MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Når ulovligheter lønner seg
(27.11.10) Det er altså keeper Stefan Stanisic og stopper Zoran Stamenic som Klepp har brukt ulovlig i hele høst.
En av kretsens største klubber med flotte lokaler på Klepp stadion har ikke maktet å få klarert to av sine beste spillere. Det hele høres merkelig ut.
At spillerne har blitt brukt ulovlig ble avdekket av Egersund som ønsker seg bosnieren Stamenic foran kommende sesong. Da de undersøkte kontraktsforholdene fant de ut at han ikke var spilleberetiget. Zoran spilte sist på Island for topplaget Grindavik, før det spilte han på nivå to i Serbia for FK Mladost Apatin og for Budapest Honvéd på høyeste nivå i Ungarn. Han har i høst vært en av 3. divisjons beste spillere.
Den vanlige straffen for å bruke ulovlige spillere er å sette kampene til tap, men kretsen vil nøye seg med bot da det ikke har blitt levert inn protest 24 timer etter kampen(e).
Kretsen straffer altså Klepp, men bare halvveis og på det viset som gavner dem - penger. Så hvor er logikken å straffe dem sånn plutselig, det var jo ingen protest, eller?
JUKSEMAKER PIPELORT I KLEPP: Klepp brukte Stefan Stanisic og Zoran Stamenic ulovlig i hele høst, men slipper unna med bøter.
Samtidig står det i håndboken at protestfrister kan være romsligere enn som så. 
§14-5, punkt 4: (...) Protest må inngis innen tre dager etter at den berørte ble eller burde ha blitt kjent med forholdet (...)
Burde Vaulen ha blitt kjent med forholdene i Klepp? Vel dem ble kjent med dem fredag 26. november da Rogalands Avis skrev om saken her!
Slik det er nå lønner det seg å jukse med spillere.
Men igjen skjuler altså kretsen seg bak protestfristen. Det samme skjedde to ganger i høst ved bruk av spillere som var suspendert hos to av Vaulens tabellnaboer.
Klepp slet med å stille lag i sommer for de hadde så få spillere, så da passet det jo greit å få med seg to utenlandske spillere fra Bosnia-Herzegovina og Serbia. Mens stakkars Nord, som ikke maktet å stille lag i en kamp mot Staal, mistet alle poengene sine. Så moralen og rådet til Nord må være å bruke ulovlige spillere!?
I HARDT VÆR: Rogaland Fotballkrets.