MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST


Hvordan gikk det egentlig mot Nærbø?
(31.01.14) Her kommer det etterspurte referatet fra den dramatiske kampen mot Nærbø for noen uker sider. Alle som har spilt håndball i regionen vet at bortekamp mot Nærbø ikke er den enkleste oppgave. Undertegnede har flere stygge tap bak seg i den berykta Nærbøhallen. Men denne onsdagen var det hvertfall ikke publikum som var skremmende da oppmøte var 1 stk.
Da kampen startet hadde Vaulen det vanlige problemet at flere spillere manglet. Både Sørvang og Tangeland kom springene litt ut i kampen og måtte skifte på benken. Første omgang startet med et lite Nærbø overtak, og de tok en ledelse på 2-3 mål. Men da rutinerte Vaulen spillere fikk varmen i kroppen så begynte forsvaret å sitte, noe som hjalp keeper Refvik til å redde mange skudd. Refvik var on fire denne kampen og hadde flere syke redninger, og en av kampens høydepunkt var da han unngikk ett hjørnekast med et svalestup mange meter til side for målet!

Pauseresultatet var 17-16 fordel de oransje.

Andre omgangen så tok Vaulen tidlig kommandoen, og selv om Nærbø hadde et bra lag så klarte de ikke stoppe Vaulen spillerne. Styrken til Vaulen i denne kampen var at målene var jevnt fordelt over alle spillerene! Vaulen ledet flere ganger med 4 mål. Men hver gang Nærbø skulle sages slik Vaulen kunne kjøre den drøye timen hjem som triumfherrer så feilet man, enten fikk man en 2 minutter eller gjorde man enkle tekniske feil.

Dramatikken skulle virkelig begynne det siste minuttet. Vaulen har ballen og har full kontroll, og går rolig i angrep. En enkel teknisk feil gjør at den legendariske kantspilleren Frank Ove Lode, som tidligere har spilt i Viking, kontrer inn sitt 11 mål i kampen. På klokka er det 30 sekunder igjen. Refvik klarer det kunnstykket å drøye 15 sekunder av denne tiden ved å fikle med ballen i nettet. Da Vaulen skal ta avkast så legger en Vaulenspiller på benken timeout-kortet inn i sektriteriatet, men dommeren legger ikke merke til dette og blåser Nærbø sin ball da det tok for mange sekunder å ta avkast. Etter mye krangling og prating med sekriteriatet så får Vaulen sin timeout, og beholder ballen.

15 sekunder igjen og avkast. Nærbø står mann mann midt på banen. Avkastet blir tatt og ballen blir spilt til Ween som i en alder av 38 vet at han kan kaste ballen på tribunen eller langt bak mål, men han prøver skuddet alene keeper. Eller skuddet kan vel også kalles en mislykket lobb som går rett i hendene på keeper. Nærbø kontrer og Lode er alene med Refvik men må skyte fra 13-14 meter skrått på mål og bommer! Kampen er over og 2 poeng i boks. Ble litt for spennende på slutten, men det er vel det som er så kjekt på håndballen.

Vaulen:
Kjetil Refvik
Stian Lima – 5 mål
Kjartan Tangeland – 5 mål
Erlend Schibevaag – 1 mål
Pål Særvoll – 6 mål
Kjetil Ween – 2 mål, 1 stk 2-min + 1 gult kort
Atle Sivertesen – 2 mål
Kjetil Smith – 3 mål, 1 stk 2-min
Michael Sørvang – 6 mål

Kommende uke skal Vaulen spille hele 4 kamper. Så nå er det bare å kjenne sin besøkelsestid folkens!

Søndag 02.02, mot Sandnes, kampstart 1420 i Storhallen
Mandag 03.02, mot Riska, kampstart 2045 i Riskahallen
Torsdag 06.02, mot Havørn, kampstart 2030 i Tanangerhallen
Søndag 09.02, mot SIF, kampstart 1230 i Storhallen

PS: Kampene mot Staal 2 er strøket da de trakk laget.
Stian Lima