MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Kvesser seg mot EIK
(31.03.05) Vaulen skal opp mot 2. divisjonslaget EIK på fredag. Avspark i Egersund er 18:00.
Vaulen Beachboys snakket med Kjell Åvendal før kampen, Kjell som er webmaster på www.egersund.info.
Vaulenspillerne får sin første kjenning med naturgress på fredag. Trolig går kampen på treningsbanen Bakkebø.
"Vet ikke helt om de kommer til å åpne hovedbanen i Idrettsparken. Hvis ikke går vel kampen på Bakkebø og under mandagens kamp mot MK minnet den mest om en potetåker som naturlig er i og med at vi fremdeles skriver mars."

Andre divisjon starter om to uker og EIKs trener Geir Herrem vil neppe eksprimentere mot Vaulen.
"Når det gjelder laget så minner laguttakene mer og mer om serielaget, men en del mann er ute med skader. Det gjelder blant annet Arnt Ove Ivesdal, Stian Hunnestad, Glenn Strømstad og Torbjørn Wetteland. Tvilsomt om noen av de starter mot Vaulen."
 
EIK rykket i høst opp en divisjon etter at de slo Randaberg 4-2 sammenlagt. Nå ønsker de å bli på nivå tre.
"Klubben har jobbet veldig hardt på mange områder helt siden opprykket ble sikret. Blant annet har vi økt sponsorbudsjettet med 5-600 %. Det sier vel det meste om forskjellen på 3. og 2. divisjon at vi fremdeles har et av 2. divisjons minste budsjetter."

"Etter planen skal første spadetak til en ny overbygget tribune settes i jorda denne uken. Den blir nok ikke klar til sesongstart, men vil være et viktig bidrag for å skape ramme rundt kampene våre."
"Klubben har ambisjoner om å stabilisere seg i minst andre divisjon, men skal vi klare det må vi ha fasciliteter som kan lokke både sponsorer og publikum til kamp. Vår supporterklubb er også i gang med planleggingen til sesongen (lydmuren.org) og vil være et viktig bidrag for å skape en skikkelig ramme rundt kampene våre."
"Personlig mener jeg at det er alfa og omega om vi klarer dette. Hvis ikke folk i byen ønsker å være med på det vi driver på med er det ingen vits å være i andre divisjon (eller høyere)."
"Har som mål å skape noe a la britisk tribunestemning. Da vi møtte Kopervik borte i fjor høst var det rundt 80-100 EIK-supportere med på turen og det livet vi skapte glemmer de ikke så fort der oppe. Var omtrent som å være på en engelsk kamp (vet hva jeg snakker om, har vært på rundt 200 slike kamper selv). Greier vi å bygge videre på det så blir det moro."
"Egersund var jo tidligere kjent for å ha et sjåvenistisk og bråkete publikum. Dessverre (heldigvis) er det et stykke igjen til tilstandende da dommere ble steinet og flere hundre mann samlet seg utenfor hotellet for å ta dommeren, mens politiet måtte kalle inn ekstramannskaper for å rydde gatene, (ja, jeg snakker fremdeles om ting som har skjedd i Egersund) men tror vi er på gang med noe."
 
EIKs resultater i vinter har ikke skremt noen, på mandag ble det 5-0 tap mot Mandalskameratene. Åvendal har fortsatt tro på laget.
"Etter litt labre resultater innledningsvis har de siste kampene vært oppløftende om en ser bort fra MK kampen, hvor motstanden var svært god. Mange spillere som fremdeles holder junioralder har vist seg fram på en meget positiv måte. Da vi slo divisjonskollega Klepp startet hele 7 juniorer kampen, Får bare håpe at Bryne og Viking holder de ekle klørne sine borte!"
"Selv er jeg rimelig optimist med tanke på våre sjanser i 2 divisjon. Vi kommer nok ikke til å være med i toppen, men tror at det er mange jevne lag i sjuktet bak Haugesund, Fyllingen og Flekkerøy, som jeg holder som de tre sterkeste lagene. Med litt tur og ikke minst med hjelp av et "engelsk" publikum i Idrettsparken tipper jeg vi havner midt på treet."

EIK har slitt med å forsterke laget, isteden gikk stjerneskuddet Runar Andersen til Viking. Mens en ung engelskmann, Anthony Bell, ikke overbeviste på sitt prøvespill.
"I utgangspunktet skulle vi nok ha ønsket oss to-tre nye spillere med erfaring fra dette nivået, men Egersund er ikke verdens navle (selv om vi som bor her liker å tro det). Uten høyskoler og med et begrenset næringsliv blir det å satse på våre egne."

"Glenn Strømstad og Torbjørn Wetteland fra nabo Eiger er eneste nye utenfra klubben. Vi hadde en engelskmann på prøvespill. Ok fyr, men langtfra god nok til å forsterke laget vårt. Klubben har ikke ressurser til å kjøpe/betale spillere og dermed blir det å satse på egen avl. Som kjent er vi gode på talentarbeid, jfr 6-7 mann som spiller i de to øverste divisjonene."
 
CELEBRE GJESTER: Den tidligere Vålerenga spissen, Tor Henning Hamre, scoret to mål mot EIK da Mandalskameratene vant 5-0 tidligere i uken.