VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

ENDELIG TILBAKE

(06.08.21) B-laget kom seirende ut 3-0 mot Kvitsøy i OBOS-cup, i det som var lagets første kamp siden 19. oktober 2019. 657 dager uten B-lagsfotball er over. Vi er tilbake!

Den gamle Rogalandscupen dette i en ny form med gruppespill og Vaulen B ble tildelt en straffe før avspark da Kvitsøy normalt spiller i divisjonen over. Straffen satte John Petter Gilje sikkert borte til høyre.

Kvitsøy var kneppet hvassere i starten, men fikk ikke uttelling. Da isteden Torbjørn Ankerheim strakk frem en lang fot og ga 0-2 etter 26 minutter ble det mer ro over Vaulens spill.

Opp mot pause var man meget gode og det var ikke ufortjent at Torbjørn Ankerheim ble toppmålsscorer etter å ha blitt spilt fri av storebror.

Strandguttene fra byen hadde store muligheter tidlig i andre omgang, blant annet traff Eivind Ankerheim stolpen.

Kvitsøy var ikke helt ueffne og hadde sine perioder, men de slet med å åpne opp et godt forsvarende Vaulen. Deres største sjanser kom på tampen av første omgang da Darren Ross måtte i full strekk oppunder krysset, samt i andre omgang da Simon Sakkestad headet unna et skudd på strek.

KVITSØY
0–3
VAULEN B

0 min
John Petter Gilje (Straffe før kamp)

26 min Torbjørn Ankerheim (Arefjord)

41 min Torbjørn Ankerheim (E Ankerheim)

<– 78 minutter

8. Eirik Moen <– 46 minutter (–> 78 minutter)

6. John Petter Gilje <– 90 minutter

11. Nils Ivar Arefjord
<– 46 minutter (–> 86 minutter)

18. Eivind Ankerheim
<– 72 minutter

23. Morten Fløtre Solheim <– 46 minutter (–> 72 minutter)

7. Sivert Erland –> 46 minutter

26. Michael Sivertsen
–> 46 minutter

69. Lars Petter Grønvigh –> 46 minutter

15. Jarle Eike

Første omgang
Ørten forfall slik at studentene Sivert Erland og Lars Skjelbred Nygaard ble med for å hjelpe til før dem reiser til uka.

Divisjonsforskjellen betød at Vaulen B fikk starte med et handikapp, en straffe John Petter Gilje scoret på før avspark.

Kvitsøy hadde mest av spillet i innledningen og hadde også en heading som gled utenfor. Morten Fløtre Solheim kunne ha scoret etter 8 minutter, da han skar inn fra venstre, men han fikk strømpetreff og ballen trillet et par meter tilside.

Høyreback Lars Skjelbred Nygaard var solid for Vaulen og hans diagonalball mot John Petter Gilje var brilliant, men uheldigvis ble det blåst av for offside i det 17. minutt.

Morten Fløtre Solheim gikk litt lett ned i boksen etter 20 minutter og måtte nøye seg med en corner. Vaulen innøvde slangetrekk var resultatløst.

Motsatt var Kvitsøy frempå med en corner også dem tre minutter senere, men den gode hodespilleren Bendik Aarstad headet unna.

Morten Fløtre Solheim var på et raid på venstre etter 26 minutter. Kvitsøy fikk ut til kast. Nils Ivar Arefjord vant en duell i feltet, men ballen gikk himmelhøyt opp. Torbjørn Ankerheim fikk allikevel strukket ut en lang fot og skjøt inn med vrista i korthjørnet til 0-2!

Dette ga mer ro i spillet til Vaulen som spilte seg til en del sjanser. Hardtarbeidene Nils Ivar Arefjord brant et skudd over da John Petter Gilje slo inn fra siden etter 31 minutter.

Arefjord var frempå igjen like etter, fra skrå vinkel fikk han sendt avgårde en markkryper som keeper parrerte med beina. Det påfølgende corneret gikk like over hodet på Simon Sakkestad som kom i stor fart. Vaulen prøvde å bite seg fast, men mistet ballen og Bendik Aarstad sklitaklet for å unngå en overgang. Dommeren kunne ikke gjøre noe annet en å vise det gule kortet til Vaulens stopper i kampens 38. minutt.

Kvitsøys beste sjanse til da kom etter 39 minutter, men Vaulens keeper Darren Ross viste stor spenst da han var oppunder krysset og reddet!

Etter 41 minutter kontret Vaulen inn 0-3. Det var en stikker fra Eivind Ankerheim som fant lillebror Torbjørn Ankerheim på vei inn i boks, han viste kløkt og plasserte inn 0-3!

Vaulen hadde jo ingen anelse på hvordan Kvitsøy skulle spille, men hadde nå fått god kontroll bakover. Man trygget inn ledelsen til pause. En god omgang av Vaulen, spesielt de siste tjue minuttene.

I pausen gjorde man tre forhåndsannonserte bytter da alle utenom trener Jarle Eike skulle få minst en omgang hver.
Inn kom Sivert Erland, Michael Sivertsen og Lars Petter Grønvigh, ut gikk Eirik Moen, Nils Ivar Arefjord og Morten Fløtre Solheim.

Andre omgang
Vaulen var flinke å søke bakrom på pasningene sine, tidlig i andre omgang brukte Kvitsøys keeper hendene utenfor boks. I boka er nok det rødt kort, men dommeren viste forståelse for omstendighetene og nøyde seg med å dømme frispark.
John Petter Gilje må nok hjem i hagen for å øve mer, da han satte frisparket over.

