MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Tiårets lag - webmasterens utvalgte
(30.12.19) Som webmaster for Vaulen Beachboys var nok Jostein Jensen den som så aller flest kamper av Vaulens A-lag det siste tiåret. "Å kåre tiårets lag var ikke en lett oppgave og jeg må innrømme at jeg nok har feiget litt ut og gjemt meg bak statistikken, men da fikk jeg også automatisk et fint utvalgt fra både starten og slutten av dekaden."

Ingen lett oppgave
Da dobbelnulltallet ble preget av stabilitet, ble titallet et omveltningens tiår. Dem som hadde preget Vaulens suksess med opprykk i 2000 og ti strake sesonger i 3. divisjon startet å dra på åra og da Vaulen i 2010 rykket ned med en 7. plass grunnet serieomlegging, måtte man i 2011 belage seg på spill i 4. divisjon.

Trener Endre Tangen fortsatte en sesong til slik at spillerne ble med videre, men da Kjetil Hundhammer ble ny trener foran 2012-sesongen var det mange av den eldre garde som ga seg. Hundhammer hadde stor sportslig sukess med opprykk på første forsøk, men måtte hente inn mange spillere utenfra. Man kjempet i tre sesonger oppe i den nye 3. divisjonen, som med sine lange reiser opp til Bergen tæret på spillergruppen.

Bo Andersen hadde fått ansvaret for Vaulen i det som ble det siste året i 3. divisjon, men de fleste av spillerne Hundhammer hadde hentet inn var borte og det gikk unna med overgangsskjemaene for å stable i sammen et bra lag. Dessverre var nok dette kun de siste krampetrekningene av Vaulens liv i 3. divisjon og det ble nedrykk i 2015.

Nede i 4. divisjon herjet man og endte på poenglikhet med vinnerlaget Midtbygden. Grunnet serieomlegging kunne uansett ingen lag rykke opp den sesongen. Bo Andersen hadde på tampen av sin karriere i Vaulen startet å introdusere unge egenproduserte spillere. 98-kullet var det første store inntoget av egne spillere siden 87- og 90-kullet, og var en meget gledelig retningsforandring.

I 2017 ble Fredrik Stray Tjaum hovedtrener og delte ansvar sammen med Stian Refvik og Eric Ordaz. Med spissing av hele fotballpyramiden og med halve 3. divisjon skjøvet ned i 4. divisjon, så lignet egentlig nivået på "gamle" 3. divisjon.

2018 nå og Jarle Eike ble ny medlem av trenertrioen da han erstattet Fredrik Stray Tjaum, som kun ville konsentrere seg om spillersiden. Nå ble også 2000- og 2001-kullet for alvor introdusert på A-laget og det var spennende tider selv om '17 og '18 hadde gitt to strake 10. plasser var det et spennende prosjekt man så konturene av.

Eric Ordaz hadde ikke lenge tid og motivasjon foran 2019-sesongen til å bidra i trenerteamet, slik at trioen ble en duo. Fremgangen med de unge spillerne fortsatte og 7. plassen var A-laget beste prestasjon siden serieomleggingen.
Spillergruppen var nå stabil og preget av unge spillere, ikke helt ulikt det som skjedde rundt milleniumskiftet med spillere fra rundt 1980-årgangen.

Så får vi se hva det nye tiåret bringer...

Vaulen (4-4-2):


Eric Ordaz (128/3) - Eric var en viktig humørspreder i garderoben. Fin og hyggelig type som også var "Good Cop" i trenertrioer på tampen av tiåret. Lokalfotballens svar på José Chilavert med fem mål på sine totalt 170 kamper for Vaulen. Fikk 128 kamper fordelt på åtte sesonger dette tiåret og tar denne plassen med dobbelt så mange kamper som nærmeste konkurrent.


Ørjan Bergum (151/5) - ingen stor ballspiller. Hoppet vel over flere år i utviklingen da han som ung satset på lengdeløpskøyter, men tok alt igjen med en enorm innsats og fysikk. Moderne back som kun scorer perler. Var faktisk spiss i utgangspunktet da han ble hentet opp fra B-laget.


Fredrik Stray Tjaum (110/16) - monster av en fysikk. Var stortalent i ungdommen og var aktuell både for Start og Viking gjennom sin karriere.
Hadde lagt opp da Bo Andersen lokket han tilbake i Vaulen. Viking fikk øynene opp for Fred etter hans debutsesong. Skader ødela, men han trivdes i Vaulen-miljøet og fikk over 100 kamper før han gjorde et siste push i Madla foran 2019-sesongen.


Marius Fossmark (109/25) - 215 kamper og 38 mål i perioden 2007-2010 og 2012-2015. Gikk til Vidar etter nedrykket i 2010 og gikk videre til 2. divisjon med Vidar, men kom tilbake til Vaulen og fikk over 100 kamper dette tiåret. Ga seg allerede som 30-åring, men var noen sesonger å se på C-laget før han plutselig signerte for Våganes i 6. divisjon. En no-nonsense stopper med en utrolig fysikk og stor vinnervilje. Ekstremt god på hodet, noe også totalt 38 mål som stopper vitner om.


