Statusrapport en måned før seriestart
(22.03.14) Vi oppsummerer vinterens kamper. Man har kun spilt fire kamper og har planer om et par til før serien sparkes i gang om en måned borte mot Åkra 21. april.
Kampene har endt med tre seire og ett tap. Tjue spillere har vært involverte, men kun tretten har mer enn en kamp.

Tok brodden
Det hele startet borte mot Brodd 6. februar. Mange var skeptiske etter så godt som hele troppen var byttet ut siden fjoråretssesong, men dette skulle vise seg å være ubegrunnet. To minutter ute i andre omgang ledet nemlig de oransje 6-0!
Med kun to innbyttere tilgjengelige gikk man tom for krefter på tampen, men 6-3 var sterkt! Ingvald Halgunset var dagens mann med to mål, mens Natland, Kotlica, Bergum og Schei også kom på måltavla.

BRODD
3–6

10 min
Vegard Natland

21 min Ingvald Halgunset

30 min Ingvald Halgunset

43 min Amar Kotlica

46 min Ørjan Bergum

47 min Gaute Schei
Brodd 52 min
Brodd 64 min
Brodd 76 min

Benyttede innbyttere: Bergum, E Hadland.

Litt trått
Nyopprykkede Austrått hadde mistet sine beste spillere i vinter og Vaulen var store favoritter, men med mange spillere ute måtte man innkalle to spillere fra B-laget. En sær 3-2-3-2-formasjon ble også prøvd ut.
Strandguttene var best kampen gjennom, men slet med å score mål før Ingvald Halgunset dundret inn 1-0 etter drøye timen.
AUSTRÅTT
0–1

62 min
Ingvald Halgunset

Benyttede innbyttere: Bergum, Ullereng, Moy.

Nye Vaulen med gjenklang
Den største testen skulle komme mot sterke Frøyland hjemme på Vaulenbanen 27. februar.
Kvernelandslaget som spås høyt oppe i 3. divisjon var storfavoritter før kampen, men unge, sultne gutter ledet 2-0 etter 28 minutter etter mål fra Kotlica og Natland.
Det skal sies at Vaulen nok var litt heldige i denne kampen og da Frøyland reduserte til 2-1 etter 72 minutter var det ikke helt ufortjent.

2–1
FRØYLAND
Amar Kotlica (Natland)
9 min

Vegard Natland (Mauritzen)
28 min

72 min Steinar Severson (Herrem)

Benyttede innbyttere: Gashi, Bergum, Oaland.

Skygger for sola
I cupkvalifiseringen mot Sola, som hadde en rekke profiler med erfaring fra høyere nivå, måtte Vaulen igjen se seg selv som underdoger.
Igjen hadde man ingen nerver mot langt større navn. Selv om Sola tok ledelsen ga man ikke opp. Halgunset og Kotlica snudde til 2-1 før pause. I andre omgang mistet man momentumet og kampen var snudd igjen etter 81 minutter. På stillingen 3-2 fikk Vaulen motstanderen i kne, to tvilsomme offsider og to skudd reddet på strek reddet hjemmelaget. Langt inne på overtid satte Sola inn 4-2 i tomt bur etter at Vaulen hadde kastet frem alt på et corner.
SOLA
4–2
Tord Oftedal
9 min

15 min Ingvald Halgunset (Kotlica)

36 min Amar Kotlica (Jonevret)