MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Toen ble enen
(29.06.19) Storfavoritten innfridde, men det måtte til en voldsom spurt for å avgjøre.
Her lå Tor Erik Hadland på bakhjulet til Jan Owe Jakobsen, men han kom ut av dragsuget og kastet seg fremst. Bak Hadland trillet Jakobsen, Vollen og Idsø.
Senere i kveld blir det premiesermoni på klubbhuset fra klokken 19:00. Her blir det også Thomas Bechmann sin filma fremvist.
Vi forsøkte å følge rittet live her!
Bilder ligger her!

Offisiell liste
NR NAVN TID
1
Tor Erik Hadland
1:25:40
2 Jan Owe Jakobsen
+1
3 Øyvind Vollen
+2
4 Anders Idsø
+3
5 Ove Landa
+57
6 Terje Bjelland*
+1'12
7 Hans Baardsgaard* +1'15
8 Daniel Vatland
+2'15
9 Ronny Hauge
+3'14
10 Svein Erik Stangeland
+3'15
11 Einar Hebnes
+7'19
12 Christian Gramstad
+7'20
13 Sven Erik Nordbø
+10'09
14 Per Arne Erland
+10'10
15 Jarle Eike
+10'13
16 Gitle Martell Aarre
+19'04

Vi kan ennå lære noe av onkel Eia
I dag arrangeres altså Eialøpet. Et sykkelritt i ånden av Eirik Sunde.
Eiaen hadde en spesiell evne til å knytte bånd og ta seg av alle i gruppa. Alle vi som møtte han på vår vei vil ha historier, så også jeg.
Mitt første ordentlige møte var da jeg som juniorspiller ble kalt opp på en B-lagskamp ingen andre orket å stille opp på, borte mot Skånevik. På ferga tok Eirik rollen som inkluderingsansvarlig ovenfor den nye i gruppa. Han fanget fort opp at jeg var interessert i musikk og anekdotene startet å hagle, som da han var på Jokke-konsert og i bytte mot en øl hadde fått klimpret litt på en gitar underveis i konserten mens gitaristen drakk opp øla.
Senere i 2000 startet jeg en personlig nettside, noe som faktisk ikke var helt uvanlig i internettets barndom. Her skrev jeg litt om fotball og hadde en side hvor jeg skrev om "Vaulen Beachboys". Da dette ble fanget opp spredte Eirik den kryptiske adressen og skrev den også opp på en lapp som hang i brakkene på Hinna.
Plutselig skjøt besøkstallene til himmels for min lille nettside. Eiaen som var oppmann og Jarle Eike som spilte på A-laget startet å sende bilder og rapporter fra trening og kamp og i 2001 var det hele blitt til en ren nettside om Vaulen Beachboys - selv satt jeg på gutterommet og oppdaterte før jeg i 2002 selv kom mer med. Plutselig hadde Eiaen umerkelig også fått meg til å bli oppmann rundt A-laget.
Årene gikk og den daglige kontakten med oppdateringer om Vaulen ble til et vennskap med Eiaen. På lange bortekamper fikk jeg sitte på i Eia-mobilen. En Petter Smart-innretning av en bil. I hanskerommet hadde han koblet en slags varmestav som han kunne koble via sigarettenneren. Han slapp så dette varmeelementet nedi et krus med vann, samtidig som han stapp oppi en tepose. Plutselig satt han der med en deilig kopp med varm te!
Da Vaulen skulle lage kunstgressbane ble den samme bilen brukt til å slådde banen. Bilens siste tur var også på en Vaulen-kamp borte mot Viking, men da Eiaen skulle rygge hjem løsna forhjula.
En dag kom også Eiaen på døra med to svære esker og flere ryggsekker med historiske permer. Her var historikk helt tilbake til oppstarten i 1938 og gamle programblader. Han mente det var best jeg overtok disse nå.
Eiaen fikk flest A-kamper av alle, men det var på C-laget jeg fikk æren av å spille sammen med han. Lårstrekkene var mange, men Eiaen var allikevel verdens beste keeper på lite mål. Vi tok faktisk tre strake KM-gull sammen fra 2002 til 2004, noe som vel vanskelig skal la seg kopiere?
I 2011 fylte Eirik 50 år. Det hele ble feiret i stor stil med busslass til Utstein Kloster den ene helga for konsert, så en helg ble det arrangert sykkelløp i en trase som hadde start og mål på Vaulenbanen. Her hadde han samlet et svært felt med et drøss av gamle vaulenspillere fra fire tiår.
Den siste tiden slet Eirik Sunde med psyken og den siste gangen jeg fikk se han var høsten 2013. Jeg hadde stilt med opp bak det ene målet på Midjord hvor Brodd og Vaulen spilte mot hverandre. Eiaen kom på sykkelen og parkerte den i ballnettingen bak målet før han stilte seg opp på siden av meg.
Det var den siste vaulenkampen Eiaen så og at han gjorde det sammen med meg var en stor ære.
Min historie er ikke unik, i dagens Eialøpet vil vi finne drøssevis av folk som har sine historier sammen med Eiaen.
Nå skal nye historier skrives.