Så et mønsterangrep av Vaulen hvor Michael Sivertsen holdt ballen i boks etter 50 minutter, han fikk snudd seg og la tilbake til Sivert Erland, men skuddet fra 20 meter ble dundret over.

Eivind Ankerheim kunne ha punktert kampen etter 53 minutter da han fikk føre frem og la an til skudd fra 25 meter. Ballen gikk i venstre stolperot og ut!

Kvitsøyforsvarerne var litt viltre av seg og det kokte godt i hummergryta da Torbjørn Ankerheim ble hektet på hjørnet av boks etter timen. John Petter Gilje løftet inn mot andre stolpe, både Bendik Aarstad og Simon Sakkestad var på jakt etter ballen som dalte ned, men vinkelen var skrå og både Simon og ballen gikk vel i nettveggen der bak en haug med folk?

Store protester fra Sivert Erland som ble dømt i mot da Kvitsøy fikk frispark fra farlig hold etter 66 minutter. Frisparket hadde retning lengste kryss, men der stod Simon Sakkestad og headet unna på strek! Pluss i margen til trener Jarle Eike som hadde sagt man skulle gjøre dette på taktikkmøtet.

Kvitsøy hadde allerede gjort en del bytter i spill da Vaulen startet å kaste innpå igjen dem som gikk av i pausen. Etter 72 minutter kom Morten Fløtre Solheim inn for Eivind Ankerheim. Kjekt å se Eivind tilbake i oransj, han blir viktig for dette laget!

Michael Sivertsen ble så hektet på 18 meter av Kvitsøys store stjerne Anders Solgård (den eneste vi har hørt om). Gult kort og frispark for Vaulen. John Petter Gilje prøvde frisparkfoten, men forsøket gikk vel tilside.

John Petter Gilje fikk så tatt et frispark fra 30 meter, rimelig sentralt i banen etter 75 minutter. Han fant hodet til Bendik Aarstad som headet over i boksen.

Kvitsøy hadde hatt litt tendenser tidligere i omgangen, men virket nå sluttkjørte.

John Petter Gilje kom så i løpsduell med sisteforsvareren, men keeper ruset ut og fikk fomlet unna ballen.

Eirik Moen kom inn igjen etter 78 minutter, da kampens store profil Torbjørn Ankerheim gikk av. Tobben har nå scoret fem mål på de to siste kampene, riktignok med nesten to års mellomrom.

Nå var det større rom å bolte seg i for Vaulen. LP Grønvigh vridde et skudd et par meter over på en overgang da han fikk ballen i boks etter 82 minutter.

Morten Fløtre Solheim lå alltid på linja og ble alltid blåst for offside, så også etter 84 minutter.

Lars Skjelbred Nygaard ble tatt av for overasjoner etter 86 minutter, nå skal han nemlig på ettårig studieutveksling i Milano! Inn kom Nils Ivar Arefjord.

Den storstilte markeringen ble satt til side etter 90 minutter, John Petter Gilje slet nemlig med krampetendenser slik at Larsi kom inn igjen.

Vaulen B vinner 3-0 i Jarle Eikes premierekamp som trener for dette laget, etter å ha tatt over for drøye halvannet år siden!

Det var god stemning på båten hjem, nå gjenstår en siste ren treningsuke før seriepremieren borte mot Lura 2 mandag 16. august. Deretter vil det gå slag i slag med kamper, vi gleder oss!

Vaulen (4–3–3): Darren Ross – Lars Skjelbred Nygaard, Simon Sakkestad, Bendik Aarstad, Jean André Gjelsten – Torbjørn Ankerheim, Eirik Moen, John Petter Gilje – Nils Ivar Arefjord, Eivind Ankerheim, Morten Fløtre Solheim.

FORHÅNDSOMTALEN
Kamp i ferien betød en meget amputert tropp for Vaulen som hadde over tjue tunge forfall!

Troppen: Darren Ross, Lars Skjelbred Nygaard, Sivert Erland, Simon Sakkestad, Bendik Aarstad, Torbjørn Ankerheim, John Petter Gilje, Eirik Moen (Debutant), Eivind Ankerheim, Morten Fløtre Solheim, Nils Ivar Arefjord (Debutant), Michael Sivertsen, Lars Petter Grønvigh, Jarle Eike, Jean Andr
é Gjelsten.

Forfallslisten: Jack Aguera (ferie til neste uke), Audrius Mirauskas (ferie til 16.8), Stian Lima (ferie til 8.8), Alexander Nilsen Surdal (i bryllup), Øyvind Vollen (i bryllup), Sondre Bjøkne (ferie til 9.8), Chris Dodds (ferie til 9.8), John Herman Ås (ferie til 20.8), Øystein Winsnes (forfall), Espen Tore Refvik (forfall), Tom Arne Bø Pedersen (forfall), Christian Gramstad (forfall), Andreas Svensen (langtidsskadd), Fredrik Bjørnsen (langtidsskadd), Eirik Haglund (kneskade), Daniel Lie (skadeproblemer), Mikael Jensen (beinhinnebetennelse, ventet tilbake i slutten av måneden), Mads Isaksen (familieforøking), Eric Ordaz (rygg og nært forestående fødsel), Idar Røed Randeberg (reiser nordover i disse dager, snakk om å signere for NTNU), Gabriel Økland Retallack (akkuratt reist østover igjen, men klar for å bidra når på perm), Magnus Kartevold (jobb, men skal over i ny jobb fra 1.9 uten kveldsskift), Espen Knudsen (hjem fra ferie på Østlandet fredag)
.

MEDIA
51 bilder fra kampen her!

Vi fulgte kampen på vår twitterkonto Vaulen Beachboys, som også kan leses i vårt livesenter. De offisielle kampfakta finner man her.