MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Helten fra 2002 vender tilbake
(22.03.19) Det er siste serierunde i 2002. Vaulen og Åkra kniver om seriegullet. Vaulen spiller borte mot Randaberg og leder 3-1 før nervene slår inn. Vaulens oppmann Eirik Sunde ringer opp til Åkra-leiren og forteller at Randaberg nå har utligna til 3-3 etter 89 minutter. Dermed leder Åkra tabellen med to poeng. Sunde holdt linja og livekommenterer opp til nordfylket hvor man er i ferd med å sprette Champagnen.
To minutter på overtid får Vaulen frispark ute på venstre. Ballen blir slått inn i feltet og etter masse kjemping i luften av klabb-og-babb-sorten ender ballen tilslutt hos Eirik Ekholdt. Hans skudd snerter i panneluggen til en Randabergspiller og fyker opp i nettaket til 4-3! Jubelen stod i taket, mens det ble helt stille på telefonlinja til Åkra.
Vaulen snek seg forbi på bedre målforskjell og den store helten var Eirik Ekholdt!
Seieren ga opprykks Play Off til 2. divisjon mot Ålgård som vant den andre avdelingen. Her tapte Vaulen grundig, men prestasjonen i 2002 regnes nok som en av de største i klubbens historie.
Dette laget hadde kun året før returnert til 3. divisjon, et nivå dem ikke hadde vært på siden 1961/62-sesongen.

MIRAKELET PÅ RANDABERG: Eirik Sunde på telefon til Åkra-leiren.

Fra fotballspiller til rocker

Eirik Ekholdt fikk 154 kamper og 54 mål for Vaulen i løpet av tidsrommet 1997 til 2007. Han bosatte seg senere fast på Østlandet og spilte litt fotball der, men siden 2010 har han satset på bandet sitt Exploding Head Syndrome hvor han er vokalist.
Nå til uka vender Eirik tilbake fra eksil med bandet sitt for å stå på Tou Scene som oppvarmere for The Dogs.
EHS regnes blant kritikerne som et av landets beste i hardcoresjangeren og har tidligere delt scene med Sham69, Oslo Ess og Satyricon.
Exploding Head Syndrome slapp nylig singelen "Everyone's a Target", som er en forsmak på det nye albumet som kommer i løpet av våren.


FOX IN THE BOX: Eirik Ekholdt i aksjon for Vaulen mot Staal. Legg merke til at spissen alltid brukte sokker med to forskjellige fargenyanser for lykke.


SE MUSIKKVIDEO HER: Hør Eirik Ekholdts snerrende vokal.