MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Juniorlaget vurdert på VG-nett
(19.01.08) Simon Sakkestad Storebakken har kommet over ett innlegg på VGs debattforum hvor juniorlagets avdeling blir vurdert.
JUNIOR 1: For mer informasjon om juniorlaget - gå her!
 
Signaturen "Lokalfotballen" skriver følgende:
Evaluering juniorklassen Rogaland
1.divisjon
Bryne
Tradisjonelt sterkt juniorlag. Bryne FK har et meget godt 91 årskull som nå blir juniorspillere, samt stortalentet Anders Dahle Thorsen som er 92 modell. Kom på 6 plass i år. Forventer minst tilsvarende i 2008.
Etne
Etne kjenner jeg egentlig fint lite til. Nyopprykket. Men, jeg formoder at i juniorsatallen til Etne befinner det seg flere av 91 modellene som spilte KM finale mot Tasta i 14 årsklassen for 2 års siden. Da tapte Etneværingene 2-5 hvis jeg ikke husker feil. Dumpekandidat.
Haugesund
Normalt sett det beste juniorlaget fra nordfylket. Kom på en sterk 3 plass i 2007. Har i løpet av 2007 blandt annet fått "landslagsaktuelle" Sabba Mukhaber fra Kopervik. Meget spennende keeper i Snorre Askeland. Bør hevde seg bra.
Klepp
Nyopprykket fra 2 divisjon. Får sikkert et tilsig av spillere fra naboklubber. Hadde tidligere et bra 92 lag som delvis gikk i oppløsning, men hvor flere av de gjenværende vil være junioraktuelle. Enkelte av disse har store temperamentspoblemer.
Randaberg
Kom på 5 plass i år. Drar helt klart nytte av Fred-millionene og satsingen i klubben. Har alltid vært flinke på talentutvikling. En godt organisert klubb. "Supertalentet" Daniel Hawkins har vel strengt tatt hatt en aldri så liten nedtur det siste året.
Sandnes Ulf
Dyktig klubbb. Bra juniorlag som kom på 4 plass i år. 91 åragangen ble kretsmestere. Flere store talenter på laget. Kan også dra nytte av talentarbeidet til Rune Jonassen. De lyseblå er rett og slett spennende!
Staal Jørpeland
Her kommer jeg litt til kort. Det som dog er et faktum er at det er meget sterkt av Jørpelandsbuen å greie å holde et lag i juniorfotballens fomel 1. 
Vard Haugesund
Tradisjonelt nordfylkets beste på talentutvikling. Kom på en 8 plass i år. Flere spennende spillere.
Vaulen
Nyopprykket. Har fått et megaløft etter at de finansierte ny kunstgressbane. Dyktig og engasjert trenerapparat. Vaulen har opp gjennom årene, til tross for at de er en relativt liten klubb, fått frem mange bra enkeltlag. Et spennende lag med glimrende treningsmoral. Vant sin egen firkantturnering nå i helgen hvor de slo Vidar 3-1 i finalen.
Vidar
Det kommer ALLTID gode juniorlag fra Lassa. En MEGET dyktig trener i Tjerand Tangen. 91-modellene som har dominert i ungdomsfotballen i flere år, er nå juniorer. Ble nummer to i år. Kretsmestere i 2006. Laget er muligens litt ungt til å hevde seg HELT i toppen.
Viking
Har tre reelle satsninger for kommende sesong; NM for junior, KM og JET turneringen. Trenes av Gary Goodchild. Vil ha et ungt juniorlag i 2008. Jeg tror vi vil se mange av 92 modellene på dette juniorlaget. Flere landslagsaktuelle spillere.
Ålgård
På Ålgård strides de lærde om hvordan satse. Hvor er plattformen for juniorene, liksom? Kom på en 7 plass i årets serie. Har noen spennende enkeltspillere. Driver talentutviklingssamarbeid med Randaberg. Kan få det tøft.
Det som jeg tror vil være en gjennomgående trend i 1 divisjon junior vil være at man ser mange unge lag i 2008, samtidig som serien er temmelig jevnt besatt.