MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Kanonsignering: Kanu er klar!
(20.04.15) Vaulen signerte i dag Lennox Kanu fra Sola.
Den 31 år gamle spissen har en imponerende CV og ble i sin tid kjøpt av Sogndal for 1,3 millioner.
"Kanu vil bli spilleklar til torsdag og få sin debut mot Madla," melder trener Bo Andersen. "Han får draktnummer 10."
Bo er ikke bekymret over formen til Lennox Kanu selv om han nærmest hadde lagt opp i Sola. "Han var født trent," humrer dansken.
Kanu kom til Norge på dramatisk vis da hele laget fra Sierra Leone rømte fra Norway Cup i 2000. Alle de femten spillerne fra Freetown Vikings fluktet til Rogaland.
Spillerne hadde enorme talenter. Ernest Sesay og Mohammed Rashid var dem det gikk størst gjetord om i starten, men det var Lennox Kanu som skulle få den største karrieren.
Etter å ha startet i Lura gikk han læretiden i Viking. Deretter fulgte opphold i Vidar, SIF og Sandnes Ulf før Sogndal høsten 2006 la 1,3 millioner på bordet og snappet spissen foran Viking.
I 2009 var han tilbake i Rogaland og spill for SIF og Sandnes Ulf fulgte. Han var blant annet med å skyte Ulf opp i Tippeligaen.
I 2012 var han tilbake i Vidar for en sesong før turen gikk til Sola hvor han var med på to opprykk fra 4. til 2. divisjon.
I vinter ble han far og det er en av grunnene til at han går fra tidkrevende spill i 2. divisjon til Vaulen. Han kjenner jo også godt til Bo Andersen da de to har spilt sammen både i SIF og Ulf.