Sola skinte over nytt trenerteam
(21.03.10) I de siste ukene har Vaulen Jr som de fleste andre lag gått rundt og ventet på at snøen skulle forsvinne. I løpet av disse ukene har man ansatt et nytt trenerteam for Jr Beachboys bestående av Magnus Todnem, Håkon Noraas og Mons Jakobsen.
Lørdag 20.03.2010 ble sesongens første kamp spilt mot Sola på Sola kunstgress. Både spillere og trenere hadde mye å bevise før kveldens batalje.
20.03.2010
Sola Jr – Vaulen Jr 3–4 (2–1)
Vaulens tropp: Magnus Todnem – Olav Midtgarden – Erik Havnen – Morten Husvæg – Mathias Tyvold – Eivind Bøe – Adrian Kvanvik – Espen Breivik – Mons Jakobsen – Mathias Sunde – Henrik Helle – Cristopher Antonsen – Simen Christensen.
I åpningsminuttene var det Sola som hadde initiativet og presset oss tilbake på vår egen banehalvdel. Det virket som om Sola hadde lagt en taktikk som gikk ut på å ta slitne vaulenspillere på senga fra start av, men den gang ei.
Etter drøye 20 minutt fikk vi til et noenlunde bra oppbygd angrep etter en sjelden visitt på vertenes banehalvdel. Angrepet ebbet ut i en corner som Mons Jakobsen gikk ut for å ta. Inne i boksen ventet det flere oransjekledde spillere som alle var klare for å putte årets første mål. Corneren ble slått inn og gikk via et par hoder før Henrik Helle til slutt fikk satt pannebrasken på ballen og 1-0 til Vaulen.
Årets første mål var et faktum. Men Sola fortsatte å presse høyt, noe som også etter hvert ga utteling. Til pause sto det 2-1 i favør Sola.
Som kjent var dagens kamp den store debútkampen for de nye trenerne, og pausen ble benyttet godt. Etter litt diskusjoner fant vi ut at det mest fornuftige var å gå over fra en 4-2-3-1 formasjon som vi hadde spilt i 1. omgang, til den tradisjonelle 4-4-2 formasjonen.
Men selv med en formasjonsforandring og et par omrokeringer og spillerbytter, ble de 10 første minuttene av 2. omgang veldig like de man var vante til i 1. omgang.
Sola la på til 3-1 etter om lag 60. spilte minutter. Det så lenge dystert ut for oss, men etter hvert fikk den nye formasjonen satt seg og vi fant en stor bølge å surfe på.
Vi tok over mer og mer spillemessig og etter 70 minutt reduserte Mons Jakobsen til 3-2 etter et hardt innlegg som ingen nådde fram til, men som til slutt snek seg inn helt nede ved stolperoten.
Dette ble en vitamininnsprøytning for gutta og 5 minutt senere, etter en god kontring, fikk Henrik Helle med seg ballen inn i Solas 16-meter. Med to forsvarspillere rundt seg bød han opp til dans bestående av overstegsfinter og saftige dragninger, men Solas midtstoppere var tydeligvis ikke interessert i å danse. Da Henrik takket for tangoen med å vippe ballen forbi den ene av de to så smått svimle midtstopperne, svarte han med å meie vår spydspiss rett ned. Soleklart straffe til Vaulen, og Adrian Kvanvik la ballen på krittmerket og banket den iskaldt (eller glovarmt) opp i venstre kryss. 3-3 og spenningen var til å ta og føle på.
Vi fortsatte å spille god fotball og 10 minutt før slutt fikk Espen Breivik ballen ute ved hjørne av 16-meteren. Med kløkt og presisjon curlet han den i en perfekt bue over keeper og i motsatt kryss. En perle av de sjeldne fra unge Breivik.
Sola presset på de siste minuttene, men vi greide å holde tett bak og årets første seier var et faktum!
Seriestart er onsdag 7. april mot Hinna. Da vil man få svar på om det nye trenerteamet, som ennå ikke har tapt en kamp, vil fortsette på sin seiersrekke.