias Strunck Gundersen slo presist på pannebrasken til Espen Knudsen. Headingen fra sentralt i boks gikk inn i nota til 3-0 etter 37 minutter.
Høle som hadde følt at dem spillemessig hadde vært noenlunde med fikk nå smake på Vaulens presisjon. Etter 40 minutter økte man til 4-0. Et raskt tatt kast fra Espen Knudsen fant David Møller på løp inn i boksen, han skjøt i steget og keeper var sjanseløs.
Minuttet ble lagt til før man gikk inn til pause. Vaulen stresset Høle med høyt press og hadde et langt høyere tempo på kula.

Andre omgang

Med en solid ledelse var det ingen betenkninger ved å gjøre et trippelbytte i pausen. Simon Sakkestad som hadde vært småsyk og som stod med et gult kort satt seg på benken. Det gjorde også Sigurd Årthun som sleit litt med beina, samt Mathias Strunck Gundersen. Inn kom Stian Lima, Mads Isaksen og Øyvind Vollen.
Allerede før det hadde gått tre minutter av andre omgang stod det 5-0. Her var det presist i alle ledd. Eirik Reiestad spilte flatt opp på Morten Fløtre Solheim som på 20 meter la til rett for seg selv og skjøt meget velplassert inn borte ved høyre stolperot.

Etter dette skapte Vaulen noen enorme sjanser. Morten Fløtre Solheim var nær igjen etter 49 minutter da han snappet ballen fra sisteforsvareren, men da han skulle runde keeper fikk han en litt for lang touch.
Total dominans nå. Morten Fløtre Solheim nakket vel utenfor på Eirik Reiestads innlegg etter 51 minutter.
Så noen gigasjanser. Mads Isaksen fant Espen Knudsen i boks, han skjøt knallhardt via keeper og i stolpe og ut! Etterpress på en corner så Morten Fløtre Solheim løpende bort fra målet, men et frekt hælspark ble reddet på strek etter 53 minutter!
David Møller ble så liggende etter en smell i hodet, men reiste seg igjen og slo like etter et flatt legg som Morten Fløtre Solheim var nær ved å flikke inn etter 59 minutter.
Michael Sivertsen kom inn for David Møller etter 62 minutter.
Så en fantastisk ball fra Espen Knudsen som fant Morten Fløtre Solheim, men fra 16 meter med kun keeper foran seg blåste han den over. En megasjanse og Morten fortvilte.
Espen Knudsen kom så i dommerens bok etter 64 minutter.
Magnus Torgersen la så en diagonal ball over på hjørnet av femmeteren hvor Stian Lima kom på løp, men mottaket ble for dårlig.
Eirik Reiestad la så inn fra høyre, men Morten Fløtre Solheims lette touch gikk ut til kast etter 68 minutter.
Både Eirik Reiestad og Mads Isaksen fikk så skudd blokkert i det samme angrepet etter 70 minutter. Spesielt skuddet til Isaksen var det krutt i og Høles forsvarer har nok Adidaslogoen printet i pannen.
Målfarlige Eirik Moen hadde så en suser fra 25 meter som keeper holdt.
Atle Kristiansen erstattet så Morten Fløtre Solheim etter 74 minutter.
Eirik Reiestad la så en 45 inn i boks etter kombo med Michael Sivertsen, men ingen luktet det rommet.
Atle Kristiansen kunne så ha kommet på scoringstavla, men skjøt like utenfor da han møtte et innlegg i boks.
Eirik Haglund kom inn for Espen Knudsen etter 76 minutter.
Michael Sivertsen fikk så en goal underkjent for hands i forkant etter 77 minutter. Før Michael Sivertsen var borte og luktet på en liten retur fra keeper på Stian Limas skudd etter 79 minutter.

Vaulen var ikke lenger like konsentrerte og Høle var bedre med. Etter 81 minutter kom deres beste sjanse da et skudd gikk i tverrligger og ned!
Øyvind Vollen fikk så gult kort etter 83 minutter for en kraftfull takling.
Det påfølgende frisparket ble flott reddet av Trym Landråk Gjerstad som fikk ut en legg.
John Herman Ås prøvde seg så med bananskru på en halvvolley. Ås har en slepen fot og det gikk et sus gjennom publikum, men ballen spratt tilside for mål etter 86 minutter.
Eirik Moen fikk seg så en skade, det lignet på en kraftig lårhøne. Sigurd Årthun kom derfor inn igjen like før slutt.
Dommer Rolv Ordin Furenes fant ingen grunn til å legge til noe her og blåste av på merket 90:00.
Meget komfortabelt for Vaulen som riktignok falt ned på Høles nivå på tampen, ellers kunne det fort ha blitt en enda større seier.

Forhåndsomtale
B-laget starter seriespillet hjemme mot Høle tirsdag 11. april klokken 20:15 på Vaulenbanen. Dette er tirsdag etter påske slik at man håper å få til en trening også på 2. påskedag.

Høle ble stiftet i 1961 og det første seriemøtet på seniornivå kom i 1972. Den sesongen kjempet klubbene om tittelen i 6. divisjon, Vaulen snek seg foran og tok sin femte av totalt åtte serietitler gjennom historien. A-laget møtte også Høle i 1975, samt i vår jubileumssesong 1978.

På nittitallet var Høle oppe i 5. divisjon flere sesonger. Her møtte man Vaulens A-lag i 1992 og 1996. Bortekampen i 1992 huskes for at Eirik Sunde fikk sin kamp nummer 500 for klubben.

Høle hadde også et godt lag på 2000-tallet med spill i 5. divisjon fra 2004 til 2008.

HISTORISK KAMP PÅ HØLE: I 1992 fikk klubblegenden Eirik Sunde sin kamp nummer 500 borte mot nettopp Høle.

Lille sjarmerende Høle har ikke B-laget møtt siden 2012 i serien. Etter den sesongen slet Høle med spillere og stilte sesongen etter kun lag i syverserien. Her ble det også tungt utover, etter å ha tapt så det sang mot C-laget trakk man laget før høstsesongen. Først i 2019 følte man at man igjen kunne stille lag og entret 7. divisjon.

Siden har pilene pekt oppover. I 2021 rykket man til slutt opp til 6. divisjon da det ble en ekstra plass. Her vant man egentlig serien, men Fiskå lurte seg forbi etter å ha levert inn en berømt protest mot SIF 2.

Forrige sesong kom man på 8. plass i sjette, noe som riktignok var sisteplass da tre lag trakk seg. Se opp for Andreas Tendenes som scoret hele 18 mål forrige sesong. Thomas Tengesdal har nå meldt overgang tilbake til Austrått.
Laget tok ett poeng i snitt forrige sesong og blir nok ingen walkover.

Kan man gjenta suksessen?
Pangsesong for B-laget i fjor. Det blir som å hoppe etter Wirkola for den nye treneren Robert Solvang som har tatt over stafettpinnen etter Jarle Eike. Forrige sesong vant man 6. divisjon og tok KM-gullet. Samtidig kom man til semifinalen i Rogalandscupen og vant Polturneringen da man samarbeidet med A-laget!

I vinter har man matchet seg tøft mot 5. divisjonslag, men fikk en opptur i generalprøven da man slo divisjonskollega Forus & Gausel B 4-2.