VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

LITE STEMTE PÅ STEMMEN

(02.05.23) Serieleder Pol ga B-laget en leksjon og vant 5-1 i toppkampen. Man ble stort sett trykket bakpå hele kampen før Sigurd Årthun pyntet på resultatet helt på tampen med velplassert skudd i krysset.

Pol har fått en ny giv med deres nye profilerte trener Frode Brandeggen. Som pensjonist har han gått inn og gjort Pol til et velsmurt maskineri. Med tre treninger i uken var dem langt mer samspilte enn Vaulen B som nok led i motsatt retning.

Pol har forøvrig fem tidligere vaulenspillere i troppen. I kveld var fire av dem med, spesielt Espen Breivik stakk seg ut med godt spill og to mål. Blant de øvrige Pol-spillerne lot vi oss imponere av Per Kvarven Skimmeland.

Hos Vaulen var det få som markerte seg. Amund Belaska kom tidlig inn i andre omgang og bandt opp mer spill, noe som ga vårt beste kvarter før Pol satte 5-0 og tok stinget ut av det.

Stian Lima og Espen Knudsen hadde våre beste sjanser, mens Amund Belaska kanskje burde ha blitt belønnet med et straffe?

Kampfakta her!

Liveoppdateringer her!

POL 5–1
VAULEN B
Jonas Larsen Tusvik
9 min

Espen Breivik
28 min
45 min
Jonas Larsen Tusvik (Breivik)
68 min
Erik Stråtveit
77 min

88 min Sigurd Årthun

–> 65 minutter

Simon Sakkestad var tilbake fra karantene. Nye på skadelisten var Magnus Torgersen (hamstring), Audrius Mirauskas (lår) og Morten Fløtre Solheim (legger). Mads Isaksen var syk, mens Anders Polland Vik også måtte melde sent forfall. Eirik Moen (reise) og John Herman Ås (jobb) var utilgjengelige denne gangen. Øyvind Vollen, Eirik Haglund, Erlend Fossan og Andreas Svensen var blant dem som spilte C-kamp, mens G17 hadde kamp også dem slik at man kun hadde fire innbyttere. Alexander Nilsen Surdal var nær ved å få blitt med og gjort comeback etter skade, men rakk det ikke i en travel hverdag.
Jack Aguera, Bendik Aarstad og John Petter Gilje var en del av sentrallinja forrige sesong, men spiller nå fast på A-laget.

Vaulen B (3
–4–1–2): Krister Vistnes – Magnus Kartevold, Simon Sakkestad, Stian Lima – Eirik Reiestad, Even Kvame, Sigurd Årthun, Mathias Strunck Gundersen – David Møller – Espen Knudsen, Lars Berge.

Første omgang

Stor spenning før kampen da Pol ledet tabellen, mens Vaulen har vært enten eller denne sesongen.
Vaulen har blitt godt vant med å dra til Stemmen, det er jo Vaulens lykkearena med tre strake titler i Polturneringen. Noen hevder nok at hovedgrunnen til at Vaulen må bygge nytt klubbhus er for å få plass til alle pokalene herfra...
Ellers var man spente på om Eirik Reiestad ville fortsette målformen. Etter 5000 seniorminutter scoret han sitt første mål sist, men brukte bare nye 21 minutter på å score sitt andre!
Pol gikk rett i strupen på et vaulenlag som sjelden var over midten. Krister Vistnes hadde et par gode redninger tidlig, mens et skudd gikk over etter syv minutter.
Vaulens første tilløp kom etter ni minutter. Lars Berge fikk et stort rom på høyre og fikk lagt inn foran mål, men Espen Knudsens forsøk på et magisk hælmottak bar ikke frukter.
I steden gikk Pol opp og tok ledelsen. Det var en fin ball inn sentralt i boks som Jonas Larsen Tusvik klistret oppe i høyre vinkel etter ni minutter.
Det var et godt organisert lag vi ledet her. Harald Nilsen Sunde var nær etter 16 minutter, men headingen gikk like over.
Pol hadde tre cornere på kort tid, på den siste stusset Petter Ims over etter 22 minutter.
Vaulens klart beste sjanse til nå kom etter 24 minutter da Espen Knudsen frispilte Stian Lima til venstre i boks, men skuddet i steget ble reddet av keeper etter 24 minutter.
Det er av våre egne en skal ha det. Espen Breivik doblet etter 28 minutter etter at han med et rykk dro i fra på hjørnet av boks og satte nede i lengste.
Halvsjanse for Vaulen må tas med i en kamp hvor man skapte lite. Espen Knudsen kom opp mot keeper på hjørnet av femmeteren, men fikk ballen for langt i fra seg. På motsatt banehalvdel fikk Espen Breivik et skudd blokkert etter halvtimen.
Så et skummelt balltap av Vaulen sentralt i banen. Polspilleren kunne ha gjort det selv, men spilte heldigvis til Breivik som var i soleklar offside etter 33 minutter.
Gedigne sjanser for Pol signert Tusvik og Breivik. Keeper Krister Vistnes reddet først, før man fikk inn en blokkering på returen. Den påfølgende corneren ble bokset ut. Pol bet seg fast her og var helt over oss i denne perioden.
Even Kvame fikk så en kilevink i hodet og ble liggende. Det suste visstnok i øret og han måtte hjelpes av, men man håper det ikke var en hjernerystelse.
Vaulen spilte noen minutter med ti mann før Torbjørn Ankerheim var klar til å komme innpå som erstatter.
Stian Lima løp så inn i bakbeina på ballfører. Dermed frispark på hjørnet av boks og gult kort.
Skimmeland hadde så peilet inn vinkelen etter 42 minutter på et frispark, men Vistnes reddet til corner. Ny dødball for Pol like etter, denne gangen sentralt i banen fra 26 meter, men skuddet gikk rett på keeper.
Minuttet på overtid ble det 3-0. Den så ut som en soleklar offside, men dommeren pekte på venstreback Stian Lima uten at så mange oransje var enige i det. Espen Breivik ble dermed tomålsscorer.
Det var en flott omgang av Pol, men det er et lag som kan straffes defensivt. Stakkars Vaulen fant lite ut av det med litt mye nytt på en gang.
3-0 var helt greit ut fra spill og sjanser.

