(22.06.10) Vaulen Piker 29+ spilte mandag sin siste kamp før sommerferien.
Her følger referatet til Anne Berit Haugsnes.
Nå har vi også laget en egen samleside med referatene for Piker 29+.
Tasta – Vaulen 1–1
Siste kampen for vårsesongen gikk mandag etter stengetid, kl 20.30. Vaulens piker skulle spille mot Tasta, en returkamp som var satt opp på vårsiden av sommeren og som det var stilt store forventninger til. Vi kom for å vinne som alltid.  Etter litt roting rundt på Tastaveden og ymse andre utposter ankom vi Vardeneset (?) tidsnok til en aldri så liten oppvarming og peptalk. Vi stilte med 2 innbyttere, passelig.
Kampen kom i gang og Tasta presset høyt fra start. Dessverre resulterte det, som så mange ganger før, i at vi fikk et mål mot oss. Tidlig. Etter dette var det en jevn kamp som bølget litt frem og tilbake og vi kom til vår del av sjanser. På en bølgetopp uti omgangen fant en medspiller Janne som hadde sneket seg bak Tasta’s forsvar og sto perfekt umarket ved bakre stolpe. Hun fikk ballen på foten og breisida den inn, overlegent rutinert. Det var et klassisk spiller-umarkert-på-bakre-stolpe-mål og ingen er mer sikker enn Janne når hun skal sette ballen. Vi utligna til 1-1 og herfra og inn var det knallhard pressing og solid forsvarspill fra Vaulen for å holde stand ut omgangen. Tasta fikk et veldig heldig frispark like utenfor vårt mål, men muren vår var derimot støypt i hardbetong av høyeste kvalitet og det kombinert med at vi hadde bytta ut ballen men dårlig en gjorde at ballen gikk like utenfor. Keeper Lene, som i nok en kamp var bunnsolid, hadde full kontroll (selv om muren stilte seg midt foran keeper…)
2. omgang kom godt i gang og herfra og inn var det ikke tvil om hvem som var det beste laget. Det eneste Tasta kunne stille opp med var en spiss, noen løpeivrige vinger og et forsvar som sparket mer i beina enn på ballen. Dårlig markering av Tasta gjorde at vi hadde muligheter til å spille en del sammen. Vi stilte opp med et samspill utav denne verden og kom til så mange sjanser at det nesten var flaut at vi ikke i alle fall satt et av dem. Vi løp dem rett og slett i senk og spilte dem på rævva. Selv om vi hadde dommeren mot oss på noen av Jannes spastiske etterslenger var bortelagets banehalvdel å regne som hjemmearena for oss.
Resultatet ble 1-1, men moralsk sett var Vaulens Piker 29 den rette vinner.
Dagens nedtur var to hyperventilerte Tastaspillere det ble for mye for. I den anledning har jeg lest meg opp på hyperventilasjon og kan informere om at når man puster for mye, så kan man komme til å tømme seg for CO2, kulldioksid og partialtrykket (deltrykket) av CO2 i blodårene våre synker og vi får en følelse av at vi ikke får nok luft, selv om vi har pustet inn masse oksygen. Vi puster mer og mer og dette fører til brystsmerter og vi gisper tilslutt etter luft. Når noen begynner å puste på en slik måte, skal man ha en liten pose for hånden. Ta fram den lille posen og få ”pasienten” til å puste rolig inn og ut i posen inntil ”pasienten” føler seg bedre. Minst et minutt. Det er ikke farlig, det fører til at CO2 nivået i blodet bygger seg opp til et normalt nivå igjen.
Dagens høydepunkt, blant mye bra spill og keeperredninger,var en Tastaspiller på 17-18 år som trua May Lene, vår tøffeste fengselsbetjent, med ”du drar meg ikkje i trøyå, eller så...” Ubetalelig.