MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Vi ser nærmere på Egersund
(19.04.09) Vaulen.com har tatt en prat med Kjell Åvendal før tirsdagens cupkamp mot Egersund. Åvendal står bak EIKS svært gode nettsider og et av landets beste programblad.
ALLTID TETT: Her er Are Meling på ferde mot Egersund i fjor da man vant 3-2 hjemme.
Rekordlang rekke
Vi har jo lagt bak oss en vinter uten tap, men en bør ta i betraktning at vi ikke har møtt noen lag fra de tre øverste divisjonene. Allikevel har "okka gutta" gått totalt 24 kamper på rad uten tap nå, medregnet privatkamper, noe som vi aldri har vært i nærheten av før i klubbens 90-årige historie.
Stilskifte
Vi så allerede en tendens i fjor at spillet begynte å sitte etter hvert som spillerne fikk drillet inn Jone Mathiesens system. 
Trolig vil vi denne sesongen se et mer spillende EIK-lag etter at mye av spillet de
siste sesongene har vært lagt opp rundt den sterke spissen Torbjørn Wetteland, med mange langpasninger som resultat. Sokndølen Mathiesen har for øvrig vært et heldig valg som trener etter at vi nok en stund hadde vel store ambisjoner og blant annet hadde iren Jimmy Quinn (bildet) ved roret et halvt års tid i 2006. Mathiesen har fått inn en god spirit i spillertroppen, som for øvrig må være et av divisjonens mest rutinerte mannskap etter hvert.
Halvparten av de som kan regnes blant den prioriterte startelleveren har over 200 A-kamper for EIK.
Eliassen og Wetteland er borte
Siden i fjor har vi mistet keeperen Jan Arild Eliassen til Brodd, mens spissen Torbjørn Wetteland har gått tilbake til moderklubben Hellvik der han fungerer som spillende trener. Begge var viktige spillere, men foreløpig synes de ikke å være så veldig sterkt savnet.
Supertalentet Berisha
Mye av fokuset i år har vært på 16-årige Valon Berisha, som vi dessverre ikke får beholde lenger enn til ferien. Berisha vil nok markere seg i vår, men er fortsatt noe ung og fersk til at han kan regnes blant lagets aller viktigste spillere. Nøkkelspiller nummer en er vel Stian Stapnes Hunnestad, som ser ut til å gå mot sin beste sesong på lenge etter å ha vært mye plaget med strekkskader de siste årene. To scoringer i seriepremieren mot Brodd skulle vitne om det. En annen viktig mann er spissen Espen Rasmussen, som også virker å være mer på hugget enn på lenge. Som makker har Rasmussen fått Martin Håland, som er tilbake i EIK etter to sesonger hos byrival Eiger. Fjorårets beste spiller Arild Nodland har vært ute det meste av vinteren med skader og spiller neppe mot Vaulen.
Setter lista høyt
Vi supportere har vel et  berettiget håp om at vi i år skal være med å kjempe i toppen etter to sesonger som middelhavsfarer. Vi som følger EIK har vel en forestilling om at vi burde spilt en divisjon høyere oppe, men dessverre så mister vi stadig vekk spillere til større klubber. Vi kan få våte drømmer om at Bengt Sæternes, Johan Lædre Bjørdal, Kai Ove Stokkeland, Jørgen Tengesdal, Runar Andersen, Jarle Mong, Espen Skogen og Jean Christian Morana spiller i gult og svart, men dessverre er det ikke penger her nede til noe videre satsing utover lokalfotballnivå. Kanskje kan det allikevel bli litt mer liv i publikum i år dersom vi kan være med å kjempe blant de 3-4 beste, etter at det har vært nokså daft på kampene de siste par årene. Planer om tak over tribunen i Idrettsparken måtte dessverre legges på is foreløpig, men forhåpentligvis vil det ikke drøye så veldig lenge før det er på plass. Et tak vil nok kunne bidra til at stemningen og lydnivået stiger noen hakk, og at det dermed kanskje kan lokke flere til kamp når tigrene er i aksjon.
HAR KLART DET FØR: Dette bildet er hentet fra Vaulens sterke 2-1 seier nede i Egersund i 2007.