MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Jelsa står over mot gamleklubben
(19.03.19) Henrik André Jelsa huskes ennå for sin vanvittige målteft for Vaulen. Nå spiller han for onsdagens motstander Randaberg, men "Henna" må se denne kampen fra sidelinjen grunnet skade.
En annen tidligere bekjent, Miran Serdarevic, vil derimot være i Randabergs tropp til denne kampen.

HE WAS ONLY SIXTEEN: Henrik (t.h) avbildet etter sin A-debut i 2006. Til venstre bestekompis Alexander Nilsen Surdal og i midten Morten Vadla, som senere har hatt en lang karriere i Vardeneset.

Inne i historiebøkene som 21-åring

Jelsas skade betyr altså at han går glipp av kampen mot barndomsklubben.
28-åringen er den 25. mestscorende spilleren i Vaulen gjennom tidene. Hans 53 mål kom over 115 kamper, noe som også gjør han til en av de mest effektive spillerne.

Til sammenligning har Vaulens nåværende tropp scoret 54 mål til sammen.

"Nei, jeg spiller ikke på onsdag da jeg er skadd. Det er kjipt å gå glipp av denne kampen, men jeg har fått vært med lite i vinter. Jeg satser på at det blit litt mer utover våren, men jeg har ikke mye tid til over lengre," fortalte han oss.

HAR HOLDT SAMMEN SIDEN UNGDOMSTIDA: Henrik er nå gift med ungdomskjæresten Tonje og lever det glade familielivet på Randaberg.

Står ennå med flere mål enn bestekompisen
Henrik debuterte på A-laget som 16-åring i 2006 etter å ha gått gradene på det gode 90-kullet til Vaulen.
Etter en alvorlig kneskade, satset han på A-laget igjen for fullt i 2009. Her kom han først i form på høsten og scoret 14 mål. Den påfølgende sesongen ble han toppscorer med 20 mål. I 2011 ble det 19 mål, men før 2012-sesongen dro han til Brodd sammen med trener Endre Tangen.
Etter to sesonger på Midjord, hvor målene fortsatte å renne inn, flyttet han ut til Randaberg hvor kona er fra. Han er nå inne i sin syvende sesong for laget fra persillebygda.

Jelsa mobber ennå bestekompisen Alexander Nilsen Surdal over hvem som har flest mål for strandguttene. Alex ligger nemlig bakpå med 45 mål på 192 kamper. Dermed mangler han åtte mål for å tangere Henrik.
"Jeg mobber han litt for at han nesten har dobbelt så mange kamper som meg, men fremdeles ikke mer mål. Det er det bestevenner er for. Det er viktig å la han høre det," humrer han.