Andre omgang

I pausen kom Erik Vogel inn som venstre wingback da han erstattet Mathias Strunck Gundersen. Amund Belaska hadde vært syk og ble spart litt til.
Pol fortsatte å jage på. Bjørn Lorentzen hadde blant annet et skudd utenfor, før en suser fra Kvernenes strøk utsiden av krysset etter 49 minutter.
Amund Belaska kom inn som spiss for Lars Berge etter 53 minutter.
Belaska var på ferde etter 56 minutter da han førte på tverrs av boks, ballen endte hos Espen Knudsen som skjøt inn til keeper Aspelund som hadde få problemer.
Amund Belaska vant en corner. Sigurd Årthuns serve gikk over David Møller til kast etter 59 minutter.
Dette var nok den beste perioden for Vaulen. Belaska klarte å binde opp mer slik at man fikk flyttet laget lengre opp i banen.
Pol var ikke ufarlige. De hadde et skudd i tverrligger før Stian Lima reddet på strek da Breivik snappet ballen opp før en utrusende keeper etter 61 minutter.
Et langt utspark fra Krister Vistnes fant Espen Knudsen stormende inn i boks, det var et tungt skudd i steget, men for sentrert på mål etter 63 minutter. Stor sjanse det.
Espen Breivik ble så blåst av for angrep på keeper slik at goalen ble underkjent.
Like etter gjorde man et bytte da Michael Sivertsen kom inn som spiss. Høyre stopper Magnus Kartevold gikk av slik at Espen Knudsen gikk ned i forsvar.
Pol økte til 4-0 etter 68 minutter. Espen Breivik gjorde forarbeidet før Jonas Larsen Tusvik tappet inn fra kort hold.
Kvernenes haltet så av etter å ha blitt skadd i skuddøyeblikket etter et voldsomt Skimmeland raid. Krister Vistnes reddet skuddet.
Vaulen hadde en corner etter 72 minutter, men fikk ikke noe ut av det.
Etter 77 minutter økte Pol med en annen tidligere vaulenspiller. Erik Stråtveit kriget inn fra kort hold etter hurtig spill rundt boks.
Erik Vogel fikk så gult kort etter 78 minutter.
Vi snakket med dommerlegenden Enok Aspelund som fylte 60 år i helgen da det foregikk litt. Torbjøn Ankerheim hadde et skudd utenfor krysset i denne perioden, mens Vistnes leverte en god redning motsatt.
Amund Belaska ble så holdt kraftig, men fikk skutt uten kraft. Her var det nok holding til å blåse og sterke Amund følte seg snytt av dommeren og ville ha straffe etter 84 minutter.
Nytt skudd fra Torbjørn Ankerheim etter 87 minutter, men forsøket på halvspretten gikk inn til keeper. Toby var nyss hjemme fra flere måneder i Asia.
Vaulen fikk seg et trøstemål etter 88 minutter. Etter å ha komt rundt på høyre slo man tilbake ut på 20 meter hvor Sigurd Årthun sendte et kremmerhus i vinkelen. Kanskje kampens fineste mål?
Amund Belaska vant så en corner som isteden endte i en kontring hvor Ims skjøt stolpe ut før Skimmeland satte utenfor etter 91 minutter.
Amund Belaska skjøt så via en blå og like utenfor. På corneren var David Møller nær å få headet inn etter 93 minutter.
Dommeren blåste av like etter. Vaulen har nå enten scoret fem eller sluppet inn fem i fire kamper på rad, så man kan trygt si det svinger i begge retninger.