MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Neste motstander Staal Jørpeland
(30.05.07) Fredag er det endelig hjemmekamp igjen når Vaulen tar i mot Staal.
Avspark på flotte Vaulenbanen er klokken 19.00.
STAAL: Staal har vært gode i vår og har bare tapt for Vardeneset og Randaberg.
Dommertrio til kampen er Andres Krogedal (Ganddal), Willy Furu (Buøy) og Osvald Høyland (Kåsen). Observatør er Stefan Merenyi (Viking).
Arnaldo klar for sirkus
Vi har snakket med Staals toppscorer Arne Dalehaug foran fredagens kamp.
Spissen kom til Vaulen som 19 åring fra Bryne 2 i 2003. På halvannen sesong bemerket Arnaldo seg med noen sirkusnumre av noen mål. Totalt ble det ti mål på tredve seriekamper for den slu spissen.
Er 2007 et Staalår?
Staal har hatt noe på gang i flere sesonger nå, men det har vært ustabilt. I fjor ble man nummer seks, denne sesongen har man startet bra og kjemper om sølvet.
"Mye av grunnen til at vi har gjort det så godt er at vi har jobbet mye med å fungere sammen som et kollektiv og det har fungert veldig bra, både offensivt og spesielt defensivt," forteller Arne som nå har rukket å bli 23 år.
Mye av æren tillegger han trener Hallgeir Hinna (36) som jo har erfaring fra Bryne. "Dette har Hallgeir mye av æren for, han har terpet mye på dette. Han har også mye kunnskap om lokalfotballen som også hjelper på, ingen tvil om det!"
"Må også nevne at vi er i en god flyt og har hatt marginene med oss til nå i sesongen."
Laget sloss nå sammen med Vardeneset og Bryne 2 om andreplassen, mens Randaberg trolig vil rykke i fra. "Vi hadde ikke noe tabellmessig mål før sesongen. Kjedelig, men sant så var målet kun å utvikle oss. Men det er selvfølgelig kjekt å kjempe i toppen men Randaberg er det ikke noe å gjøre med i år! Så har vi jo fått en liten luke ned til femteplass nå, men som sagt har vi ikke noe tabellmål, men det har jo gitt mersmak å kjempe i toppen!"
Talentfabrikken
Det er lett å sammenligne forrige motstander Egersund med Staal, begge lag kommer fra små byer hvor få utenfra vil komme for å spille fotball.
Det er derfor interessant å se at Staal makter å skape nye, gode spillere år etter år.
"Grunnen til at det er så mange talenter er nok mye på grunn av at Staal er den beste klubben der inne på mils omkrets, og dermed går de fleste til Staal isteden for å pendle over fjorden. Også er det en god kultur i Staal for å slippe til unge talenter og la de prøva seg," mener Arnaldo.
Knerten og Racermyr?
Det finnes tre tidligere Beachboys på Staal. I tillegg til Arne har Trond Rossemyr og Knut Ivar Tjelltveit akslet den oransje trøyen.
Får vi se Racermyr og Knerten i aksjon på fredag, Arne?
"Knut Ivar har vært blant de beste og mest stabile i år, god både defensivt og framover med Staals mest presise pasningsfot, så han er en viktig spiller på backen. Han spiller garantert."
KNERTEN: Knut Ivar Tjelltveit.
"Trond har vært skadet under hele oppkjøringen og har akkurat kommet tilbake! Han har hatt et par imponerende innhopp på venstrekanten, og vært blant de beste i b-kampene han har spilt. Det er hard konkurranse på venstrekanten, så spørs om han starter, men er på benken iallefall."
Ikke tapt mot Staal siden 2001
Staal er et lag Vaulen tradisjonelt har hatt et godt tak på. Siden 2001 har man spilt seks seriekamper hvorav tre har blitt vunnet, to har endt med uavgjort, mens Staal har en seier tilbake i 2001.
I vinter var Staal hakket bedre i åpningskampen på nye Vaulenbanen, men Arne vet at det blir vanskelig mot sitt gamle klubb. "Jeg tror det blir en jevn og tøff kamp. Dere har vel tatt 10 poeng på de 4 siste, så dere er jo i kanonform. Tror det blir mye kriging og tipper med hjertet at vi vinner 2-1!"
Kjemper om toppscorertittelen
Arne har scoret syv seriemål til nå og ligger et mål bak toppscorer Richard Enge på Vardeneset. Vi avslutter intervjuet med å spørre om han har ambisjoner om å bli lokal toppscorer i år.
"Er nok meget liten sjanse for at jeg blir lokal toppscorar, så det er nok ikke noe mål, nei! For mange gode goalgettere i divisjonen til det, men målet må være å klare bedre enn i fjor som var 11 mål, så det bør jeg vel klare," avslutter Dalehaug.
Skadefri motstander
Staal skal ikke ha skader eller suspensjoner før kampen.
Staal-troppen 2007
Trener: Hallgeir Hinna.
Keepere: Sveinung Dyrdal, Thomas Mæhle, Kristian Nag.
Forsvar: Trond Lyse, Knut Ivar Tjelltveit, Sindre Fjelde, Kim Andre Strømnæs, Espen Sunde, Sigve Kleppa Christensen, Stian Nag, Marius Arskog.
Midtbane: Dani Eie, Kjell Åge Hauge, Per Krister Bjørlo, Øyvind Alsvik, Kjell Harald Dalehaug, Tomas Fjelde, Ivar Melberg, Trond Rossemyr.
Angrep: Eirik Jøssang, Jan Erik Brattelid, Rune Harestad, Vegard Terøy, Arne Dalehaug.