MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

App med potensiale
(19.04.12) NFF lanserte på mandag "MinFotball" som lett skal gi oversikt over alle klubber i Norge fra topp til bredde og fra Gutter 50 ned til de yngste lagene. Appen er utviklet av Funn IT og kan lastes ned for Android og iOS hos Google Play eller AppStore.
NFF skriver at appen gir informasjon om 200 000 kamper fordelt på 27 000 lag. Her skal man finne all informasjon man trenger når man er på farten.

Vi har testet den ut med fokus på Vaulen i Android-versjonen på en HTC Incredible S med Android 2.3.5.

Foreløpig har verktøyet en del mangler og barnesykdommer. Logoen til Vaulen vises ikke isteden får man opp NFF-logoen, det er dog klubbene selv som laster opp slikt i FIKS.

Ellers kommer det opp flere lag med samme navn som Vaulen eller med et intetsigende tall bak seg, det er ikke lett å si hva som er A-laget og Gutter 50. Vi mistenker også at det ligger noen duplikate lag her, for noen lag har ingen data fra NFFs systemer. Dog skyldes nok noe av dette klubbens egen bruk av datasystemet og ikke appen selv, men det ødelegger for oss som brukere.

Når vi omsider fant A-laget var det lett å manøvrere seg til terminlister og tabeller. Cupkampen mot Rosseland lå dog ikke i oversikten over neste kamp da vi sjekket tidligere i uken, men ligger ut nå som forrige kamp.

Vi savner funksjoner som abonnement på resultatvarsler fra både klubb og serier. Samt å kunne klikke seg inn på andre lag fra tabellene som vises. At alle lagene i klubben er med er bra, men hva med en funksjon for å skjule lag man ikke har interessere av for få mer ryddig oversikt?

Man kan dog velge ut lag som favoritter ved å klikke på en stjerne, men denne funksjonen kan man ikke gjøre på serier.

Funksjonen "Nyheter" dekker også bare de ulike landslagene, her savner vi å kunne lese nyheter fra Rogaland Fotballkrets.

Det som er bra er at når man klikker seg inn på fremtidige kamper kan man lett beregne kjøreruter til stadion på kart fra Google. Det er også enkelt å dele resultater på Facebook og Twitter.

Dette er dog første versjon og vi mistenker utviklerne å ha hatt litt dårlig tid for å rekke seriestarten.

Utviklerne lover da også å komme med en rekke nye funksjoner i versjon to, som kobling til telefonens kalender, påminnelser, meldingsfunksjon etc.

Totalt så virker det lovende, den ser pen ut og er enkel å manøvrere. Man finner dog all den samme informasjonen på nettet gratis.

Flere bruker mobil og I-pad mer enn dataen om dagen, så det er bra at man får et slikt tilbud. Å finne resultater hos NFF har vært utrolig kronglete tidligere med de utskjelte speaker- og n3sport-systemene, men har bedret seg noe nå.

Her får man lettere tilgang, men er man villig til å betale for noe man stort sett finner gratis her?

Appen finner man på minfotballapp.no og koster 21 kroner for en hel sesong.