MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Forhåndsanalyse 2004
(30.11.03) Vi har sett på motstanderlagene i 2004.
Plassering: 1
RANDABERG
Inge Thulin fortsetter som trener, og får med seg Torgeir Tunge som hjelpetrener. RIL ønsker å forsterke laget, samtidig som man allerede trener knallhardt med store treningsdoser. Noen av de erfarne spillerne vil gi seg da de ikke ønsker å bruke så mye tid, blant dem er Tommy Espedal og Ørjan Lindbom.
Janvier Ndikumana med landslagserfaring for Burundi har signert for nok en sesong.
Hjemmebane: Randaberg stadion
Drakter: Sort/hvit stripet, sort
Plassering: 2
BUØY
Buøy tapte opprykkskampen mot Sandnes i fjor, men tar det trolig ikke så tungt. En rekke veteraner gir seg nemlig etter denne sesongen, stjernen Rolf Magne Olsen har også gått til 1. divisjon for spille med FK Haugesund. Man står dermed ribbet tilbake og det spørs om man kan kopiere årets bedrifter. Gaute Johannessen fortsetter som trener.
Hjemmebane: Buøy stadion
Drakter: Blå og hvit
Plassering: 3
VAULEN
Bent Lie kommer opp fra ungdomsavdelingen som erstatter for trener Tore Haugvaldstad. Stallen til neste sesong vil stort sett være den samme som i fjor, men noen vil komme og noen vil gå. Årets spiller i 3. divisjon, Anders, Idsø skal prøvespille med FK Haugesund i januar. Arne Dalehaug har vært å sett på forholdene i Klepp, men blir etter alt og dømme.
Viste i fjor at man kan slå de beste, men samtidig tape for de dårligste. Stabilitet kan føre laget helt opp i toppen igjen neste år.
Hjemmebane: Hinna stadion
Drakter: Oransj og sort
Plassering: 4
BRYNE 2
Stallen er tynnet ut etter nedrykket fra Tippeligaen, dermed vil Team Bryne for det meste bestå av juniorspillere. I årets sesong hadde Hans Olav Frette hovedansvaret for laget, sammen med Espen Undheim og Kenneth Eidsaunet. Bryne vil nå finne en ny trener for A-laget før de bestemmer seg for hvem som skal trene 2-er laget.
Bryne 2 har mange talenter å råde over, blant annet spissen Per Undheim som scoret 12 mål i år. Se også opp for talenter som Vidar Nisja og Maan Jamil Slewa som begge var førsteårs juniorer i år. Spillere som med tiden vil bli aktuelle for førstelaget.
Hjemmebane: Bryne stadion
Drakter: Rød og hvit
Plassering: 5
SOLA
Trenerduoen Børre Meinseth og Gunnar Aase har gitt seg. Aase vil forøvrig trolig spille for SIF neste sesong. Klubben har brukt lang tid på å finne en erstatter og endte tilslutt med rutinerte Frode Brandeggen. Brandeggen har tidligere trent Vidar og Randaberg, men var faktisk spiller i Sola fra 1979 til 1982.
Det svært unge flyplasslaget overrasket svært positivt denne sesongen med en 7. plass og "Sola har et spennende lag på gang med mange unge spillere. Kan vi klare å få trent disse godt bør laget ha et stort utviklingspotensiale," sier Frode Brandeggen til Solabladet.
Vaulen Beachboys tror laget forsetter utviklingen under Brandeggens ledelse.
Hjemmebane: Sola stadion
Drakter: Gul/grønn, sort
Plassering: 6
MADLA
Tidligere Vaulen trener Astor Iversen har gitt seg som Madla trener etter fire år som sjef, han avsluttet med opprykk med et ungt og spennende lag. Nyansatt trener er den tidligere Viking-forsvareren Ingve Bøe, den tidligere Havørn-treneren har denne sesongen spilt i SIF.
Spillere å legge merke til er Tom Stian Sunde, et tidligere Viking talent som Vaulen ønsket foran årets sesong. Christer Rimestad ble nok en gang toppscorer sist sesong.
Foran neste sesong vil Madla også ha byttet ut den gamle gressmatten med kunstgress.
Hjemmebane: Madla idrettsanlegg
Drakter: Helblått
Plassering: 7
VARHAUG
Nordlendingen Jan Harald Fossmo har gitt seg som trener. Han er erstattet med en annen tidligere Bryne spiller i Geir Atle Undheim. 30 åringen kan fort bli spillende trener i år selv om han helst ønsker det ikke blir nødvendig. Spillende assistent vil være rivjernet på midtbanen, Morten Jelsa.