Stian Lima (119/7) - var innom A-laget i fjorten sesonger og med 279 kamper totalt har han en 16. plass på adelskalenderen. 119 av kampene kom i dette tiåret slik at Big Mac kvalifiserer seg til tiårets lag. Holder det ennå gående på B- og C-lag og var faktisk invitert til å hjelpe A-laget et par ganger denne sesongen, men det klaffet ikke med jobbreiser. En utrolig karrierevei da han hoppet av fotballen på aldersbestemt nivå for å satse på håndballen hvor han var aldersbestemt landslagspiller. Spilte for gøy sammen med broren Frode på C-laget og ble plutselig invitert opp på A-laget i 2002.


Ole Wick Henriksen (143/47) - var i stallen til SIF da de var i 1. divisjon. Ble med til Vaulen da alt raknet på Siffen etter overdrevent pengebruk. Fikk fem hele sesonger på A-laget før han la opp som 27-åring. Hadde dog noen gjestespill i 2019. Enorm skuddfot på seg og vi husker kanskje best da han scoret fire mål borte mot Hana? Ble utrolig nok bedre etter at han la opp ettersom de tunge musklene forsvant og han ble mer bevegelig igjen, noe C-laget fikk dra nytte av i høst!


Thomas Idsø (118/15) - var klubbens beste spiller gjennom tidene før han pådro seg en alvorlig kneskade som holdt han ute i neste to sesonger. Var nok ikke like kjapp i vendingene dette tiåret, men han var med i seks sesonger og fikk over hundre kamper. Totalt gjennom vaulenkarrieren ble det 351 kamper og 98 mål.


Anders Idsø (125/25) - den største klubblegenden i nyere tid med nest flest kamper gjennom tidene. Totalt ble det 464 kamper, selv om "kun" 125 av dem kom dette tiåret er han et soleklart valg her. Nummer 7 endte karrieren som stopper og ble feilaktig utvist i sin aller siste kamp for Vaulen! Opplevde også å få landskamper i strandfotball hvor han blant annet fikk hilse på Eric Cantona.


Vegard Natland (191/15) - bryr seg ikke om smerte og står aldri over en kamp. Har 191 kamper selv om han bare er 24 år. Må som regel spille venstreback selv om han liker seg best i offensive roller. Scoret omtrent like mange mål denne høsten som han har gjort siden debuten i 2014. Kjent fra podcasten Heia Fotball som "Nattland" etter å ha forsovet seg til kamp.


Alexander Nilsen Surdal
(95/34) - debuterte i forbindelse med Pol-turneringen 2006 og svarte med å score to mål i finalen. Fikk over 100 kamper før studier forrige tiår! Etter opphold i Bergen og København returnerte han til Vaulen for godt i 2015 og ble toppscorer, selv om han kun spilte høstsesongen. Fulgte opp prestasjonen i 2016. Startet karrieren som kant og spiss, men i 2017 var han omskolert til defensiv midtbanespiller. Har prioritert familie og husbygging den siste tiden, men var tilbake da Vaulen tok gull i Pol-turneringen. Det spørs vel om ringen er sluttet ettersom han kun mangler to kamper på 200 opptredener...


Magne Christiansen
(84/51) Magne kom til Vaulen i 2005 og skulle score utrolige 118 mål på 253 kamper gjennom syv og en halv sesong. Med det er "Bolla" skrevet inn i klubbhistorien med gullskrift, selv om han flyttet hjem til Ølen allerede som 30-åring.
Kun tre sesonger for Vaulen dette tiåret, men han ble han toppscorer i to av dem. I 2011 scoret han utrolige 26 mål og han ble også tiårets samlede toppscorer. Som spillertype var han ikke ekstremt rask, fysisk eller teknisk, men han var utrolig rolig med ballen og brukte blikket når andre så ned.

Innbyttere:

Endre Lien
(64/0) - debuterte på A-laget mens han ennå gikk på ungdomsskolen! Er heller ikke stor av vekst til å være keeper, men er utrolig uredd i stilen. God på strek og en moderne keeper når det kommer til igangsetting av spillet. Endre har nemlig en meget presis fot og han treffer alltid på sine lange utspill.

Ivar Evensen (37/0) - da jeg fikk plass til legendebackene Lima, Natland og Bergum på midt lag går jeg for et talent på benken. Ivar Evensen hadde en sjelden god utvikling i 2019. Fra å være en litt anonym back/stopper på juniorlaget tok han tak på A-laget i 2019. Har noen ekstreme sugende skorpiontaklinger.

Ingvald Halgunset (46/11) - kun halvannen sesong på A-laget, men jeg lurer han inn på benken som stopper. Det største talentet jeg har sett i en A-lagsdrakt på Vaulen. Han bar kapteinsbåndet som tenåring og ble invitert på prøvespill i Ulf etter sin debutsesong. Gikk via Lassa før han nå spiller fast i Obos-ligaen for Sandnes Ulf, som neste sesong skal åpne sin flotte stadion. Var defensiv midtbanespiller i Vaulen med et voldsomt skudd på seg.

