MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST


Vi minnes Odd Tveit
(24.06.21) Vi minnes Odd Tveit som gikk bort 17. juni, 97 år gammel. Odd var en av syv æresmedlemmer i Vaulen etter å ha blitt utnevnt i 1988.
I 1981 fikk Odd honorært lederstipend av kretsen for sin innsats som frivillig i fotballen gjennom mange år. Han er den eneste fra Vaulen IL som har mottatt denne æren.

Etter krigen i 1945 var han med på å starte opp Finnøy IL og var som 21-åring nestformann.
Året etter dro han til Opstad for å jobbe som fengelsbetjent, her spilte han bedriftsfotball i en rekke år og ble også kretsmester.

I 1950 flyttet han til Stavanger hvor han var vaktmester i Gartnerhallen. Her jobbet han i åtte år før han ble sløydlærer og vaktmester på Hetland VGS, en jobb han beholdt til han pensjonerte seg.

Tveit spilte noen sesonger for Randaberg før han ble trener for den ene sønnen i Vaulen. Siden ble han ungdomsleder og leder for hovedstyret i klubben.
Odd var aktiv også i Vaulens bydelsutvalg, samt for Venstre i politikken.

Sønnen Tor Tveit fikk 312 A-kamper for Vaulen, bare ti mann har flere kamper. Barnebarnet Espen Tveit Klette var et stortalent som Bryne var interessert i. Han fikk 89 A-kamper for Vaulen før han ble hentet til Randaberg.


Odd Tveit var meget delaktig da Vaulen fikk klubbhus i Dalsetveien. Han jobbet også utrettelig for å få NKL-banen til å bli Vaulens første bane etter at man de første 50-årene var på evig vandring mellom Hinna og Hillevåg.  

ILDSJEL: Odd Tveit skaffet Vaulen klubbhus i Dalsetveien på midten av 80-tallet, dette var klubbens stue frem til 2004. Foran f.v Tom Landa, Odd Jakobsen, Bjørn Fosse, Viggo Wilhelmsen, Odd Tveit og Karl Skjæveland. På taket Ove Landa og Helge Olsen.


JOBBET FOR BANE OG KLUBBHUS: Tore Kristian Nybø og Odd Tveit peker utover banen på NKL-tomten i 1978. Her  ønsket man egen bane.