MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Xavi til Viking
(28.10.18) Xavier Mondragao har blitt headhuntet til Viking. Dermed mister Vaulen en meget dyktig trener i ungdomsavdelingen og på FFO. Xavi kom til klubben sent i 2015 og har sterke resultater å vise til for G15 og G19 som i år har deltatt i eliten.

SUKSESSFULL TRENER: Xavier Mondragao.

De siste årene har Xavier nærmest levd på Vaulenbanen med FFO først på dagen, for så å trene lag i ungdomsfotballen på kvelden.

Portugiseren med det brede smilet vil nå trene lag i Viking, men hvilket lag er ennå ikke klarlagt.
"Jeg vil fortsette å leve i Stavanger, men vil nå trene unge spillere i Viking," forteller Xavier til oss. "Alle disse årene i Vaulen har vært flotte for meg og jeg har nytt å trene spillerne mine. Jeg føler at jeg har vist alle at det er mulig å jobbe frem konkurransedyktige lag selv i en breddeklubb. Vi er muligens en liten klubb, men vi må gi spillerne den beste utdanningen."

34-åringen er godt skolert fra Portugal og har UEFA Advanced-kurset som hovedtrener, samt idrettsutdanning med fokus på fotball fra universitet i Évora. Før han kom til Vaulen hadde han trenererfaring fra både aldersbestemt og seniornivå i flere klubber. Han var også talentspeider for FC Porto mellom 2009 og 2011, før han startet som teknisk koordinator for Évoras fotballkrets hvor han var til han dro til Norge i 2015.


"Grunnen til at jeg forlater Vaulen er naturlig. Dette er min profesjon, jeg er en fotballtrener og dette er en god mulighet for meg å jobbe i en profesjonell klubb og samtidig bo i Stavanger. Jeg vil fortsette å følge med på Vaulen i 2019, hovedsaklig på mine lag. Jeg er en stor fan av dem!"

"Det var en vanskelig avgjørelse å forlate klubben da vi har brukt mye tid sammen de siste årene. Jeg har sett barn vokse opp. Da vi startet for noen år siden var de barn, når har de vokset til."

"Alle disse årene på feltet i timesvis kan selvsagt gjøre deg trøtt, men det har vært en givende jobb. Når jeg ser på spillerne mine lager jeg en plan for dem og det er deres arbeid som gir dem suksess."

"Når det angår fremtiden for Vaulen så snakkes det om flere ting. Jeg vil jobbe i klubben til desember og jeg er sikker på at klubben vil fortsette å utvikle seg."

TAKK FOR INNSATSEN: Vi takker Xavi for innsatsen og lykke til videre i Viking.