VIL har også fått egen daglig leder i Magnar Håland som også har kommet fra jobb som markedssjef i Bryne. Keeper Torbjørn Haugstad var lagets beste spiller i fjor, mens Gøran Håland ble toppscorer. Foran neste sesong håper man på fire-fem nye fjes som har trent med klubben i vinter.
Hjemmebane: Varhaug stadion
Drakter: Helgrønn
Plassering: 8
Mange harde møter mellom Vaulen og Vardeneset
VARDENESET
Trener Ole Søyland gir seg etter tre fantastiske år som trener i Vardeneset, da de holdt seg i år var det det første gang laget har holdt seg i 3. divisjon tre år på rad. Neste sesong skal Søyland trene SIF i 4. divisjon. Årets assistent Gunnar Tjelta vil ta over i Tasta-klubben, en jobb han deler med mangeårig midtbanegeneral Kjetil Vestbø.
Klubben har en rekke talenter og neste sesong vil det være hele 50 juniorspillere i klubben. Med B-lag i 5. divisjon har man god matching for de nest beste både av juniorer og seniorer.
De fleste spillerne har sagt seg villig til å gå på en ny sesong, men Vidar og Haugesund har skrevet brev etter spissen Richard Enge. Ellers er Tom Øyvind Ulset sugen på Buøy. Ole Christian Dahl teller på knappene og har tenkt å legge opp.
Ole Kristian Slettebø er tilbake fra militæret, mens Trond Jensen kommer til å være mer med etter å ha prioritert skole i det siste.
Laget viste også flotte takter i POL turneringen hvor man kom til finalen, men tapte mot 2. divisjonslaget Vidar.
Hjemmebane: Tasta stadion
Drakter: Rød/hvit stripet, sort
Plassering: 9
FRØYLAND
Frøyland trenes av den tidligere Bryne spilleren Jo Laland, han forsetter neste sesong mens Trond Karlsson er ny som assistent. Jærklubben rykket opp sist sesong og gjorde det bra med et svært ungt lag, bygda var også i ekstase og man hadde 150 tilskuere i snitt på kampene. Man endte til slutt på 8. plass i nordpuljen, det skal dog sies at de fire lagene bak Frøyland var heller svake.
Det var en stund usikkerhet rundt sist sesongs toppscorer, Kim Tore Svihus, men spissen vil nå forsette.
Frode Øen ble kåret til årets spiller i 2003, men neste sesong reiser han bort for studier. Stian Bore er usikker da han er ønsket av Bryne. En rekke andre spillere skal i militæret og laget virker svekket. Ny spiller inn er Hans Kristian Håland fra Ålgård.
Hjemmebane: Frøyland stadion
Drakter: Hvit og sort
Plassering: 10
STAAL
Det blir trolig ikke mange endringene i Staal, samholdet er bra mellom spillerne og de fleste spillerne vil fortsette. Trener Tony Knapp med fortid i Viking, har kontrakt for ett år til og fortsetter. Laget består av mange unge talenter og potensialet er større enn de siste års prestasjoner tilsier. I år overlevde man fordi ingen rogalandslag rykket ned fra 2. divisjon.
Hjemmebane: Jørpeland stadion
Drakter: Sort/grønn, sort
Plassering: 11
FIGGJO
Figgen må nok en gang bli sett på som årets dumpekandidat, men det vil ikke forundre oss om Gjesdalklubben klarer seg også neste sesong. Målsettingen er iallfall klar - å overleve. Trener Bjarne Berntsen har signalisert at han vil gi seg som trener, men at han vil bidra rundt laget. Ingen erstatter er funnet, men man leter etter en lokal løsning.
Figgjo lever nok litt i skyggen av storebror Ålgård som ligger divisjonen høyere. Etter dårlig rekruttering de siste sesongene har det nå lysnet litt og man er klar for et generasjonsskifte. Stallen foran neste sesong ser større og bedre ut enn på flere år.
Hjemmebane: Idrettstunet
Drakter: Helblått
Plassering: 12
Velger Salvi Riska?
RISKA
Riska rykket noe overraskende opp denne sesongen, da de var blant de fire lagene som rykket opp fra 4. divisjon i høst, sammen Havørn, Madla og Skjold. En fæl sesongstart ble snudd og etter hvert imponerte Hommersåk-guttene voldsomt.
Laget ledes av trener Henning Aastvedt, som fortsetter neste sesong. Laget ønsker tilbake Jan Egil Salvesen fra Klepp og Roger Loddervik fra Ulf Sandnes. Hommersåk-klubben har også følere ute på Roger Gimre og Kjetil Gilje fra Ulf.
Hjemmebane: Riska stadion
Drakter: Gul, sort