Gutter 90 til finalen
(31.03.05) Vaulens Gutter 15 vant i går kveld lett 7-2 over Klepp i semifinalen i SR- serien (vinterserien) som ble spilt på det nye kunstgraset på Nærbø,
Laget er dermed klar for finalekamp mot vinneren av Ålgård-Randaberg. Finalen spilles på Nærbø søndag 3. april.
Fornøyd trener
Trener Tor Kartevold var strålende fornøyd med kampen.
Vaulen begynte kampen best og skapte flere sjanser i løpet av åpningsminuttene. Etter fine kombinasjoner scoret Espen Klette med et flott vristspark fra vel 16 meter. Etter dette jevnet kampen seg ut. Klepp vant en del dueller og kom også til en del sjanser. Det var ikke ufortjent at Klepp utlignet til 1-1 midtveis i omgangen. Vi fikk imidlertid justert oss på midtbanen og begynte igjen å vinne duellene. Videre spilte laget seg etter hvert fram til flere sjanser. Det var derfor fortjent at vi gikk opp til først 2-1 (Espen Kleppe) og så 3-1 (Alexander S. Nilsen) like før pause. I andre omgang kontrollerte vi kampen fullstendig. Klepps mål kom på straffe etter en ufrivillig hands. Det var hyggelig å se at Torbjørn Ankerheim lyktes i sin jagende defensive midtbanerolle: Han demmet opp for Klepps løpssterke og skuddsterke midtbanespillere. Også de øvrige på laget spilte en solid kamp.
De som spilte på Nærbø onsdag kveld var:
Keepere: Andreas Vollen (1. omgang) Einar Dørheim (2. omgang)
Forsvar: Øysten Halvorsen, Magnus Kartevold, Andreas G. Søberg, Joakim Svensson (1. omgang), Jostein Ballestad (2. omgang)
Midtbane/flanke: Magnus Torgersen (John Petter Gilje, inn etter 25 min i 2. omgang), Torbjørn Ankerheim, Espen Klette, Axel Svihus
Spisser: Henrik Jelsa, Alexander S. Nilsen.
Ellers var det en fornøyelse å spille på Nærbøs nye kunstgrasbane. Vaulen bør etter vår oppfatning (spillere og trenere) fort få noe tilsvarende.
Stadig fremgang
Vi antar vi møter Ålgård i finalen - ett lag som slo oss klart i den første kampen i januar. Vi har imidlertid fått satt laget siden den gang og hatt klar spillemessig framgang i løpet av vinteren. Laget demonstrerte dette i kvartfinalen der vi satte erkerivalen Vidar på plass med 6-1.
Skadeproblemer
Forøvrig erfarer vi nå det vi har fryktet - at hardere duellspill og tøffere trening og kamper - fører til flere skader. Lagets beste spiller i fjor, Jonas Kartevold er trolig ute minst fram til sommeren. Andre sliter med småskader, men er forhåpentligvis klare til lørdag/søndag. Det var også kjent å se John Petter tilbake etter kragebeinsbrudd. "Johnsen" klarte seg godt i kveld.
Vårcup
Før finalen søndag skal både førstelaget og rekrutteringslaget (2. laget) spille 3. kamp i innledningsspillet i VVC. Kampene går på Vaulenbanen lørdag ettermiddag. Førstelaget møter Austrått, men er allerede klar for sluttspillet. Rekrutteringslaget møter Brodd i noe vi tror blir en jevn og tett kamp.