(22.04.10) Her følger som lovet kampreferat fra Vaulen - Tasta ført i pennen av Anne Berit Haugsnes.
PEPTALK: Cecilie Edland med peptalk i pausen?
Kampreferat
Vaulen - Tasta
Årets første kamp ble avhold på Vaulen Beach Arena, onsdag 21. april. For mange var dette første kamp på mange år så spenningen var til å ta og føle på. Oppmøtet var sterkt og godt en halvtime før kamp. Drakter ble utlevert og nervøsiteten begynte å krype inn på mange av oss.
Etter hvert som Tasta-spillerne ankom arenaen begynte en liten uro å snike seg innpå oss. Dette var et lag på et annet klassetrinn bokstavlig talt. Det viste seg at vi så og si skulle spille mot Tasta Piker 16. Dette kunne vært døtrene til mange av oss, men i stede for å la oss avskremme bestemte vi oss for å spille vårt sterkeste kort. En viss myndighet hadde vi jo, så respektløst besluttet vi oss for å trø til fra første stund, hardt. Dette viste seg å sette oss i en viss respekt, men det holde ikke helt mål fra start dessverre, da vi fikk et raskt mål mot oss etter kun få minutter.
Den sjokkåpningen tok derimot ikke lurven fra oss og vi fortsatte å spille vårt fine spill og trø til i de fleste neste taklingene, noe som ga gevinst i både frispark for og mot, samt en utligning som egentlig kom ganske kjapt fra Nina Hinna. Kampen forble jevn og lagene fulgte hverandre ut omgangen. Tasta scoret nok et mål, men vi, derimot, fikk to nettkjenninger til. Det ene målet var noe omdiskutert, men May Lene Thorsen fikk kranglet til seg et mål som gikk gjennom et hull i nota på vei ut av målet, noe som resulterte i at vi gikk til pause med en ett-måls ledelse 3-2.
I andre omgang ble det keeperbytte, noe som dessverre resulterte i nok, ikke bare ett, men to kjappe mål mot oss. Dette var en hard start på nok en omgang. Det var da Nina Hinna tok affære igjen og gikk på skudd direkte fra avspark. Fra ca 25 meter gikk en suser gjennom lufta og forbi de aller fleste Tastaspillerne direkte i mål. Nærmere krysset var det vanskelig å komme og helt utagbart for keeper. Vi hadde fått en utligning og lå likt med 4-4. Vi kom mer og mer inn i kampen igjen, men et tredje mål i feil not skulle vise seg å være vanskelig å matche, selv om det kun var ett mål som skilte oss. Vi presset hardt i siste 10 mørklagte minuttene, men dessverre så uteble utligningen.
Vi kan konkludere med at pulsen ikke lenger følger aktivitetsnivået med samme respons som før så vi kom noe sent i gang i starten av hver omgang, men etter hvert som pulsen kom opp så manglet det ikke på lyst, vilje og finesser. Vi har god tro på sesongen og håper å se flere entusiastiske tilskuere på våre neste hjemmekamper. Vi endte dessverre opp med noen skader, men ellers var alle fornøyd med en god sesongstart.
Vaulen Beahboys retter: I vår sak tidligere i dag skrev vi at det var første gang Vaulen har hatt et damelag, dette stemmer ikke helt. Klubbhistoriker Kurt Torgrimsen påpeker nemlig at Vaulen hadde et damelag i 1993-sesongen.