B-laget vant igjen
(21.06.07) Vaulen 2 – Forus & Gausel 2-1
Mål: Stian Husvæg og Kjetil Aasland
BB: Stian ”Alanzinho” Husvæg
Toppoppgjøret i 6. divisjon hadde det meste. Stygge taklinger, fine enkeltmannsprestasjoner, en vill spillende trener og flotte mål.
VEPSEN: Stian Husvæg ble kåret til banens beste av en lokal jury.
Kampen ble av en eller annen grunn flyttet til Gausel, og sist Vaulen spillte på denne banen holdt de Viking til 1-2. Viking som jo knuste Randaberg hele 6-0. Men den gang da var det A-laget som spillte, denne gang var det Ronnys kjæledegger som sprang ut på den noe gammeldagse kunstgressbanen.
Alle Forus & Gausels kamper i år har vært preget av stygt spill og slåssing, og nok en gang ble det en amper kamp. Uheldige disse FGI-spillerne, kommer alltid opp i disse hissige kampene.
Uansett, Vaulen hadde to fantastiske midtbanespillere som terroriserte motstanderne. Stian Lima og Stian Husvæg hadde til tider full kontroll på midten, og lille Lima hadde to fantastiske raid. I rene Messi-stilen fintet han vekk 5-6 FGI-spillere for så å misse alene med keeper. Men som Lima har lært av Johnny, det er ikke målene som teller, men hvor mange motstandere du latterliggjør.
Første omgang var ganske sjansefattig og spesielt spissene til Vaulen var bleke. Men i 2. omgang tok kampen seg opp og spissene løftet seg opp på et internasjonalt nivå. Dette tente resten av vaulenspillerne som begynte å ta igjen på FGIs stygge spill. Det toppet seg da en FGI-spiller fikk nok av Husvægs dominerede spill. Husvæg hadde i rene Alanzinho-stil spilt ball i hatt med motstanderen som til slutt måtte sparke ned Stian Alanzinho uten at ballen var i nærheten. En Magne ”Hulken” inspirert Hauge tente da på alle plugger og var raskt oppi situasjonen. Og det ble tilløp til slåsskamp da en tredje person kom til og skulle ta Ronny. At dommeren ikke gav FGI-spillerne rødt kort er helt fullstendig uforståelig. 6 divisjon er ikke norges høyeste nivå, men å betale penger for så ukompetente dommere er latterlig. Hvis det er sånn det skal være kan vi heller spør mødrene våre om å stille på dugnad og dømme hver sin kamp i året.
Rett etter dette tok FGI ledelsen etter et litt klønete forsvarsspill av Vaulen. Vaulenforsvaret hadde inntil da vært meget solide, og de skulle senere komme grusomt tilbake.
Men først var det vår store stjerne Stian ”Alanzinho” Husvæg som skulle utligne. I det 85 minutt steg han til værs og stanget inn 1-1 i nærmeste kryss. Coach Hauge gikk fullstendig av hengslene og jublet som bare han kan - utrolig provoserende jubling.
Det gikk mot 1-1 i dette toppoppgjøret helt til Kjetil ”Panser” Aasland dukket opp på en corner. På bakre stolpe la han ballen nydelig ned, fintet vekk keeper og satte ballen elegant i mål. En nydelig scoring, som igjen førte til stor jubel og den som jublet høyest var nok en gang R. Hauge.
En kjempekamp av B-laget som viser at de vil kjempe om puljeseieren og opprykket!