VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

SAKKI FOR EN START

(16.08.21) Nesten to års slit på treningsfeltet i allverdens vær ga avbetaling da Vaulen B vant seriepremieren 4-1 borte mot Lura B. I vår første kamp på 667 dager var det Simon Sakkestad som ga Vaulen en tomålsledelse etter å ha stanget inn to cornere fra John Petter Gilje.

Like før pause fikk Lura et litt heldig straffespark for hands, selv om ballen traff ryggen på en oransj. Dermed spenning til pause med Vaulen foran 2-1.

I starten av andre omgang fikk man spillet til å gli enda bedre. Det var derfor fortjent at Vaulen gikk opp i 3-1 ved Alexander Nilsen Surdal etter flott forarbeide på høyre ved Torgersen og Moen, før Gilje fant Nilsen Surdal i boks.

Vaulen hadde flere gode sjanser og da Torbjørn Ankerheim dundret ballen i tverrliggeren var Morten Fløtre Solheim på plass på returen. 4-1 til Vaulen og resten av kampen ble en transportetappe.

Malurt i begeret var Magnus Kartevolds skade. Han landet forkjært og dro til legevakten med det han selv fryktet var brudd i foten.

LURA B
1–4
VAULEN B

6 min
Simon Sakkestad (Gilje)

34 min Simon Sakkestad (Gilje)
Rabah Hamdi (straffe) 40 min

59 min Alexander Nilsen Surdal (Gilje)

75 min Morten Fløtre Solheim

66

10. Eivind Ankerheim <– 59 minutter (> 77 minutter)

69. Espen Knudsen <– 46 minutter (–> 75 minutter)

Første omgang
Alltid spennende med uttaket til den første seriekampen. Jean Andre Gjelsten skulle har startet, men møtte opp på feil arena. Alexander Nilsen Surdal hadde meldt inn at han kom for sent og startet på benken.

Så etter å ha ventet på å få spille seriekamp i 667 dager var det bare noe som manglet. Dommeren hadde nemlig glemt ut at det var kamp og avspark ble forskjøvet ti minutter.

En nervøs start av Vaulen da et tilbakespill fra en forsvarer gikk mellom beina på keeper Jack Aguera, ballen trillet heldigvis like utenfor målet.

B-laget skulle komme foran etter seks minutter. Et corner fra John Petter Gilje var perfekt for Simon Sakkestad som stanget inn.

Sakkestad var livsfarlig og var nær ved å kopiere målet like etter.

John Petter Gilje sendte så avgårde et skudd etter ni minutter, keeper måtte gi retur og der var Morten Fløtre Solheim. Alle trodde det var mål, men dommeren dømte offside til Mortens store frustrasjon.

Det var et voldsomt kjør av Vaulen i denne perioden. John Petter Gilje stortrivdes i sin nye rolle og preget kampen. Etter kvarteret var han også nær ved å skru en corner rett inn.

Torbjørn Ankerheim kom så på løp etter 19 minutter, han klemte av på halv volley fra hjørnet av boks. Keeper fikk noen svidde fingertupper før han fikk kontroll.

Lura kom så litt mer med i kampen og hadde blant annet et frispark fra gunstig hold som gikk i muren, samt et skudd like utenfor.

John Petter Gilje prøvde skuddfoten etter halvtimen, men forsøket gikk i blokken og ufarlig inn til keeper.

Så et lekkert forsøk fra Gilje. Fra 18 meter traff ballen oppsiden av krysset.

Det var de samme personene som stod bak da Vaulen doblet etter 34 minutter. Denne gangen slo John Petter Gilje corneren fra venstre, han fant Simon Sakkestad som headet inn via en motspiller.

Vaulens spill varmet den store vaulenkontigenten på tribunen og det vartet trampeklapp etter et nydelig gjennomspill til Eivind Ankerheim som fikk sitt forsøk blokkert på 16 meter.

Morten Fløtre Solheim ble så rivd ned i feltet etter 39 minutter, han stod på kne og så mot dommeren som bare lot spillet fortsette.

Lura gikk i angrep og fikk straffespark. Ballen traff Magnus Kartevold i ryggen, men dommeren trodde ballen gikk i armen til Kartis. Her var det enorme protester fra Vaulen, men dømt er dømt. Rabah Hamdi var sikker fra krittmerket og det var ny spenning i kampen på 1-2.

Uheldige Magnus Kartevold landet så forkjært etter en duell og måtte bæres av banen etter 43 minutter. Kartevold ble siden kjørt til legevakten med fryktet brudd.

Backen Jean Andre Gjelsten erstattet stopper Kartevold, dermed flyttet man Stian Lima inn som stopper.

Flott spill i forkant da John Petter Gilje testet keeper på ny etter 45 minutter.

Tre minutter inn i overtiden fikk Torbjørn Ankerheim gult kort etter å ha hindret en overgang.

Da dommeren blåste av for pause ble Simon Sakkestad stående utpå banen i et par minutter og holdt samtaler med dommeren.

Andre omgang
Etter hvilen kom Alexander Nilsen Surdal inn på topp for Espen Knudsen.

Lura var uhyre nære balanse etter 47 minutter da de kontret og skjøt tverrligger ut!

Simon Sakkestad trekker seg aldri fra en takling og fikk gult kort etter 49 minutter.

Fantastisk spill av Vaulen og Eirik Moen skaffet oss til slutt en corner. Gilje slo inn, Sakkestad headet, men denne gangen reddet Lura på strek!

