MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST


Vaulen Beachboys er 20 år
(19.09.20) Et avklippet telefonledning på loftet var starten på tjue år med Vaulen Beachboys.
En telefonkontakt ble koblet til ledningen og via et modem, som lagde imponerende pipe- og skurrelyder, var Jostein Jensen på internett 15. september 2000.
Nå tjue år senere er nettsiden Vaulen Beachboys ennå i live.

Dette var i nettets barndom. En tid uten Instagram og Facebook, men man fikk som regel med en 5MB til egen hjemmeside gjennom internettavtalen. Dette var faktisk noe flere testet ut, så også en ung Jensen.

"Uten noe særlig mål og mening skrev jeg litt om hobbyene mine som stort sett var å følge favorittlaget mitt Grimsby Town og høre på musikk, men jeg laget også en side om at jeg spilte for Vaulens C-lag. Begrepet Vaulen Beachboys hadde jeg hatt i hodet en stund og det ble innført fra første stund," forklarer internettpioneren til Vaulen Beachboys.

Se hvordan starten av Vaulen Beachboys så ut fra starten her!


C-LAGET 1998: Bakerst til høyre ser man Jensen for C-laget et par år før nettsiden ble til.


Ved en tilfeldighet
Vaulens A-lag rykket i 2000 opp til 3. divisjon for første gang siden 1968 og det var en ny "go" med unge spillere.
"Jeg hadde spilt med flere av de unge på juniorlaget. Fra 2001 startet Jarle Eike å sende meg nyheter og kampreferater om A-laget via Windows Live Messenger. Samtidig sendte Eirik Sunde rundt linken på e-post til alle han kjente, mens nettsadressen ble hengt opp i brakkene på Hinna hvor A-laget holdt hus."

"De 5MB jeg hadde fått gjennom internettabonnementet mitt med Tiscali ble nå raskt brukt opp. For å få plass til mer tekst og bilder benyttet jeg meg av flere gratissider som ble tilbudt på Yahoos' Geocities. Fra hovedsiden ble det dermed linket avgårde til en rekke adresser som med tiden har forsvunnet."

Fra 2001 kom det nyheter om Vaulen A-lag. Se hvordan nettsiden så ut her!

"Den lange bolken med nyheter ble faktisk svært tung for folk å laste ned med datidens internettlinjer og fra 2002 gikk jeg over til månedlige bolker."

"Da jeg tross alt skrev mest om Grimsby Town var faktisk siden på knotete engelsk frem til juli 2002," humrer Jensen.

"Det var først i 2002 at jeg startet å se A-lagets kamper. Før den tid hadde Jarle Eike sendt meg all informasjon. Samtidig ble Mr. Vaulen, Eirik Sunde, mer med på lasset og han startet å gi siden mer historisk perspektiv og insideinformasjon, samtidig som han tok med kamera på kamper for å ta bilder."
"
Hans nærsagt daglige oppdateringer var uvurderlige.""Høsten 2003 kjøpte jeg et egen serverplass og 1. januar 2004 ble vaulen.com lansert med ny lettere design og egen side for hver enkelt nyhetssak. Dette er faktisk den samme designen vi ennå bruker!"

"Fordelen ved å ha en gammeldags selvkomponert side er at arkivet er inntakt, man slipper at nye oppdateringer forkludrer gamle skript slik at ingenting til slutt virker. Arkivet på vaulen.com er det nok få andre fotballklubber som matcher?"

BANNERE: Over ser man de tre bannerne man har brukt på vaulen.com siden starten.

Nettsiden er ennå vital når det kommer til besøkstall. "Vi har nok en 50 000 økter i året, men folk holder seg stort sett inne på apper nå til dags," mener Jostein Jensen, som også laster ting opp på twitter, instagram, facebook og youtube.


VANT PRIS:
Litt heder og ære har det blitt. På Lokalfotballgallaen i 2009 vant Vaulen Beachboys prisen som "Årets nettside". Prisen ble tatt i mot av Thomas Idsø (bildet) og Eirik Sunde.
 

Vi takker

Gjennom årene har jeg hatt en rekke bidragsytere og ikke minst sjåfører! Jeg takker derfor Christian Tollefsen, Christian Lie, Eirik Sunde, Jarle Eike, Loyd Evensen, Kurt Torgrimsen, Vegard Ravndal, Gitle Martell Aarre, Ronny Hauge, Karsten Hegland og Mike Green, samt spillere, trenere og andre Vaulen-hangarounds.