MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Hat og kjærlighet?
(23.02.15) Vaulen og Hinna har gjennom tidene stort sett skiftet på å ha hegmoniet i bydelen på fotballsiden, det har derfor "kun" blitt 24 seriekamper mellom A-lagene siden 1947.
Rivaliteten dreide seg i flere år om at Vaulen spilte på Hinna stadion og tok banekapasiteten fra rødtrøyene.
Etter at Vaulen flyttet hjem til Vaulenbanen i mars 2007 har krigingen roet seg noe. Men er det er en ulmebrann der ute..?
MØKKALAG: Stian Lima med klar melding ut til Hinna for noen år siden.


DRIKKE CHAMPIS OG VIN OG BADE I PILS: Uttrykket Hinna Hills kom i 2011. Det ble også gitt ut en låt - "Sommer i Hinna Hills".

MAKTKAMPEN I HINNA HILLS
Hinna regnes som hovedsenteret i bydelen og har høyere folketall som delområde. Tidligere var det også ansett som plassen hvor de rike og snobbete holdt til. "De pene på Hinnen," ble det sagt. I dag er det vel mer noen golde gater hvor man klipper håret på hverandre, iallefall om man skal regne antall frisører.

Ukesavisen Morgenbladet hadde i 2011 en seks siders artikkel kalt "Hinna hills. Den nye norske velstanden." Her ble den rikeste bydelen i verdens rikeste land skildret og i ingressen klemte man til. "Glem Frogner. Glem Ullern, glem Holmenkollåsen."

Fakta i dag er vel at de rikeste holder til på nedre Vaulen. Det er her man finner palassene. Da investor Tore Lie i fjor solgte fortet sitt i Stasjonsveien gikk den for rekordsummen 21 millioner.


VILLMINKEN: Kjetil Hundhammer fra Vaulen trente Hinna i flere år før han endelig kom hjem.

UTVANNING?
Før var det sett på som en dødssynd å skifte klubbfarge, de senere år har det vært uvanlig mye spillertrafikk mellom klubbene da spesielt under Kjetil Hundhammers trenertid i Vaulen.
Vaulengutten hadde jo ledet Hinna i en årrekke og tok en del spillere med seg da han ble sjef for Vaulen i 2012.
Senere når Hundhammer forsvant vendte en del av Hinna-gutta hjem og i dag har man tre tidligere Vaulen-spillere i troppen; Gaute Schei, Fredrik Fossmark og Eivind Ovedal.

De siste tjue årene har Vaulen stort sett hvert best, men i de fire innbyrdes seriemøtene på totusentallet har Vaulen aldri vunnet. I den høydramatiske NM-kampen i 2011 vant derimot Vaulen, da måtte straffer til før Vaulen stod igjen som seiersherrer med 8-7.

I treningskamper går det sjeldent flere år mellom kampene. På 67 år blir torsdagens kamp det 43. møtet. Her har det blitt 18 seire, 8 uavgjorte og 17 tap for oransj.

I dag bytter spillere klubber oftere enn før og nabohatet har blitt utvannet. Det klassiske møtet omfavnes dog med humor hvor ærekrenkelsene ofte går ut på noen ertete pek.

STRAFFES MED VAULENPLAGG: Hinna har denne sesongen en Vaulen-genser som går på omgang mellom spillerne som straff. Taper man flest spillerøvelser på en måned må man bruke plagget med Vaulen-logo i en måned uten lov med en runde i vaskemaskinen.