Alexander Nilsen Surdals skudd ble en pasning til Eivind Ankerheim som fikk styrt mot mål, men dommeren dømte offside. Her så han nok ikke Lura-spilleren som stod på stolpen motsatt.
Like etter testet Morten Fløtre Solheim skuddfoten på ny.

Et legg fra Fløtre Solheim etter 56 minutter ble satt utenfor fra kort hold av Eivind Ankerheim som var presset i situasjonen.

Så 1-3 etter et lekkert angrep. Magnus Torgersen og Eirik Moen kombinerte flott på høyre. John Petter Gilje mottok ballen i mellomrommet og tredde fri Alexander Nilsen Surdal i boks, han dro av en mann og satte ballen under keeper.

Michael Sivertsen kom inn etter 59 minutter da han erstattet en sliten Eivind Ankerheim.

En stygg ettersleng så Jean Andre Gjelsten gå i bakken, Vaulen ville ha gult kort, men dommeren hadde ikke tenkt å blåse frispark i utgangspunktet!

Isteden fikk Vaulen gult kort etter 66 minutter. Luraspilleren fintet i en stillestående Gilje og gikk i bakken, så den virket i det strengeste laget.

Så en professional foul av Magnus Torgersen som lagde frispark. Det gule kortet var helt greit. Det påfølgende frisparket gikk i hodet på en oransj som gikk i bakken, dommeren lot spillet fortsette og Michael Sivertsen hisset seg såpass opp at han fikk gult kort for munnbruk ved første anledning.

Nils Ivar Arefjord kom inn for kampens store spiller, John Petter Gilje, etter 71 minutter. Tre assists fra "Johnsen"!

Torbjørn Ankerheim jager toppscorertittelen og sendte avgårde et skudd fra skrå vinkel som ble reddet til corner etter 74 minutter.

Det ble 1-4 etter 75 minutter etter kaos i boks. Ballen falt ned foran Torbjørn Ankerheim som dundret ballen opp i tverrliggeren fra fem meter. Ballen spratt ut på banen og Morten Fløtre Solheim fikk tredd ballen inn i mål.

Dobbelbytte fulgte like etter. Øyvind Vollen kom inn for Simon Sakkestad, da man ville unngå et andre gule. Espen Knudsen kom inn for Morten Fløtre Solheim. Samtidig rokkerte man om, Knudsen ble midtspiss, mens Nilsen Surdal gikk ned i den dype rollen på midten.

Eirik Moen signaliserte til benken at han ikke klarte mer etter 77 minutter slik at Eivind Ankerheim kom innpå igjen etter 77 minutter.

Lura hadde en del ball på tampen uten å skape allverden. Isteden var det Michael Sivertsen som fikk publikum til å gispe etter 85 minutter. Et legg fra venstre kom over på motsatt hvor Sivertsen var nær ved å brasse inn, men ballen landet på nettaket.

Torbjørn Ankerheims skudd var ikke allverden, men keeperens fingre var som overkokt asparges og ballen snek seg nesten inn i krysset.

Michael Sivertsens innoverskrudd corner gikk over duellen på første stolpe, før en Lura-spiller fikk klarert på strek!

Nils Ivar Arefjord var nær ved å snappe opp ballen før keeper etter 89 minutter, keeperen var der akkurat i tide før Nils med skillz kunne ha rundet.

Torbjørn Ankerheim ladet kanonen etter 93 minutter. Han fikk herlig treff, men ballen var nok litt for sentrert på målet slik at keeper reddet.

Vaulens sjette gule kort tilfalt Espen Knudsen etter en duell på midten.

Dommeren blåste av kampen etter 95 minutter slik at Vaulen vant 4-1.

En meget bra gjennomført kamp av Vaulen.

Guttene virket mer fokuserte i dag og de fulgte taktikken til prikke. Man var også mye mer tøffere i duellene, denne kampen skulle man vinne!

Vaulen (4–2–3
1): Jack Aguera – Magnus Torgersen, Magnus Kartevold, Simon Sakkestad, Jean André Gjelsten – Torbjørn Ankerheim, Eirik Moen Morten Fløtre Solheim, John Petter Gilje, Eivind Ankerheim – Espen Knudsen.

PS: Gode nyheter tirsdag morgen. Magnus Kartevold hadde ikke brudd og håper å være raskt tilbake.

OPPBYGGING
Nesten to års slit på treningsfeltet i allverdens vær. I kveld skjer det! B-lagets første seriekamp på 667 dager!

I 2019 endte Lura 2 sist i 6. divisjon, men dem har beholdt plassen. Den gangen slet dem noe voldsomt med 104 baklengs på 16 kamper, men det begynner jo å bli en stund siden nå.
Mye tyder på at dem har et bedre lag denne gangen, blant spillerne finner vi meget habile Eirik Indredavik.

Vaulen startet kampsesongen ved å slå Kvitsøy 3-0 borte i fylkescupen, les kampreferatet derfra her! Man kom så raskt ned på jorden sist da Sunde 3 vant 3-0, les kampreferat her!

Mads Isaksen var ikke frisk nok til å være med og trakk seg på kampdagen. Eirik Haglund er ikke 100% etter skaden og hviles til torsdagens kamp. Bendik Aarstad sliter med hamstringen og står over. Christian Gramstad er på reisefot, LP Grønvigh kunne ikke denne gangen. Alexander Nilsen Surdal ankommer arena rett før avspark og starter på benken.