Morten Nygård (49/3) - her ser jeg på potensialet. 18-åringen pådro seg en av de syv dødssyndene da han forlot Vaulen til fordel for Hinna i vinter, men kommer til tross for det med på mitt lag. En smart boks til boks spiller som drivende med ball i lengderetning kan dra av folk med stort finteregister. Har også en strøken fot til dødballer og noen frekke avslutninger.

Ceu Lian Khar (92/16) - en magiker på fotballbanen og er vel det nærmeste vi har vært å hatt en Messi på Vaulenbanen? Utrolig underholdene spillestil. En teknisk brilliant spiller som var innom i Viking som ung.
Var i sitt livs form i 2018 da han pådro seg en karrieretruende kneskade.

Henrik Jelsa (77/39) - det stod mellom han, Amar Kotlica og Daniel Lie på benken av spisser, men jeg må gå for Jelsa pga statsen. Han stod med smått utrolige 53 mål for klubben som 21-åring før han dro videre til Brodd. Flyttet senere ut til Randaberg hvor han ble værende. Henna var en naturlig målscorer. Smart spiller type fox in the box. Pizzagutten debuterte på A-laget som 16-åring og kom tilbake etter alvorlig kneskade. Ble toppscorer i 2010 med 20 mål.
 

De som nesten kom med...

191 spillere var innom Vaulens A-lag dette tiåret, ikke alle fikk like mange kamper. Her har jeg samlet noen av de artigste innslagene gjennom tiåret.

1. Ørjan "Taxi" Olsen (47/0) - fikk utrolig nok 118 kamper for Vaulen gjennom tre perioder. Lokalfotballens ivrigste klubbytter kom på TV2 og ble konfrontert med et uheldig stempel Rogalands Avis hadde gitt han.
Sjekk ut video her!

 
2. Sander Brathetland (3/0) - prioriterte hyttetur foran å være med i troppen til kravstore Bo - det var det siste vi så av Sander...4. Kristoffer Muri (23/1) - ble hentet fra bedriftsfotball hvor han hadde spilt syverfotball de syv siste åra. Ble kastet rett innpå i 4. divisjon i 2017.5. Jimmy Jonevret (45/6) - sønnen til trenerlegende Kjell var venstreback på A-laget fra 2014 til 2015. Ingen direkte atlet, men en kulturell opplevelse av en venstrefot som nettet seks mål på 45 kamper - flere av dem på dødballer.


3. Øystein Winsnes (1/0) - den evigunge gjorde comeback som 45 åring dette tiåret. Første A-kamp i 1993 og siste i 2017 gir et tidsspenn på imponerende 24 år. Kom innpå som sentral midtbanespiller og gjorde seg slettes ikke bort.

7. Ojan Bijan (1/0) - lynhurtig kantspiller, men en parantes i Vaulen-sammenheng. Gjorde senere en kometkarriere som trener og er sjef i 2. divisjonsklubben EIK. Et taktisk geni vi muligens vil høre ennå mer om i fremtiden da han ennå er ung.

6.
Christian da Silva (10/2) - spiller som krevde å gå under dekknavn på nettsiden. Spillerens valg falt på det ydmyke og anonyme "da Silva", selv om han så meget norsk ut. Den mystiske spilleren hadde vært innom ungdomsavdelingen til Vålerenga i sin tid.
 


8. JhoEli Terán (1/0) - første spiller fra Ecuador på Vaulen. Fikk ikke arbeidstillatelse, men spilte en treningskamp for Vaulen sommeren 2015. "Auki" var en teknisk spiller som presenterte seg med frekke finter og noen nydelige pasninger som fikk det til å gispe blant publikum.


11. Hector Alonso Vestbø (1/0) - Vaulen slet noe voldsomt med å stille lag til en bortekamp mot Skjold i 2017 og hadde kun en keeper og en tilårskommen trener på benken, før man la inn en åpen invitasjon på B-lagets Facebook-gruppe. Kun en mann svarte og det var den da 33 år gamle Hector Alonso Vestbø. Hector hadde en Newcastle-drakt under den oransje til når han skulle feire målene, men fikk aldri brukt for den selv om det ble 33 minutter i A-debuten.


9. Lennox Kanu (8/4) - ble i sin tid solgt fra Sandnes Ulf til Sogndal for 1,3 mille og er vel dermed den A-spilleren i Vaulen som har vært involvert i den største overgangen før Yann-Erik de Lanlay kommer til Vaulen i 2024? Lennox holdt forøvrig nivået og vel så det da han i Vaulen scoret fire mål på åtte kamper, men det ble selvsagt for få kamper til å komme med på tiårets lag.

10. Mensur Hashani (1/0) Artig historie også her. Prøvespilte som utespiller og fikk vel også en kamp. Ble vel også signert før trenerne fant ut at han faktisk var en keeper og da følte man seg lurt opp i stry!
 
Hva er ditt lag for tiåret?
Vil du også nominere tiårets lag som Jostein Jensen, Daniel Vatland, Svein Øksnevad, Christian Tollefsen og Jarle Eike? Send inn en mail til webmaster@vaulen.com.
Går det litt i "baddel" med årene så har vi en oversikt over hvem som spilte dette tiåret her!